دکتر ایدنی: کارانه پرستاران و پزشکان باید تفکیک شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: اگر خواهان ارتقای جایگاه صنفی پرستاران در کشور هستیم نباید از مسیر تقابل با جامعه پزشکی وارد شویم.

دکتر اسماعیل ایدنی در همایش گرامیداشت روز پرستار که امروز (۵ اسفند ماه) برگزار شد؛ اظهار کرد: خدماتی که در حوزه سلامت در کل کشور ارائه می​شود یک خدمات یکپارچه است و آفت خدمت​رسانی این است که دچار بخشی​نگری و شقه‌شقه شدن مسئولیت​ها باشیم.

وی افزود: اگر خواهان حفظ سلامت بیمار هستیم، باید تمام مؤلفه​ها و متغیرهایی که به سلامت بیمار کمک می​کند را در نظر بگیریم. بزرگ​ترین مشکلی که امروز جامعه پزشکی در عرصه​های مختلف در کشور با آن مواجه است، تهدیداتی است که به نوعی انسجام درون‌ساختاری ما را هدف قرار می​دهد و این ناشی از بخشی​نگری است.

ایدنی ادامه داد: چه گروه پزشکی و چه گروه پرستاری؛ اگر گروهی تامین منافع خود را با نادیده گرفتن منافع دیگران بخواهند به دست بیاورند، انسجام درون‌ساختاری از بین می​رود و تامین هدف اصلی آن ساختار که ارتقای سلامت جامعه است، به اهداف فرعی تبدیل می​شود و در نتیجه، تضادها و اختلافات درون‌ساختاری در کشور رشد می​کند.

وی عنوان کرد: بخشی از تهدیدهایی که با آن مواجه هستیم، ناشی از سیاست​گزاری غلط دولت است ولی باید در نظر داشته باشیم که برای حل مشکلات نمی​توانیم یک‌شبه اقدام کنیم و در این راه اگر پروسه​ای رو به بهبودی و اصلاح باشد، ما به هدف​هایمان رسیده​ایم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: خدمات پرستاری همانند خدمت پزشکی باید دارای تعرفه باشد. نظام تعرفه​گذاری در مجلس شورای اسلامی در سال ۸۶ به تصویب رسید ولی بنا به دلایلی این مطالبه بحق جامعه پرستاری محقق نشد.

وی بیان کرد: امروزه لازمه این‌که نظام سلامت ارتقا پیدا کند و خدمات با کیفیت و در خور مردم ارائه شود آن است که حقوق فعالان در جامعه پزشکی به طور عادلانه دیده شود و هر کسی به میزان تاثیری که در این سیر خدمت​رسانی می​گذرد، باید حقوق عادلانه دریافت کند.

ایدنی ادامه داد: باید مطالبات خود را از مسیر قانونی و کارشناسی‌شده مطرح کنیم؛ اگر مطالبات را به صورت رادیکال و تند عنوان کنیم، مورد سوءاستفاده و سیاسی‌کاری قرار می​گیرد.

وی در ارتباط با کمبود نیروی پرستاری گفت: در اوایل مهر نیاز به ۱۲۰۰ نیروی پرستار را اعلام کردیم که ۵۷۰ نفر ثبت​نام کردند و از این تعداد، کمتر از ۳۰۰ نفر واجد شرایط بودند. نسبت پرستار به تخت اکنون ۱.۱ درصد و در مورد نیروهای تخصصی بخش بیماران روان​پریش، ۷۵ درصد است که این آمار از فاصله فاحش ما با استانداردها خبر می​دهد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: تعرفه​گذاری خدمات پرستاری، گام بسیار بزرگی خواهد بود، نخستین گام آن که در بیمارستان‌ها کارانه پرستار از پزشک تفکیک ​شود.

وی اظهار کرد: در حال حاضر سهم کارانه نیروهای پرستاری بخشی از کارانه نیروهای پزشکی به شمار می​آید و این توهینی به نیروی پرستاری محسوب می​شود. کارانه پرستاری باید به صورت مستقل و دارای ارزش‌گذاری خاص باشد.

حجت الاسلام و المسلمین ابوالحسن حسن​زاده، امام جمعه موقت اهواز نیز در این مراسم اظهار کرد: در ارتباط با جامعه پرستاری دو مطلب مهم را باید مورد بررسی قرار دهیم. نخستین و مهم​ترین موضوع این است که جایگاه پرستار باید در جامعه برای مردم و خود پرستار مشخص شود.

وی افزود: مطلب دوم این است که باید خدمات مناسب با حرفه پرستاری ارائه و ساعات کاری این قشر به استانداردها نزدیک شود.

https://hoorkhabar.ir/564919کپی شد!
191
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.