۲۰۰ هزار هکتار اراضی خوزستان کانون گرد و خاک است
رئیس بنیاد نخبگان خوزستان گفت: اکنون زمان مناسبی برای اختصاص اعتبار برای انجام مطالعات مقابله با ریزگردها نیست زیرا این کار باید از سال ۸۶ انجام میگرفت. اکنون زمان اجرا است و متولیان امر باید به فکر اقدام عملی باشند.
علیرضا زراسوندی در سمینار علمی بررسی کانونهای ریزگردها، عوامل، اثرات و راهکارهای مقابله با آنها را امروز (۲۷ بهمنماه) در اهواز برگزار شد عنوان کرد: در سال ۸۶ تنها ۷ هزار هکتار از اراضی استان خوزستان موجب گرد و خاک میشد اما اکنون این عدد به ۲۰۰ هزار هکتار رسیده است.
وی بیان کرد: حفاری شرکتهای چینی در هورالعظیم جهت استخراج نفت و خشک کردن آن از عوامل دیگر وقوع پدیده ریزگردها در خوزستان به شمار میرود.
زراسوندی تصریح کرد: به طور کلی ریزگردها پدیدهای طبیعی هستند که در اثر برخورد نادرست انسان با طبیعت اتفاق افتاده است و اگر شرایط این گونه ادامه یابد، روزهای خاکی بیشتر و با شدت و زمان زیادی پیش رو خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: برای مقابله با پدیده ریزگردها ابتدا باید سهم و حقآبه تالابها را مشخص کرده و به آنها بدهیم. بیشتر این ریزگردها دانههای ریزی است که زمانی زیر آب بودهاند و اکنون آزاد شده و در هوا معلق میشوند.
البرز اسماعیلپور، رئیس اداره بیابانزدایی و تثبیت شنهای روان ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان نیز در این سمینار اظهار کرد: شرط لازم و کافی برای مقابله با ریزگردها رطوبت و بارندگی است. استان ما در معرض دو پدیده نو ظهور اقلیمی قرار گرفته که یکی ایجاد ماسهزارها ناشی از تپههای ماسهای و دیگری ریزگردها یا گرد و غبار است.
وی افزود: خشکسالی در دهه اخیر موجب فوران این دو پدیده شده که به محض وزش باد طغیان میکنند.
اسماعیلپور بیان کرد: مالچپاشی تنها بر روی شنزارها جواب میدهد و این کار بر ریزگردها نتیجهای نخواهد داشت.
رئیس اداره بیابانزدایی و تثبیت شنهای روان ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان گفت: هزینه هر هکتار مالچپاشی ۲۴ میلیون تومان است و با توجه به هزینه بالای آن، لازم است این شیوه تنها در جاهایی که جواب میدهد به کار گرفته شود.