افزایش امید به زندگی، حاصل گسترش شبکه‌های بهداشت

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی​شاپور اهواز گفت: یکی از اساسی​ترین وظایف دولت تامین، حفظ و ارتقای سلامت و افزایش طول عمر با کیفیت است. بنابراین یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی گسترش شبکه‌های بهداشت در روستاها بوده که حاصل آن افزایش امید به زندگی در جامعه است.

دکتر اسماعیل ایدنی در آیین بهره​برداری همزمان یک هزار خانه بهداشت روستایی در سراسر کشور و افتتاح خانه بهداشت روستای عرب​راشد از توابع بخش غیزانیه شهرستان اهواز، که امروز یکشنبه ۲۶ بهمن​ماه برگزار شد، اظهار کرد: نظام سلامت ما در زمینه تولید نیروی انسانی نیز به خودکفایی و خوداتکایی رسیده است. در گذشته پزشکانی از بنگلادش، پاکستان و هندوستان در کشور خدمت می​کردند ولی امروز با تامین نیروی پزشک، نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران به دستاوردهای خود در این زمینه می​بالد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از دستاوردهای این انقلاب بزرگ، در حوزه پژوهش و تحقیقات است که افتخار می​کنیم ۴۰ درصد پژوهش​های کشور در زمینه علوم پزشکی بوده است.

ایدنی به تغییر سیمای بیماری​ها و علل مرگ و میر به واسطه بیماری​ها اشاره کرد و گفت: پس از پایان جنگ تحمیلی و بروز این تغییرات لازم بود یک بازنگری در ارائه خدمات پزشکی و درمانی صورت بگیرد. در این جهت برای حفظ و ارتقای سلامت مردم، نظام بهداشتی ما متناسب با تغییرات به وجود آمده برنامه​ریزی​های لازم را انجام داد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی​شاپور اهواز گفت: با توجه به مشکلات بسیاری که حوزه پزشکی در سال‌های گذشته به خود دیده، با روی کار آمدن دولت یازدهم و پیرو سیاست​های کلان مقام معظم رهبری در حوزه سلامت، تحولات بسیار بزرگی در حوزه بهداشت ایجاد شد.

وی به طرح بهره​برداری ۲۰۰۰ خانه بهداشت روستایی در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: امروز به طور همزمان ۱۰۰۰ خانه بهداشت روستایی در کشور افتتاح می​شود که در استان خوزستان امروز ۱۳ خانه بهداشت روستایی به بهره​برداری رسید که تا پایان بهمن​ماه این تعداد به بیش از ۳۰ خانه بهداشت روستایی خواهد رسید. سهم استان خوزستان از این پروژه​ها تا پایان امسال، ۹۴ خانه بهداشت روستایی است.

ایدنی گفت: ساختار نظام سلامت در حال تغییرات اساسی است. غربالگری در بیماری‌های غیر واگیردار به صورت گسترده در حال انجام است. آنچه که اهمیت دارد برخورداری مردم از خدمات مناسب و کافی در حوزه سلامت است که دانشگاه تمام تلاش خود را در این زمینه به کار خواهد گرفت.

دکتر سیدسعید سیدیان، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی​شاپور اهواز نیز در این مراسم، اظهار کرد: با تخصیص اعتبار از سوی وزارت بهداشت به خانه​های بهداشت روستایی، کلیه مراکز بهداشت درمانی و خانه​های بهداشت در سراسر خوزستان تعمیر، تجهیز و تکمیل می​شوند.

وی ادامه داد: با توجه به برنامه​های اساسی وزارت بهداشت در بحث تحول نظام سلامت در کشور، سعی می​کنیم سربازان خوبی برای کشور باشیم.

سیدیان عنوان کرد: کاهش میزان مرگ و میر کودکان زیر یک سال از ۱۴۰ مورد به ۱۲ مورد در هزار تولد افتخار بسیار بزرگی است که حاصل کار نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران است. این یک عدد رویایی است که نحوه خدمات​دهی در حوزه سلامت را در کشور به خوبی نشان می​دهد.

 همچنین در این مراسم جاسم مجیدی​پور مدیرکل امور روستایی استانداری خوزستان تجهیز خانه​های بهداشت روستایی را از جمله مهمترین اقدامات دانست و گفت: در این زمینه باید دولت و وزات بهداشت اقدامات لازم را به سرعت انجام دهد. همچنین جای امیدواری است که سازندگی در سطح روستاها بسیار چشمگیر در حال انجام است.

در این طرح برای هر خانه بهداشت روستایی در خوزستان بیش از ۷۰ میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات ارزش افزوده تخصیص یافت.

https://hoorkhabar.ir/564152کپی شد!
152
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.