ظریف: رسیدن به توافق جامع مستلزم اراده طرف مقابل/ وام دار رهبر انقلاب هستیم
وزیر امور خارجه کشورمان رسیدن به توافق جامع هستهای را مستلزم اراده طرف مقابل برشمرد و گفت: اگر این اراده باشد همین الان میتوان توافق کرد، اما اگر طرف مقابل اراده نداشته باشد ۱۰ سال هم مذاکره کنیم به نتیجه نمیرسیم.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان امروز در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن در تهران در جمع خبرنگاران در خصوص اظهارات مقام معظم رهبری درباره توافق یک مرحلهای با گروه ۱+۵ عنوان کرد: همیشه نظرات و دیدگاهها، رهنمودها و خط قرمزهایی که مقام معظم رهبری مطرح کردند راهنما و روشی بوده است که ما از آن استفاده کردهایم و در این مدت یار و کمک ما بوده است.
دیدگاهی که بنده در مذاکرات دنبال میکردم همین بوده و خوشحالم که نظر مقام معظم رهبری نیز همین میباشد. وی گفت: رسیدن به توافق مستلزم اراده طرف مقابل است.
وزیر خارجه در پاسخ به این پرسش که آیا تا پایان سال جاری توافق حاصل میشود یا نه؟اظهار داشت: رسیدن به توافق مستلزم اراده سیاسی طرف مقابل است و اگر این اراده باشد همین الان میتوان توافق کرد اما اگر طرف مقابل اراده نداشته باشد ۱۰ سال هم مذاکره کنیم به نتیجه نمیرسیم.
ظریف در پاسخ به این سؤال که حمایت مقام معظم رهبری و مردم چه کمکی به شما در مذاکره میکند؟ عنوان کرد: اگر حمایت مردم و رهبری نباشد کار پیش نمیرود. خوشحالیم که مردم خوب ما همواره در کنار تیم مذاکره کننده بودند و وامدار مقام معظم رهبری هستیم.
ظریف در خصوص حضور گسترده مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن نیز اضافه کرد: مردم ایران با مقاومتشان به دنیا نشان دادند که زیر بار ذلت نخواهند رفت و همیشه در حال پیشرفت هستند.
وی یادآور شد: آنکه دستش بسته است کسانی هستند که با فشار قصد به زانو درآوردن ملت ایران را دارند که هیچ وقت هم نمیتوانند به این هدف برسند. رئیس دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات مقامات آمریکایی نیز گفت: این مواردی است که برای خوشایند طرفهای خود عنوان میکنند و تازگی ندارد.
وزیر خارجه درباره مبارزه با تروریسم نیز عنوان کرد: آنها باید از خود بپرسند که تروریسم دولتی در سرزمینهای اشغالی علیه مردم فلسطین چه کاری انجام میدهد که باید به این مسئله رسیدگی شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی در خصوص آنچه مقابله با گروههای تروریستی نامیده میشود نیز خاطرنشان کرد: مشخص است که چه کسی از تروریسم داعش حمایت کرده است.
وی اضافه کرد: ما از اولین گروهها و کشورهایی بودیم که در خصوص مقابله با افراطیگری اقدام کردیم و موضع گرفتیم. من در نامهای به بان کی مون دبیرکل سازمان ملل ضمن اینکه پیام رهبری را فرستادم، ضرورت توجه به اینکه غرب نیاز دارد این مسئله را بررسی کند که چرا افراطیها از محیط غرب بیرون میآیند و آنها که گردن میزنند دست پروده غرب هستند را یادآور شدم.