اگر توافق نشود دولت آینده ایران تندرو خواهد بود

“جیم اسلاتری” نماینده سابق کنگره آمریکا که به عنوان تنها عضو کنگره آمریکا پس از انقلاب اسلامی در ماه دسامبر گذشته سفری به ایران داشته است، می گوید ایرانی ها به دنبال احترام هستند و در صورت شکست مذاکرات هسته ای زمام امور این کشور بار دیگر به دست تندروها خواهد افتاد.

به گزارش عصر ایران به نقل از گاردین، این برای نخستین بار پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ است که یک  عضو سابق یا فعلی کنگره آمریکا با دعوت رسمی به ایران سفر کرده است.

اسلاتری ۶۶ ساله روز دوشنبه در سخنانی در اندیشکده “شورای آتلانتیک” در واشنگتن با اشاره به سفر اخیر خود به ایران گفت:” ایرانی ها عمیقا به دنبال کسب احترام هستند.”

نماینده سابق دموکرات از ایالت کانزاس در کنگره آمریکا (از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۵ ) با اشاره به اینکه او تنها و نخستین عضو کنگره آمریکا است که به دعوت ایران پس از انقلاب اسلامی دو ماه پیش به ایران سفر کرده است ، گفت حسن روحانی و حلقه مدیران اطراف او عمیقا متعهد به بهبود روابط بین ایران و ایالات متحده آمریکا هستند.

او افزود:” و به عقیده من اگر آنها (دولت روحانی) در این مساله شکست بخورند ما احتمالا با بازگشت دوباره تندرو ها به قدرت در ایران مواجه خواهیم بود.

این نماینده کنگره آمریکا گفت در جریان دیدارش از ایران متوجه شده است مقامات ایرانی از نتایج انتخابات اخیر کنگره بر توانایی دولت اوباما برای رسیدن به توافق هسته ای با ایران نگران اند و نگران این مساله اند که آنها بهترین توافق خوب از نظرشان را روی میز بگذارند و کنگره با اکثریت جمهوریخواه آن را رد کند.

اسلاتری می افزاید:” این یک فاجعه سیاسی خواهد بود. از همین رو مقامات ایران می خواهند به این تضمین برسند که تنها با دولت اوباما در زمینه توافق هسته ای طرف هستند و رشته های توافق احتمالی آنها با دولت اوباما از سوی کنگره پنبه نشود.”

این نماینده سابق آمریکا گفت هم آمریکا و هم دولت ایران باید برای رسیدن به یک توافق مورد قبول بین المللی مسئولیت رفع موانع آن را بپذیرند.

او با اشاره به اینکه یکی از بزرگ ترین مشکلات کنونی در آمریکا برای رسیدن به توافق با ایران عدم اطلاعات کافی مقامات واشنگتن از واقعیات سیاسی موجود ایران  و جهل آنها نسبت به ساختار حکومتی این کشور است ، پیشنهاد داد:” یک راه موثر برای برقراری ارتباط با ایران ایجاد گفت و گو با این کشور از طریق زبان مذهب یعنی یک عامل موثر و قوی در هر دو جامعه ایران و آمریکا است.

او گفت:” ایران یک کشور مذهبی است و مذهب بخش بزرگی از زندگی آنها را تشکیل می دهد مثل برخی از ایالت های آمریکا از جمله کانزاس که من سال ها نماینده آن بودم.”

https://hoorkhabar.ir/563691کپی شد!
51
۱
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  • نادر سهرابی سلام ان شاء الله این گفتگوها و دیدارها باعث شود، کدورت چندین ساله پاک گردد و دو دولت با درک و تفهیم بیشتر و تعاملات سازنده تمامی کشورها را به صلح، دوستی هدایت کنند. تنها راه رهایی از مشکلات مذاکرات و دیپلماسی است. همانگونه که همه پیامبران، پیام صلح، دوستی، برابری و برادری به همه بشارت دادند و بدی ها چشم پوشی و خوشی ها را تقسیم نمودند. 93/11/21
منتشر شده۱