استاندار: خوزستان دچار هرج و مرج ترافیکی است
استاندار خوزستان گفت: اگر در ایجاد فرهنگ ترافیک تنها به دنبال خطکشی کردن خیابانها و نصب چراغ راهنمایی و رانندگی باشیم، باید بدانیم که عمر این فرهنگ نیز تنها به اندازه زمانی است که رنگ خطکشیها از بین برود یا چراغ راهنمایی و رانندگی خراب شود.
عبدالحسن مقتدایی در همایش ارتقا فرهنگ ترافیک که امروز (۱۹ بهمن ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: پس از برگزاری جلسات بسیار در زمینه فرهنگ ترافیک و با تاکید بر موضوع راه و جاده و مباحث ترافیکی، اکنون به جنبه نرمافزاری و آموزش رسیدهایم.
وی با اشاره به شرایط خوزستان پس از دوران جنگ تحمیلی، گفت: خوزستان از جمله استانهایی است که دچار هرج و مرج در بخش ترافیک است و این وضعیت، صدمات و لطمات قابلملاحظهای به استان وارد کرده است. باید توجه داشت که دوران جنگ، شرایطی روحی و روانی بدی به ما القا کرد که موجب ناهنجاریهایی در بخش فرهنگ شد.
مقتدایی ادامه داد: اگر همه نسبت به حوادث رخ داده در استان حساس باشیم، قطعا از وقوع بسیاری اتفاقات در آینده جلوگیری میشود. اگر اتفاقی رخ دهد و حادثه رانندگی اتفاق بیفتد، همه ما در وقوع این حوادث دخیل هستیم و باید پاسخگو باشیم؛ هر چهقدر هم بیشتر تعلل کنیم در حوادث تلخ بیشتری دخیل خواهیم بود.
وی افزود: خوزستان از استانهایی است که با تردد بیش از حد روبهرو است و به علت این میزان بالای تردد، صاحب فرهنگی شده که دچار آشفتگی است و باید چارهای برای آن پیدا کنیم. هر بخش استان خوزستان ساز ناموزن و ناهماهنگ خود را میزند.
استاندار خوزستان با بیان این که در بخش فرهنگ ترافیک، آموزش مساله بسیار مهمی است گفت: بعضا تصمیمگیران در امور تخصصی؛ از کار تخصصی حوزه خود اطلاعی ندارند. برای حل این مشکل، باید آموزشهای تخصصی برای مسئولانی که جلسات تخصصی را اداره میکنند، ارایه شود.
وی ادامه داد: درصد قابل توجهای از مسئولان، از مسئولیت خود بیاطلاع هستند. به طور مثال وقتی از جاده عبور میکنیم و مشکلی را میبینیم، نمیدانیم که در حوزه مسئولیت ما است یا میبینیم و توجه نمیکنیم و فکر نمیکنیم که شاید این اتفاق برای خانواده خودمان نیز بیفتد. هر مسئولیتی را که میپذیریم باید تخصص کافی و لازم را هم داشته باشیم و اگر مسئولی تخصص نداشته باشد، حقوق مردم را ضایع خواهد کرد.
مقتدایی با تاکید بر لزوم ارتقا فرهنگ ترافیک گفت: زمانی که احساس مسئولیت در مسئولان اجرایی ایجاد و تقویت شود، بقیه مسائل هم حل میشوند. یعنی وقتی مسئلهای به عنوان فرهنگ، نهادینه شود دیگر فرقی نمیکند که حق خودش باشد یا حقوق دیگران و از آن دفاع میکند.
وی تصریح کرد: اولویت سال آینده در حوزه ترافیک، آموزش خواهد بود. در ۱۴ ماه گذشته، ۴۵ جلسه در استانداری خوزستان در زمینه ترافیک برگزار شده است.