بیسوادی و کمسوادی در استان بحرانی اجتماعی است / مطالبات آموزش و پرورش پرداخت شود

نشست خبری مدیر کل اداره آموزش و پرورش خوزستان امروز(۱۱ بهمنماه) در محل سالن غدیر این اداره برگزار شد.
محمد تقی زاده، مدیرکل اداره آموزش و پروش خوزستان در این نشست با اشاره به سالروز وقوع انقلاب اسلامی و لزوم حفظ و تداوم این اقتدار اسلامی گفت: انقلاب اسلامی تنها یک اتفاق سیاسی نبود بلکه آغاز یک دوره استثنایی در تاریخ معاصر است و راز موفقیت این دوره تاریخی یک بخش آن به عملکرد آموزش و پرورش باز میگردد که دانشآموزان با شناخت و معرفت، دستاوردهای انقلاب را از نسلی به نسل دیگر منتقل میکنند.
وی در ادامه تصریحکرد: در آموزش و پرورش در این مدت یک ساله تلاش کردیم فعالیتهای خود را در چند محور مشخص قراردهیم. اولین محور لزوم ایجاد آرامش ، ثبات و نظم است که لازمه هر موفقیت است. ما این آرامش را در سازمان به وجود آوردیم و حصول این آرامش در مجموعه آموزش و پرورش تاکنون نتیجه رضایتبخشی داشته است.
تقیزاده با اشاره به لزوم توجه ویژه به داشتن برنامههای مناسب برای انجام فعالیتها در آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش از ۳ مشکل عمده رنج میبرد، مشکلات مالی، منابعانسانی و بزرگترین مشکل هم عدم برنامهریزی علمی است.
وی ادامه داد: بخش عمدهای از مشکلات مالی و کمبود منابع انسانی را میتوان با برنامهریزیهای علمی مهار کرد که در همین راستا برنامه توسعه آموزش و پرورش خوزستان در شورای اداری آموزش و پرورش استانداری مطرح و بررسی شد و این برنامه با ۲۶ شاخص بههمراه در نظر گرفتن چالشهای آموزشی در استان تدوین شد.
مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان موضوع مهار بیسوادی در خوزستان را از دیگر برنامههای حائز اهمیت آموزش و پرورش دانست و اظهار کرد: در خوزستان ۶۵۰ هزار بیسواد داریم و از این تعداد ۲۵۰ هزار نفر از والدین دانش آموزان بیسواد هستند. این آمار برای مانگران کننده بود بر همین اساس طرح سوادآموزی اولیا بیسواد در خوزستان تصویب شد و در حال اجرا است.
تقیزاده با بیان اینکه در خوزستان ۵۰ درصد افراد باسواد، دارای مدرک تحصیلی راهنمایی هستند، گفت: حضور این تعداد افراد بیسواد مطلق و کمسواد در استان یک بحران اجتماعی است. براساس اعلام وزارت آموزش وپرورش خوزستان بالاترین پوشش تحصیلی در سواد آموزی کشور داشته است که این نشان دهنده برنامههای اجرا شده در خوزستان برای مقابله همه جانبه با بیسوادی است.
مدیر کل آموزش و پرورش با اشاره به این که امروزه حضور نوآموزان در دوره پیشدبستانی یکی از موضوعات مورد توجه آموزش و پرورش است،تصریح کرد: دوره پیشدبستانی همیشه مورد توجه مجامع علمی بینالمللی است. در سال گذشته تنها ۳۰ درصد دانشآموزان پایه اول دوره پیشدبستانی را گذراندهاند که این آمار بسیار پایین بود. با تلاش معاونت ابتدایی توانستیم مناطق تحت پوشش پیش دبستانی را به میزان ۱۰۰ درصد افزایش دهیم و اکنون ۶۵۰ هزار نوآموز در پیشدبستانیهای استان داریم.
تقیزاده با بیان اینکه باید زیر ساختارها را در خوزستان ترمیم کرد، یادآور شد: اگر به پیشدبستانی توجه و رسیدگی شود قطعا در کنکور و پایه سوم متوسطه که پایه ارزیابی در سطح کشور است مشکلی نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته رتبه کنکور استان ۲۸ بود که توانستیم ۲ پله رتبه کنکور را ارتقا دهیم، عنوان کرد: در حوزه ابتدایی سال گذشته رتبه کشور ۳۰ بود که اکنون رتبه آموزش ابتدایی استان در کشور با ۷پله صعود به رتبه ۲۳ رسیده است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان خوزستان تصریح کرد: نباید خوزستان را با شاخصهای آماری با دیگر استانهای کشور مقایسه کرد. خوزستان را باید با شاخصهای فرهنگی و اجتماعی مقایسه کنیم. خوزستان در طول تاریخ کانون بحران و آسیبهای اجتماعی بود و تمام شاخص های نرمافزاری و فیزیکی در استان شکسته شده است.
تقی زاده با اشاره فرسودگی مدارس در خوزستان، عنوان کرد: چرا باید بعد از ساخت یک مدرسه و افتتاح آن باید به فکر تعمیر آن باشیم. درحالیکه بناهایی وجود دارد که هزاران سال عمر دارند و همچنان مورد بهرهبرداری قرار میگیرند.
مدیر کل آموزش پرورش استان خوزستان ادامه داد: باید یک نگاه ویژه به استان خوزستان شود. در سفر وزیر آموزش وپرورش به خوزستان مشکلات آموزش خوزستان را دستهبندی کردم و به وزیر تحویل دادم وایشان قول دادند که بیشترین توجه را به خوزستان داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه باید مسائل آموزش وپرورش دغدغه همه مردم باشد، اظهارکرد: از دیگر محورهای برنامههای آموزش وپرورش درگیرکردن ذهن مردم و مسئولان با مسائل آموزش و پرورش است. ما مشکلات را در جلسات شورای آموزش و پرورش با استانداری، فرمانداران، بخشداران و تمام مسئولان مطرح میکنیم.
تقیزاده با اشاره به لزوم کمک همه دستگاههای استان به آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آموزش وپرورش خوزستان مبلغ ۲۳۰ میلیارد تومان از شهرداری مطالبات عقبمانده دارد و شهرداری با این که ۵ درصد سهم آموزش و پرورش را از مردم دریافت میکند اما به ما پرداخت نمی کند؟! همچنین آموزش وپرورش در حدود ۹ میلیارد تومان از سازمان آب و برق طلبکار است و با این حال سازمان آب و برق ادارهها را به دلیل بدهی مدارس قطع میکند. این چه منطقی است؟! سازمان آب و برق به جای قطعکردن برق ادارات آموزش و پرورش مبلغ بدهی خود را از مبلغ مطالبات ما کم کند و باقیمانده را به ما پرداخت کند.
مدیر کل آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: سرانه سالیانه دانشآموزی ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است که این مبلغ برای گذران مدارس اندک است، البته بخشی از آن را به مدارس پرداخت کردیم. اگر دیگر سازمانها مطالبات ما را پرداخت کنند بخش زیادی از مشکلات مدارس حل میشود.
تقیزاده تاکیدکرد: ما اگر نتوانیم در وضعیت آموزش و پرورش استان خوزستان تغییری ایجاد کنیم باید این مقام را به فرد توانمند دیگری واگذار کنیم.