تنش شدید در مزارع خوزستان به دلیل کمآبی
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه بارش باران نسبت به سالهای گذشته ۴۰ درصد کمتر بوده است، گفت: کاهش آورد آب در حوضههای آبی کرخه و مارون و عدم بارش باران در ۲ ماه اخیر کشت پاییزه استان بهویژه گندم را با بحران جدی روبه رو کرده است.
محمد قاسمینژاد ، عنوانکرد: به دلیل عدم بارش باران در مدت ۶۰ روزه اخیر و مشکلات کمآبی در برخی حوضههای آبی، مزارع کشاورزی استان دچار تنش شدید کمآبی شدهاند.
وی افزود: امسال حجم آب مفید حوضههای آبی مارون ۷۰ درصد و کرخه ۶۵ درصد نسبت به سالگذشته کاهش یافته، به طوری که این کمآبی و عدم بارندگی تنش شدیدی را به اراضی گندم و سایر محصولات پاییزه استان وارد کرده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان تصریحکرد: اراضی دیم خوزستان که عمدتا در مناطق دشتی است از بین رفته تلقی میشود و در مناطق کوهپایهای مانند ایذه، باغملک، اندیکا و لالی اگر تا دو هفته آینده باران نبارد مزارع این مناطق از بین خواهد رفت.
قاسمینژاد با بیان اینکه گندم عمده کشت اراضی خوزستان است، اظهارکرد: در اراضی کشت آبی این محصول تاکنون ۲۰ درصد کاهش عملکرد پیشبینی شده است؛ از طرفی کمآبی موجب کاهش کیفیت آب و بالا رفتن شوری آن شده که این امر کاهش عملکرد تولید را در گندم و سایر محصولات دیگر تشدید کرده است.
وی خاطرنشانکرد: امسال ۷۳۲ هزار هکتار از اراضی خوزستان زیرکشت انواع محصولات کشاورزی رفته است. همچنین ۶۹ هزار هکتار دیگر کشت باغات است. در شرایط کمآبی داشت این حجم اراضی به دشواری انجام میشود و با کاهش عملکرد همراه است.