اهانت به پیامبر (ص) نشانه‌ای است بر این که اسلام زنده است و به پیش می‌رود

میزگرد “والا پیامبر رحمت” با موضوع محکومیت اهانت به ساحت مقدس رسول اکرم محمد مصطفی (ص) در خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ روز گذشته برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی، رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه​های استان خوزستان ، در پاسخ به این پرسش که چرا به رغم این که دین اسلام روز به روز گسترش بیشتری در جهان غرب پیدا می​کند اما تلاش​هایی برای اهانت به پیامبر (ص) و اسلام هراسی صورت می​گیرد و آیا می​توانیم به این برآیند برسیم که فرهنگ غرب دیگر چیزی برای عرضه ندارد اظهار کرد: ​به نظر می​رسد ما باید پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) را آن گونه که هست معرفی کنیم و بشناسانیم. اگر این اتفاق بیفتد دل​های مشتاق به سمت پیامبر متوجه خواهند شد.

او با اشاره به جمله​ای از حضرت علی (ع) که می​فرماید “أنا عبدُ من عبید محمد” (من غلامی هستم از غلامان پیامبر(ص)) گفت:​ این جمله از باب این است که قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری. این جمله در شناخت پیامبر بسیار جمله بزرگ و مهمی است.

رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه​های استان خوزستان عنوان کرد: اما این سوال پیش می​آید این وجودی که جز نور و زیبایی چیزی در آن نیست چه اتفاق رخ می​دهد که مورد هتک و اهانت قرار می​گیرد؟ کدام عاقلی بر خورشید خرده و ملامت روا می​دارد؟ کدام عاقلی زیبایی ماه را انکار می​کند یا نسبت به ماه خدشه وارد می​کند؟

او خاطرنشان کرد: وقتی به این موضوع نزدیک می​شویم و قصه را تحلیل می​کنیم می‌بینیم نقص​ها، کاستی​ها یا غفلتی در کار هست که این اتفاق پیش می​آید. کسی که خورشید را مدح می​کند در واقع خودش را مدح می‌کند و کسی که خورشید را ملامت می​کند در واقع خودش را ملامت می​کند. بزرگی و عظمت خورشید را چه کسی می‌تواند انکار کند؟

شفیعی تصریح کرد:​ در موضوع اهانت به پیامبر (ص)​ چند نکته قابل توجه است؛ یکی این که غرب سال جدید را بد شروع کرد. یعنی غرب سال ۲۰۱۵ میلادی را با پیام​های بدی آغاز کرد و ما مایل هستیم که افکار عمومی غرب نسبت به عملکرد مسوولانشان و دولت‌مردانشان این سوال را مطرح کنند که چرا سال را این چنین شروع کردید؟ سالی که با جشن و شادمانی شروع می​شود باید با فرهنگ گستری و با زیبایی گستری ادامه پیدا کند.

او با بیان این که ما اهانت به پیامبر عظیم​الشان اسلام را اهانت به همه انبیاء الهی می​دانیم توضیح داد: ما برای همه انبیاء الهی مامور به تکریم هستیم و قرآن به ما امر فرموده: لاَ نُفَرِّقُ بَیْنَ أَحَدٍ مِّن رُّسُلِهِ یعنی ما همین تکریمی را که نسبت پیامبر عظیم​الشأن اسلام (ص) متوقع هستیم را نسبت به حضرت عیسی، موسی و همه انبیاء الهی (ع) روا می​داریم.

وی تاکید کرد:​ اهانت به پیامبر (ص) اهانت به انبیاء الهی، اهانت به قرآن کریم و اهانت به همه کتب آسمانی است. اهانت به پیامبر (ص) اهانت به کرامت انسانی است. یعنی افکار عمومی باید این سوال را مطرح کنند که اهانت به نماد فضیلت و زیبایی اهانت به همه سرمایه​ها و معارف بشری است به ویژه این که ما در فضای فرهنگ دوست فرانسه این را بیشتر مستحق ملامت و سرزنش می​دانیم.

رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه​های استان خوزستان خاطرنشان کرد: نمی‌شود مسوولان و متولیان رسمی یک کشور به چنین بدی بزرگی بگویند این کار در حوزه فرهنگ است و به ما ارتباطی ندارد. ما در موارد مشابه می​بینم که حتی برای بعضی مسایل عادی خطوط قرمزی را تعیین کرده​اند. همین هفته​نامه​ای که مرتکب این لغزش بزرگ شد اگر به کارنامه​اش نگاه کنیم می​بینیم که قبلا یک بار به خاطر مساله​ای جزیی و معمولی تعطیل شده است. چرا اهانت به پیامبر عظیم​الشأن اسلام (ص) در یک نشریه باید رخ دهد؟ باید دولتمردان و مسوولان کشور فرانسه در مقام پاسخ​گویی قرار گیرند. اهانت به پیامبر عظیم​الشأن اسلام (ص) یک مساله ساده، عادی، مرزبندی شده و محدود نیست که بشود با آن سیاسی و دیپلماسی برخورد کرد.

شفیعی با بیان این که اهانت به پیامبر (ص) نشانه​ای است بر این که اسلام زنده است و به جلو می‌رود گفت: اگر از یک چیزی احساس خطر نشود به آن هجمه نمی​شود. همه ابزار نظامی در دست غرب است و نظام سلطه رسانه​ای نیز در اختیار غرب قرار دارد. روز را شب و شب را روز جلوه می​دهند. توانایی​های غرب قابل انکار نیست. اما اهانت به ساحت پیامبر (ص) این مفهوم را دارد که پیامبر زنده است. پیام پیامبر (ص) زنده است و مکتب پیامبر (ص) در حال قدرت نمایی است و همین موضوع آن​ها را به ترس می​اندازد.

او با اشاره به این که اهانت به پیامبر (ص) اتفاقی بسیار  بدی بود عنوان کرد:​ امروز آزادگان عالم اهانت به پیامبر (ص) را محکوم می​کنند. حتی بخشی از فرهیختگان و اندیشمندان غیرمسلمان شانه به شانه اندیشمندان مسلمان در حال برائت جستن از این کار هستند چراکه آن​ها به درستی متوجه هستند اگر به قداست​ها، فضیلت​ها و کرامت‌ها اهانت شود محدود به دین اسلام نخواهد ماند.

شفیعی ادامه داد: مقامات رسمی کلیسا نیز با این ادبیات که اهانت به پیامبر (ص)  اهانت به ادیان الهی است این موضوع را محکوم می​کنند چراکه به درستی متوجه هستند اگر این حریم شکسته شود دیگر حد و مرز نخواهد داشت و به دیگر ادیان نیز تسری پیدا خواهد کرد.

وی در پاسخ به این که غرب مشخصا به دنبال هدفی است و ما مسلمان در پاسخ به آن​ها چه رویه​ای را می‌توانیم اتخاذ کنیم گفت:​ این مساله را باید به فرصت یک سوال بزرگ از غرب تبدیل کرد و آن سوال این است که ادعای شما مبنی بر حقوق بشر، آزادی و فرهنگ در این محک قابل تایید نیست. آن چه که می​گویید کلام غیر صادقانه​ای است و دوگانگی در رفتار و عملکرد قابل پذیرش و قابل فهم نیست. چطور پدیده‌ای چون هولوکاست می​تواند خط قرمز باشد و چگونه قابل قبول است که بعد از گذشت چند سال هنوز به پرسش​هایی درباره یازدهم سپتامبر جواب داده نشود؟ همچنین چطور ممکن است اسراییل در مفاهیم غرب خط قرمز محسوب شود؟ پس اگر شما اصول را پذیرفته​اید نباید دوگانه عمل کنید. اگر دوگانه عمل کردید ما صداقت شما را با علامت سوال نشان می​دهیم.

رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه​های استان خوزستان بیان کرد: نکته دیگر این که این حوادث در عین تلخی مویدی بر پیام جمهوری اسلامی است. امت واحده اسلامی باید از ارزش​ها و فضیلت​های خودش دفاع کند.

وی با اشاره به تاکید امام خمینی (ره) بر مساله شیعه و سنی تاکید کرد: امروز در این حادثه باید بگوییم که وقتی پیامبر (ص) به عنوان همه سرمایه امت اسلامی مورد هتک قرار می​گیرد پر واضح است که دیگر بحث شیعه و سنی مطرح نیست بلکه امت اسلامی باید امروز بداند که یک خاکریز بلند دفاع از ارزش​های خودش را باید برقرار کند و طبق فرمایش امام که فرمود: “اگر در برابر دین ما بایستند در برابر همه دنیایشان خواهیم ایستاد”  باید عمل کنیم زیرا پیامبر همه هویت، موجودیت و سرمایه ما است.

او گفت:​ همین بالندگی، عکس​العمل نشان دادن و همین بی​قراری که به جان امت اسلامی افتاده است و در رسانه​ها آن را شاهد هستیم خیلی ارزشمند است. در عین حال به نظر من باید نقش اساسی را در این صحنه اصحاب فرهنگ و هنر ایفا کنند و همه هنرمندان، شعرا، نویسندگان، استادان حوزه و دانشگاه، وارد شوند و مدعی شوند که اهانت به پیامبری که سر سلسله یک حرکت بیداری و هدایت است را نباید برتابید باید یک وحدت و همبستگی در دفاع از پیامبر (ص) به وجود آید.

شفیعی ادامه داد: ​این روزها کلید واژه​ای تحت عنوان “اسلام هراسی” بسیار مطرح می​شود. به نظر من اتفاق‌هایی مثل اهانت به پیامبر عظیم​ال​شأن اسلام (ص) را نمی​توان جدا از تفکر القاعده، ​بن​لادن، طالبانیسم و داعشیسم دید. غرب پازلی را طراحی کرده است که هر قطعه از این پازل از یک منطقه جغرافیایی به دست می‌آید. چه بسا بعضی افراد به ما خرده بگیرند که شما هر چیزی را به غرب نسبت می​دهید  و دشمن موهوم و فرضی را در نظر گرفته​اید. اما ما سوالات مشخصی داریم. ما می​گویم جای پای تروریسم دولتی هم در داعش، هم در القاعده و هم در کاریکاتور  و هم در حمله به دفتر مجله پیدا است.

او یادآور شد: ما به طور مشخص می​گویم دولتمردان غربی موضع خودشان را در قبال این گونه مسایل به صورت صریح و روشن مشخص کنند. ما که حمله به دفتر این مجله را به عنوان یک حرکت اسلامی تایید نمی​کنیم اما دولتمردان فرانسه نسبت به اصل اهانت به پیامبر اسلام (ص) کجا موضع​گیری صریح و روشن انجام داده​اند؟

وی با بیان این که ​به طور مشخص مقامات غربی باید از آن چه که به عنوان قطعات این پازل است اعلام برائت کنند گفت: مشکل غرب بیان مواضع دو پهلو است. غرب تصور می​کند. با لفاظی و دیپلماسی گفت​وگو همه چیز را می​توان حل کرد و گمان می​کند فقط گوینده می​فهمد و شنونده نمی​فهمد. غرب باید دامن خودش را از این نشانه​ها و علایم آشکا مبرا کند.

او خاطرنشان کرد: از روز اول ما نسبت به طالبان پالس منفی فرستادیم و گفتیم که طالبان تفکر اسلامی نیست. همچنین نسبت به القاعده و هجوم تروریست​ها به سوریه هم پالس منفی فرستادیم و گفتیم که این​ها را تایید نمی​کنیم. امروز برخی از منتقدان غربی داعش کسانی هستند که جای پای​شان و اظهار نظراتشان در حمایت دیروز از داعش وجود دارد. پدیده اسلام هراسی پدیده​ای است که کاملا توسط غربی​ها طراحی شده است و دلیل آن نیز روشن است. غرب بعد از فروپاشی شوروی خود را کدخدای بلامنازع جهان می​دیدید.

رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه​های استان خوزستان اضافه کرد: ظهور اسلام و بروز قدرت اسلام برای غرب غیر قابل تحمل است. بنابراین آن​ها از هیچ کاری برای لکه​دار کردن و متهم کردن اسلام دست برنمی​دارند. آن​ها برای برون رفت از این مساله، سکولاریزم را پیشنهاد می​کنند. زیرساخت این مفهوم یعنی این که دین در نهاد خودش خشونت دارد و اگر بخواهیم جامعه را از خشونت جدا کنیم. باید دین را از مدیریت اجتماعی کنار بگذاریم که خشونت در جامعه پیش نیاید.

او عنوان کرد: ما سوال می​کنیم این کدام دین است که شما معرفی می​کنید؟ آیا شما دنبال تصویر واقعی هستید؟ اگر این چنین است چرا امروز حرکت​های غیردینی را در عربستان محکوم نمی​کنید؟ چرا رسما مقامات شما اعلام می​کنند که ما ترجیح می​دهیم دوستانه و درگوشی به حکام سعودی راجع به رفتارهایشان تذکر بدهیم؟

شفیعی تصریح کرد: ​عملکرد دو گانه غرب در برخورد با تروریسم بزرگترین دلیل و سندی است که نشان می​دهد آن​ها صادق نیستند. اما شما موضع ما را ببینید. انقلاب اسلامی از زمانی که به پیروزی رسید بر وحدت امت اسلامی تاکید داشته است. امام (ره) به عنوان رهبری بزرگ در طول مبارزه علیه رژیم شاه حتی اجازه حرکت‌های مسلحانه را صادر نکرد و حتی زمانی که تهدید می​کرد می​گفت کاری نکنند که حرف آخر را بزنم.

او ادامه داد: ​در هشت سال دفاع مقدس آیا حرکت​های حزب بعث عراق حرکت​های بشری بودند؟ آیا شما حملات شیمیایی به مناطق مسکونی ما را محکوم کردید؟ در کجا اعلام برائت کردید؟ شما در همان حالی که بمب​های شیمیایی را در اختیار عراق قرار می​دادید مجروحان شیمیایی ما را در بیمارستان​هایتان درمان نمی‌کردید.

وی با تاکید بر این که مشکل غرب دوگانه عمل کردن است گفت:​ این دوگانه عمل کردن آن​ها برایشان دیر یا زود بهای سنگینی خواهد داشت. در زمانی نه چندان دور وقتی که داعش به مرحله نابودی و نیستی برسد تروریست​های اروپایی داعش به کشورهای خودشان برخواهند گشت. غرب امروز جلو خروج اتباعش را در پیوستن به داعش نمی​گیرد چراکه اکنون منفعتش در حیات داعش است اما در آینده با بازگشت آن​ها روبرو خواهد گشت و کسی که به کشتار عادت کرد فقط به مسلمان​کشی اکتفا نمی​کند.

او ادامه داد: این سنت الهی است که هر کسی اگر دشمنی را بر دیگران مسلط کند آن دشمن به خودش برمی​گردد. سکولاریزم چاره کار نیست. ادیان واقعی الهی چاره کار هستند.

شفیعی با اشاره به نامه امام (ره) به گورباچف گفت: در این نامه امام (ره)گفت مشکل شما حل مساله مالکیت نیست مشکل شما این است که خدا را از جامعه​تان کنار گذاشته​اید. هر جا که خدا غایب بود همه مصائب به آنجا خواهد آمد.

رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه​های استان خوزستان توضیح داد: آقای جوادی آملی می​گوید وقتی بخشی از پیام امام را مترجم برای گورباچف ترجمه می​کرد و می​گفت که در آینده نه چندان دور صدای شکسته شدن استخوان​های کمونیست​ و سوسیالیست خواهد آمد و کمونیست به موزه خواهد رفت گورباچف گفت آیا این دخالت در امور داخلی ما نیست؟ جوادی آملی می​گوید من با مکثی گفتم جناب صدراعظم ادبیات شما ادبیات امور زمینی است. رهبر انقلاب ما از شئون آسمانی با شما صحبت می‌کنند.

وی گفت: نامه آیت‌الله خامنه​ای نیز همین گونه است. نامه ایشان کاملا رویکردی پیامبرانه دارد و خطاب به رجال سیاسی، مسوولان سیاسی و دولتمردان نیست بلکه این نامه در ارتباط با وجدان​های بیدار است.

شفیعی با بیان این که ​امروز در اندرون غرب یک جریان اسلام​پذیری و اسلام​خواهی متولد شده است اظهار کرد: دولتمردان غربی بیش از آن که به بیرون بپردازند باید به درون جامعه خودشان بپردازند.

او در پاسخ به این که توقع شما از دانشگاهیان چیست گفت: ​هجوم به اسلام همه جانبه است و شما به هر جایی که نگاه کنید می​بینید اسلام هدف قرار گرفته است. دفاع نیز باید همه جانبه باشد. وقتی می‌گوییم دفاع همه جانبه است یعنی این که من به دیگری واگذار نکنم و دیگری هم به من واگذار نکند.

وی ادامه داد: امروز هر شخصی باید ببیند که در جهت دفاع برای اسلام چه می​تواند بکند. این حرکتی است که امام (ره) انجام داد. بحثی که امام به عنوان صدور انقلاب مطرح کرد همین بود. انقلاب در نگاه امام (ره) صدور سلاح نبود. امام می​فرمود ما پیام روشنی داریم. بگذارند ما حرف‌های​مان را بزنیم چرا که ما نسخه داریم. ای کسانی که قایل به تکثر هستید رسانه​های امت اسلامی را سانسور نکنید و بگذارید ندای اسلام هم شنیده شود.

او توضیح داد: ​علاوه بر این که ما احساس تاثر نسبت به اهانت به پیامبر (ص) را در خود داریم اما ندای پیامبر (ص) هم در جایی از این عالم نیست که شنیده نشده باشد. ​امروز نسخه​ای که حزب​الله لبنان از اسلام ارایه کرده است اسلام با صلابت و با شجاعت است. اگر این قدرت نبود این همه مخالفت معنا نداشت و اگر این بالندگی نبود این همه التهاب در جبهه دشمن معنا نداشت.

رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان خوزستان بیان کرد: پیام ما پیامی روشن است و پیام مقام مظعم رهبری نباید در هیاهوها گم شود بلکه این پیام باید در حوزه​های معرفت‌افزایی مورد توجه قرار گیرد. اندیشمندان جامعه ما باید با اندیشمندان کشورهای اسلامی و اروپایی ارتباط برقرار کنند و گفتمان مشترک را ایجاد کنند.

او ادامه داد:​ دستان ما خالی نیست و ما این وعده را داریم که “ان تنصر الله ینصرکم”. نصرت الهی وعده خدا به ما است. منتها نکته مهم این است که “الذین جاهدو فینا لَنَهدی الناس…”. امروز روز دفاع از امت اسلامی است و این دفاع آن جایی که عالمانه و عاشقانه باشد قطعا نصرت الهی را با خودش به همراه خواهد داشت.

شفیعی خاطرنشان کرد: تلاشی در حال صورت گرفتن است تا قرائتی از دین در غرب مطرح شود که یادآور و تداعی​گر دوره قرون وسطا باشد. این حرف مستند است. اگر به تعابیر رسانه​های غربی نگاه کنید می​بینید که بسیار مقید هستند داعش را به عنوان دولت اسلامی معرفی کنند. در حالی که همین رسانه​ها وقتی می‌خواهند از جمهوری اسلامی صحبت کنند از آن با عنوان حکومت ایران یا دولت ایران یاد می​کنند. به نظر من یک لابی صهیونیستی تلاش می​کند مانع از شناخت چهره حقیقی دین در افکار عمومی اروپا و غرب شود. طبیعی است که قرائت داعشی دین را به هر انسان آزاده​ای معرفی کند جز نفرت و کینه چیزی در دل او به وجود نمی​آید.

او گفت:​ رسالت خطیر ما معرفی اسلام راستین به افکار عمومی و مردم غرب است. من فکر می​کنم پیام رهبری تشخیص هوشمندانه​ای است تا ما در این هیاهو از وجدان​های بیدار، افکار عمومی و حقیقت​​طلبان غفلت نکنیم و پیام‌مان را به آن​ها برسانیم.

همایون قنواتی، ​مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، در پاسخ به این پرسش که همواره متفکران بزرگ غرب چون جورج برناردشا ستایشگر پیامبر بزرگ اسلام (ص) بوده‌اند و به نوعی زیبایی​های موجود در دین اسلام را بیان کرده‌اند اما اکنون این گونه اهانت​ها آیا نقض فرهنگ خودشان نیست؟ گفت:​ این حرکات بیش از این که از موضع فرهنگ و فرهیختگان غرب بخواهد صادر شود، از مواضع هژمونی قدرت است. اما در حوزه ادبیات همواره در همه کتب دینی، فرهنگی و ادبی ما مدح انبیاء الهی و به ویژه پیامبر اسلام (ص) به عنوان سرآغاز همه آثار فرهنگی ما مورد توجه است و به نظر می‌رسد که این اهانت را باید بیشتر از ناحیه مسایل سیاسی نگاه کرد.

او بیان کرد:​ استیصالی که در این حوزه تفکری در حال رخ دادن است و همچنین جابجایی قدرت نشان می‌دهد که فرهنگ دینی و اسلامی یک موقعیت و ترازی را به وجود آورده که آن‌ها به تکاپو افتاده‌اند تا این فضا را با نوعی از دلهره و اضطراب در بین مردم غرب پر کنند.

قنواتی خاطرنشان کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی این اقدامات افراطی که در جهان اسلام و در خاورمیانه در حال اتفاق افتادن است محصول و زاییده تفکر فرهنگی نیستند. یعنی این که پایگاهی در تفکر اسلامی ندارند و آن چیزی که هست این است که آن‌ها ماموریت دارند تا اسلام هراسی را در جهان اجرا کنند که نشانه‌های آن را در همه جا دیده‌ایم.

او تصریح کرد: این اسلام هراسی در طبقات پایین جوامع غربی به وجود آمده است و به نظر من طبق استکبار، امپریالیسم آمریکا و قدرت رسانه‌ای قوی که وجود دارد و آن طوری که ادعا می‌شود مردم غرب در فضای آزادی قرار دارند و می‌توانند با فراغ بال نسبت به اطرافشان بررسی کنند اصلا این گونه نیست بلکه تفکرات و نگاه آن‌ها در حال کانالیزه شدن است.

او بیان کرد: حجم اطلاعات، اخبار و حجم کانالیزه کردن نگاه‌هایی که در غرب است نشان می‌دهد ادعاهای آن‌ها درباره آزاد ادعاهای گزافی است و به واقعیت نزدیک نیست.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: اندیشه تمدن اسلامی از همان ابتدا بر رحمت، مهربانی، نزدیکی اقوام و دل‌ها بوده است و آن چیزی که سلاح قدرتمند ترویج، گسترش، توسعه، تعمیق مفاهیم و مبادی اسلامی بوده است در همین موارد است چراکه در تاریخ تمدن اسلامی پیامبر جز تعداد اندک یاران قدرت و ابزار دیگری نداشت و فقط از طریق همین یاران توانست فضایی انسانی و الهی برای بشر به ارمغان بیاورد و باعث گسترش جمعیت چند صد میلیونی و میلیاردی جهان امروز شد که اکنون معتقد به دین اسلام هستند و هنوز این قدرت را دارد تا جهانی را که به سمت پوچی و اضطراب در حال پیش رفتن است را با یک نوید تازه و یک پیام تازه احیا کند و به زندگی برگرداند.

او با اشاره به مساله اهانت به پیامبر (ص) توسط هفته نامه فرانسوی گفت: این اتفاق شاید اتفاقی خوبی باشد تا ما تحریک شویم و بیش از پیش نسبت به داشته‌هایمان در هویت دینی خودمان کارهای بیشتری را عرضه کنیم. امیدوارم که بتوانیم در حوزه‌های ادبیات و هنر فعالیت‌هایی را انجام دهیم. به نظر من باید از طریق رفتارهای فرهنگی این هراسی را که به وجود آمده است اصلاح کرد.

قنواتی با اشاره به موضوع نژادپرستی در جوامع غربی گفت:​ در طول تاریخ اسلام شما نخواهید دید که نگاه انسان براساس رنگ پوست و قومیت باشد و اگر غرب این موضوع را به عنوان یک امتیاز حقوق بشری برای خودش برمی‌شمرد ما در تاریخ تمدن اسلامی این افتخار را داریم در زمانی که پیامبر به پیامبری رسیدند این مساله را ملغی کرده‌اند. ما خودمان نسبت به داشته‌هایمان از زاویه مطالعات و تحقیقات کاری نکرده‌ایم.

او ادامه داد: ​تفکر پوچ‌گرایی و نهیلیسم به جهان بدون خدا اشاره می‌کند. در نمایش‌نامه‌های بکت می‌خوانیم که انسان از زمانی که خدا و دین را کنار گذاشت قصد داشته از یک سری حصارها خودش را رها کند اما اتفاقا بعد از آن زنجیرهایی به دست و پای انسان امروزی بسته شده و انسان به پوچی مطلق رسیده است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: تنها تفکری که می‌تواند ارمغان نیکویی برای انسان امروزی داشته باشد چیزی جز تفکر الهی نیست. پژوهشگران ما باید بیشتر در این زمینه فعالیت کنند و ما باید بر فرهنگ غرب بیشتر مسلط شویم و ببینم که نگاه آن‌ها بیشتر در چه حوزه‌هایی هست تا به آن حوزه‌ها ورود پیدا کنیم.

قنواتی توضیح داد: من پیشنهاد می‌کنم که هر ساله در استان خوزستان جایزه‌ای بین‌المللی را تعریف کنیم برای کسانی که بیشترین خدمت را برای معرفی پیامبر اکرم (ص) در جهان انجام داده‌اند تا جوانان اروپا و آمریکا شناخت درست‌تر و کامل‌تری را نسبت به پیامبر (ص) به دست آوردند و امیدوارم که نهادها و ارگان​ها حمایت کنند تا این اتفاق بیفتد.

او خاطرنشان کرد: جامعه غرب تصویر منفی را از جوامع مسلمان به ویژه از جامعه شیعی ایرانی ارایه می‌دهد. ما خط‌شکن هستیم. جامعه عربستان، قطر، امارات و ​پاکستان نمی‌تواند الگو خوبی برای غرب باشد. فقط ایران می‌تواند این نقش را بپذیرد و همه دعواهای آنان بر سر قرائتی است که ما از دین ارایه می‌دهیم. قرائت ما از این دین قرائتی رحمانی، ​اجتماعی، ​سیاسی و فرهنگی است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان این که وحشت غرب از این است که پیام ما به دنیا برسد اظهار کرد: غرب تلاش می‌کند گزینه‌هایی را کنار ما قرار دهد تا ما را بد جلوه دهد. بسیاری از افراد​ها و توریست‌های که به ایران آمده‌اند و تصویری که از ایران داشته‌اند بسیار با آن چیزی که شنیده‌اند متفاوت است.

او بیان کرد: بسیاری از کتاب‌ها و فیلم‌هایی که در غرب و در هالیوود نوشته و ساخته می‌شود نشان دهنده بغضی است که آن‌ها نسبت به اسلام دارند.

مسلم رحیمی، مدیر کل صدا و سیمای خوزستان، گفت:​ این ابتکار خبرگزاری ایسنا در واکنش نشان دادن به اهانت پیامبر (ص) جای بسی قدردانی دارد و بسیار کار پسندیده​ای است به ویژه در شرایطی که مقام معظم رهبری نامه‌ای را به جوانان اروپا و آمریکای شمالی نوشته‌اند.

او با اشاره به نامه مقام معظم رهبری گفت: ​مباحث این نامه واضح و روشن است و مقام معظم رهبری با این نامه فضایی خاص را به وجود آورده‌اند.

رحیمی گفت: ​در نامه مقام معظم رهبری سوالاتی مطرح شده و ایشان خطاب به جوانان آمریکای شمالی و اروپا می‌فرمایند که خودتان رجوع کنید و حقیقت را بیابید. آقای جوادی آملی نیز فرمودند که مقام معظم رهبری قشری را مورد خطاب قرار داده‌اند که این قشر وقتی نسبت به شخصیت پیامبر (ص) به تحقیق و بررسی بپردازند به واقعیت می‌رسند.

او بیان کرد: من پیشنهاد می‌کنم ما در معرفی فرهنگ نورانی اسلام به عنوان یک فرصت نگاه کنیم و ببینم الان در چه نقطه‌ای قرار داریم و چقدر در زمینه معرفی فرهنگ نورانی اسلامی به جوامع بشری تلاش کرده‌ایم.

مدیر کل صدا و سیمای خوزستان توضیح داد: ​همه دستگاه‌ها هر کدام به سهم خودشان در حال کار کردن هستند. لذا ما باید حساب مردم غرب را از سیاست‌مداران‌شان جدا کنیم. سیاستمداران و آن کسانی که بازیچه آن‌ها هستند این حوادث را به وجود می‌آورند تا چهره اسلام را به جامعه هدفشان نشان بدهند.

رحیمی تصریح کرد: فضاسازی غرب هدفمند است. آن‌ها هوشمندانه این کار را انجام می‌دهند. آن‌ها برای هر کارشان اتاق فکرهای متعددی را تشکیل می‌دهند.

وی اظهار کرد: وقتی چنین جریانی پیش می‌آید از آن جایی که آن‌ها می‌خواهند جامعه هدف را در مسیر خودشان قرار دهند ما باید طوری حرکت کنیم که فرهنگ نورانی اسلام آن گونه که هست به مردم جهان معرفی شود. البته وجدان‌های بیدار پذیرای این مطالب هستند چراکه پیامبر (ص) تجلی رحمت الهی است.

او توضیح داد: ​تا زمانی که بشریت و زندگی وجود دارد اسلام و تعالیم اسلامی نیز باید وجود داشته باشد و اگر موجی ایجاد می‌شود ما باید آن موج را استمرار دهیم.

رحیمی تاکید کرد: اگر ما نتوانیم در مقابل غول‌های رسانه‌ای آن‌ها خودمان را بالا بکشیم و اسلام را آن طوری که هست معرفی کنیم قطعا در این مصاف آن‌ها پیشی خواهند گرفت. البته کارهایی انجام می‌شود اما باید این کارها در سطح کلان‌تر انجام شوند.

او ادامه داد: در حوزه دین ما باید وارد ارتباطات قوی‌تری شویم تا معارف اسلامی به دوستداران این دین برسد.

وی با اشاره به بحث معرفی اسلام و پیامبر (ص) از زبان دانشمندان غربی گفت: بزرگان زیادی در جهان درباره شخصیت​های بزرگی چون پیامبر اکرم (ص) مطلب نوشته‌اند و صحبت کرده‌اند. رجوع به همین مطالب می‌تواند به فضاسازی و هدایت صحیح جوانان کمک کند.

ادامه داد: مقام معظم رهبری در نامه‌ خود سوالاتی را مطرح کرده‌اند که همین سوالات را دانشگاه​های ما می‌توانند ادامه دهند. لذا معرفی اسلام و پیامبر اکرم (ص) از دیدگاه دانشمندان غربی می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد.

او توضیح داد: در این فرصت ما باید خودمان را سازمان‌دهی کنیم و با یک برنامه مستمر و طولانی مدت وارد عرصه شویم.

مدیر کل صدا و سیمای خوزستان با اشاره به نشریه فرانسوی اهانت کننده به پیامبر اسلام (ص) گفت: این نشریه پیش از این بر سر یک تخلف کوچک تعطیل شده بود اما بر سر تخلفی که قلوب آزدگان دنیا را جریحه‌دار کرده با آن برخوردی نمی‌شود. در کشور فرانسه قانون آزادی بیان وجود دارد. اگر آزادی بیان هست پس چرا چند سال پیش این نشریه تعطیل شد و اکنون نه؟ این موضوع تناقض ایجاد می‌کند و مثل روز روشن است که پشت این نشریه غرض سیاسی وجود دارد و این نشان می​دهد که آن‌ها از اسلام ترسیده‌اند.

او تصریح کرد:​ ابراز انزجار عمومی کار خوبی است اما کافی نیست ما باید معرفی و کار محتوایی توام با معرفت انجام دهیم.

رحیمی ادامه داد:​ شک نکنیم داعش یا حوادث اخیر که رخ داده توسط سیاست‌مداران جبهه کفر ​به وجود آمده است چراکه آن​ها به دنبال اسلام هراسی هستند. در مقابل ما ضمن ابراز برائت و انزجار از آن‌ها علاوه بر راهپیمایی، همایش و بروز احساسات باید به موازات آن همچون مقام معظم رهبری حرکت کنیم و به دنبال کشف حقایق باشیم. هر کسی در قالب کاری که دارد باید انجام وظیفه کند تا راه را به سر منزل مقصود برساند.

https://hoorkhabar.ir/562387کپی شد!
74
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.