شهرداران مناطق بر نگهداری از تاسیسات تمرکز کنند
قائم مقام شهردار اهواز گفت: اگر تمرکز مدیران مناطق شهری بر تحقق بودجههای پیشبینی شده و نگهداری از تاسیسات موجود در منطقه باشد، نگرانی برای اجرای پروژههای عمرانی نخواهیم داشت.
محمدعلی دواییفر با اشاره به افزایش حدود ۲۰ درصدی بودجه پیشبینی شده برای سال ۹۴ شهرداری، اظهار کرد: ظرفیت شهرداری اهواز بسیار بیشتر از اینها است و اگر مکانیزم مدیریتی خود را به درستی تعریف کنیم، درآمدهای شهرداری بیش از این افزایش پیدا میکند.
وی ادامه داد: وقتی پول به اندازه کافی در اختیار باشد، میتوان از پیمانکار انتظار داشت که با کیفیت و جدیت کار کند.
قائم مقام شهردار اهواز افزود: در شهرداری نیروهای توانمند بسیار زیادی وجود دارد که باید از توان آنها استفاده کرد، نیروهای اجرایی و متخصص نیز برای تحقق بودجه عمرانی شهرداری به صورت توانمند وجود دارند و در کنار این ظرفیت بسیار خوب، لازم است برای تحقق و ارتقای کیفیت پروژههای عمرانی، منابع مالی پیشبینی شود.
دواییفر دغدغه اصلی برای اجرای پروژههای عمرانی و افزایش تعداد پروژهها را بحثهای مالی دانست و گفت: نخستین اقدامی که در جهت مدیریت صحیح باید انجام داد این است که بر اساس بودجهای که شورای شهر برای شهرداری مصوب میکند، باید ابتدا منابع مالی پروژههای دارای اولویت را در بودجه پیشبینی و آنها را اجرا کنیم و از تعریف پروژههای جدید بپرهیزیم زیرا برای پروژههای جدید اعتباری در بودجه پیشبینی نشده است.
وی ادامه داد: تا زمانی که برای اجرای پروژهای منابع مالی تعریف نشود، نباید به اجرای آن اقدام کرد. شهرداری همچنین در میان پروژههای اولویتدار باید پروژههایی که از نظر اجرا اهمیت بیشتری دارند را در وهه اول در دستور کار خود قرار دهد.
قائم مقام شهردار اهواز اظهار کرد: متاسفانه در شهرداری اهواز همه میخواهند پروژه اجرا کنند، این در حالی است که بر اساس شرح وظایفی که وجود دارد، پروژههای اصلی باید توسط تیم فنی و عمرانی عملیاتی شوند. بنابراین لازم است که شهردار هر منطقه، اولویت کار خود را نگهداری از تاسیسات و فضاهای موجود در منطقه خود قرار دهد تا اجرای پروژههای مختلف عمرانی .
دواییفر یکی از ضرورتهای کار شهرداران مناطق را تحقق بودجه پیشبینی شده از طریق دریافت عوارض عنوان کرد و ادامه داد: کمتر از ۴۰ درصد پروندههای کسب از جمله پروندههایی هستند که شهرداری از آنها عوارض دریافت میکند اما مکانهایی هستند که پرونده کسب آنها به ثبت نرسیده است و بهای خدمات، بهای پسماند و عوارض مختلف از آنها اخذ نمیشود. لذا ضروری است به جای افزایش عوارض و وارد کردن فشار بیشتر به این ۴۰ درصد برای پرداختن عوارض، پروندههای کسب تکمیل نشده را تکمیل و وارد سیستم دریافت عوارض کرد که اگر این امر محقق شود میتوان افزایش درآمد را عملیاتی کرد.
وی گفت: به طور میانگین حدود ۷۵ درصد از بودجه امسال شهرداری اهواز تاکنون محقق شده است و امیدوار هستیم در دو ماه باقی مانده تا پایان سال، درآمدزایی بیشتری از سوی شهرداری شاهد باشیم تا عقبماندگی در این زمینه جبران شود.