کاهش ۷ درصدی تصادفات جاده​ ای در خوزستان

رئیس پلیس راه خوزستان با اشاره به کاهش آمار تصادفات جاده​ای منجر به فوت در راه​های برون شهری استان، گفت: سبقت غیرمجاز و تجاوز به چپ بیشترین آمار کشته شده​ها را در تصادفات جاده‌ای استان در پی داشته است.

سرهنگ قاسم قدرتی اظهار کرد: ۴ سال پی در پی و مستمر در حوزه راه​های استان خوزستان کاهش تصادفات را شاهد هستیم؛ در ۹ ماهه امسال نیز تصادفات فوتی به میزان ۳ درصد در مقایسه با سال قبل کاهش داشت و روند کاهشی کماکان ادامه دارد.

وی ادماه داد: مجموع تصادفات فوتی، جرحی و خسارتی نیز در ۹ ماهه امسال ۳۳۴ فقره تصادف معادل ۷ درصد نسبت سال گذشته کاهش یافت.

رییس پلیس راه خوزستان گفت: به منظور کاهش بیش از پیش این تصادفات، اقداماتی در حوزه راه​ها و جاده‌های برون شهری استان انجام شده است؛ در جهت اجرای قانون جدید رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب سال ۸۹ و اجرای سال ۹۱، در محل آزمایش مواد مخدر از رانندگان در جاده‌های استان انجام شد که در این میان تست اعتیاد ۴۷۶ راننده مثبت تشخیص داده شد که به مدت ۶ ماه از حق رانندگی محروم شدند.

قدرتی افزود: مرحله نخست آزمایش اعتیاد در محل توسط ماموران پلیس راه با دستگاه​های ویژه انجام و در مرحله بعدی، نمونه مشکوک به آزمایشگاه نیروی انتظامی ارسال می​شود.

وی اظهار کرد: همچنین در ۹ ماهه امسال تعداد ۲ هزار و ۱۳۰ دستگاه خودرو با تخلف بالای یک میلیون تومان توقیف شده و پس از پرداخت دیون معوقه مرخص شدند. این​ها رانندگان پرخطری بودند که اعمال جریمه می​تواند در ارتقای انضباط ترافیکی موثر باشد. البته همه این رانندگان خوزستانی نیستند و شامل رانندگانی هستند که در راه​های استان و جاده​های برون شهری خوزستان تردد می​کنند.

رییس پلیس راه خوزستان افزود: همچنین برای کنترل مطلوب ترافیک در راه​ها و جاده​های برون شهری استان، ۱۶ هزار و ۸۴۸ به دلیل مختلف و تخلفات گوناگون توقیف شدند و در این میان ۷ هزار و ۲۳۳ دستگاه موتورسیکلت نیز در این ۹ ماه اعمال قانون و توقیف شدند.

قدرتی گفت: در این مدت در خصوص ۲۰۱ هزار و ۲۴۳ دستگاه خودرو به دلیل نبستن کمربند ایمنی اعمال قانون شد. همچنین ۲۰۵ هزار و ۸۸۷ خودرو به دلیل سرعت غیرمجاز، ۷۸ هزار و ۸۹۷ خودرو به دلیل سبقت و ۵۰ هزار و ۷۷۹ خودرو به دلیل تجاوز به چپ اعمال قانون شدند.

وی ادامه داد: در مدت ۹ ماهه امسال تعداد ۲۶۰ جلد گواهینامه دارای نمره منفی بالای ۳۰، توقیف و رانندگان از حق رانندگی محروم شدند.

رییس پلیس راه خوزستان گفت: از دیگر اقدامات پلیس راه در جهت کاهش تصادفات شناسایی نقاط حادثه​خیز استان است. در این مطالعات ۱۳ محور که دارای بیشترین سهم در وقوع تصادفات هستند، شناسایی شدند. البته از بین ۱۴۲ نقطه حادثه​خیز استان، ۱۳ محور انتخاب شده که هر محور می​تواند شامل چند نقطه حادثه​خیز باشد و ۶۰ درصد نقاط حادثه​خیز در همین ۱۳محور قرار دارند.

قدرتی افزود: عمده این محورها، هفتگل – باغملک – ایذه – دهدز ، اهواز – اندیمشک، رامهرمز – بهبهان، اهواز – هفتگل، حد فاصل سه راه غیزانیه به رقیوه، رامشیر – ماهشهر، ملاثانی – سه​راهی لالی، امیدیه – دیلم، دزفول – شوشتر، ماهشهر – هندیجان، دیلم – اندیمشک – دهلران، محور قدیم اهواز – خرمشهر، سوسنگرد – هویزه و محور سوسنگرد – بستان – چذابه است.

وی اظهار کرد: در میان این مسیرها، محور آزادراه خلیج​فارس وجود دارد که از علیرغم اینکه از نظر مهندسی ترافیک، یک محور ایمن است اما به دلیل عدم وجود روشنایی و مجتمع خدمات​دهی در مسیر آن، رانندگان شب‌ها به علت خستگی، نمی​توانند شب​ها در این مسیر استراحت کنند لذا با خواب​آلودگی تا اهواز به رانندگی ادامه می​دهند که متاسفانه در اواسط راه خودرو را واژگون می​سازند. در نتیجه ضروری است روشنایی این محور تأمین و مجتمع رفاهی نیز در این مسیر احداث شود.

رییس پلیس راه خوزستان گفت: در مقایسه دو آمار سال ۸۵ و سال ۹۲ در می​یابیم که واقعا دلایل اصلی کاهش تصادفات و آمار فوتی ناشی از حوادث رانندگی در جاده​های برون شهری چیست. در سال ۸۵ تعداد یک هزار و ۹۳ نفر فوتی تصادفات در جاده​های برون شهری داشتیم که این آمار در پایان سال ۹۲ علیرغم افزایش خودروها و رانندگان به ۶۴۶ نفر معادل ۴۱ درصد کاهش یافت. همکاری مردم، اقدامات دستگاه​هایی چون راه و شهرسازی، فوریت​های پزشکی، هلال احمر و پلیس راه و تصویب قانون جدید از جمله عوامل تأثیرگذار در کاهش تصادفات بودند.

قدرتی افزود: البته همچنان انتظار می​رود که رانندگان همکاری بیشتری با پلیس راه داشته باشند. دستگاه​های راهداری و راه و شهرسازی نسبت به ترمیم نقاط حادثه​خیز اقدام سریع انجام دهند و راه​های استان را برای مسافرت​های ایام نوروز و همچنین راهیان نور آماده کنند. رانندگان نیز قوانین و مقررات را رعایت کنند و بدانند که جاده تسلیم راننده بااحتیاط است و هر کس که قوانین را رعایت نکند، ممکن است قربانی حوادث رانندگی شود.

وی اظهار کرد: همچنین در بخش ایمنی سیستم حمل و نقل مسافری که نقش عمده​ای در ترافیک جاده​ای دارد، اقداماتی انجام شد از جمله این اقدامات کنترل مدیران فنی پایانه​های حمل و نقل، حضور اکیپ​های مشترک پلیس راه و اداره حمل و نقل پایانه​های استان در ترمینال​های مسافربری و کنترل شدید در جلوی پاسگاه​ها، است. از رانندگان اتوبوس نیز انتظار همکاری با پلیس را داریم.

رییس پلیس راه خوزستان گفت: مردم و مسافران نیز می​توانند از سامانه ۱۱۰۱۲۰، رانندگان متخلف و حتی رانندگان قانونمند را معرفی کنند تا به تخلف رانندگان خاطی رسیدگی و رانندگان قانونمند تشویق شوند.

https://hoorkhabar.ir/561995کپی شد!
75
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.