واگذاری ۱۴ هزار هکتار از اراضی طرح رهبری برای احیا به شرکت

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: برنامه امسال شرکت این است که به تولید ۵۰۰ هزار تن شکر خام برسیم اما این میزان از نظر ما قانع‌کننده نیست و هدف بلندمدت ما رسیدن به تولید ۷۰۰ هزار تن شکرخام است.

 نسیم صادقی در نشستی که امروز، ۲۷ فروردین‌ماه با مدیران و روسای کارخانجات توسعه نیشکر و صنایع جانبی برگزار شد، اظهارکرد: امسال درصدد هستیم ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تن نیشکر تولید کنیم.

وی ضمن آرزوی داشتن سالی پربار و همراه با شادی و سلامتی خطاب به نیروهای مجموعه شرکت افزود: حرافی فایده‌ای ندارد و ملاک اصلی برای ما، عمل افراد است؛ چرا ما باید حرفی بزنیم که نتوانیم آن را اجرا کنیم.

صادقی تصریح‌کرد: یکی از مباحث در شرکت‌ها، بحث ساماندهی استفاده از ملاس است که گروهی برای این مساله در نظر گرفته شده تا این کار را انجام دهند.

وی درباره طرح احیای ۱۴ هزار هکتاری اراضی کشاورزی عنوان‌کرد: باید امسال این طرح را اجرایی کنیم. این طرح بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌خواهد و می‌تواند ۲ تا سه هزار شغل ایجاد کند.

صادقی ادامه‌داد: دلیل اصرار ما به اجرای این پروژه این است که بتوانیم آیش‌ها را ۲ ساله کنیم و به تولید ۷۰۰ هزار تن شکر و ۷ میلیون تن نیشکر برسیم.

وی اظهارکرد: در استان خوزستان مدت یک سال و نیم است که از طریق مذاکرات با مراجع و مسوولان رده اول کشور این موضوع توسط شرکت توسعه نیشکر پیگیری شده است اما چرا این‌کار نمی‌شود، نمی‌دانم. این در حالی است که همه می‌گویند ما این کار را انجام خواهیم داد اما نمی‌دانم چه اتفاقی این وسط می‌افتد که این مساله در نهایت محقق نمی‌شود.

صادقی بیان‌کرد: ما می‌خواهیم زمین‌های شور که هیچ‌کس به آن‌ها نگاه هم نمی‌کند را احیا کنیم. مگر قرار نیست در استان ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی احیا شود؟ حرف ما این است ۱۴ هزار هکتار را برای احیا کردن به ما بدهند.

وی افزود: قصد ما این است که زمین‌ها را به کشت نیشکر و یا محصولات واسطه‌ای همچون گندم و کلزا اختصاص دهیم.

صادقی در ادامه مساله شوری آب را یک مساله جدی در مجموعه نیشکر عنوان و خاطرنشان‌کرد: ۱۶ میلیون تن نمک وارد مزارع کشاورزی شده که کشاورزی را بیچاره کرده است و رسیدگی به مساله شوری آب باید به صورت جدی پیگیری شود.

وی تصریح‌کرد: بحث کارخانه کاغذ یکی‌دیگر از موضوعات مدنظر ما است. نزدیک به ۱۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد و در صورت راه‌اندازی می‌توانیم قسمتی از نیاز کشور به کاغذ را پاسخ دهیم.

صادقی گفت: در برنامه است که میزان آب مصرفی در مزارع و هر واحد بررسی و اندازه‌گیری شود. درصدد هستیم مکانیزم‌هایی را در آبیاری به‌کار بگیریم که مصرف آب در حداقل ممکن و با حداکثر راندمان صورت بگیرد.

صادقی تصریح‌کرد: از تمام کسانی که کارهای تحقیقاتی در حوزه نیشکر دارند دعوت می‌کنیم تا به موسسه تحقیقات نیشکر مراجعه کنند و حتی زمین در اختیار آن‌ها قرار می‌دهیم و به افراد دارای طرح‌های تحقیقاتی در زمینه نیشکر کمک خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی خاطرنشان‌کرد: یکی از اتهاماتی که همواره به ما زده می‌شود این است که می‌گویند زه‌آب نیشکر، خوزستان را آلوده کرده است. زه‌آب نیشکر ساماندهی شده است و کمترین آثار منفی را در کارون دارد؛ در حالی که متاسفانه مجموعه فاضلاب ورودی به کارون دارای آلودگی شدید و فوق تصور است.

وی اظهارکرد: ایستگاه پمپاژ شهید رمضان‌پور در نزدیک خرمشهر یکی از پروژه‌های در دست اجرا است که مقرر شده سوم خردادماه به ما تحویل داده و بهره‌برداری شود.

صادقی بیان‌کرد: تولید شکر طعم‌دار یکی‌دیگر از برنامه‌های ما بوده است که در سال می‌توانیم ۶۰ تن تولید کنیم. کارخانه ساخته شده در موسسه تحقیقات آماده بهره‌برداری است و فقط منتظر اخذ پروانه بهداشت آن هستیم.

وی خطاب به مدیران عامل کارخانجات شرکت توسعه نیشکر خاطرنشان‌کرد: پرداخت حقوق به نیروهای خودمان به روز اما پرداخت به نیروهای پیمانکاری با تاخیر صورت می‌گیرد که گاهی اوقات به ۵ ماه می‌رسد. انتظار داریم این تاخیرها و اختلاف در زمان پرداخت در بخش پیمانکاران به یک‌ماه برسد و بیشتر از این نشود.

صادقی اظهارکرد: انتظار داریم مزارع آیش به صورت سبز برداشت شوند که برخی رعایت و برخی رعایت نکرده‌اند؛ اما تا آنجایی که مقدور است باید برداشت‌مان سبز باشد.

وی ادامه‌داد: در شعبیه محصول گندم با استفاده از زه‌آب نیشکر  کشت شده که انتظار داریم برخی از واحدها که توانایی کشت گندم ندارند به سمت ایجاد حوضچه‌های پرورش ماهی بروند.

صادقی بیان‌کرد: همچنین درصدد هستیم که کانال زهکش مربوط به توسعه نیشکر را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم که کار پرورش ماهی از این طریق انجام شود.

وی در ادامه به جداسازی زهکشی واحد سلمان فارسی و دعبل خزایی اشاره و خاطرنشان‌کرد: این پروژه را می‌توان ظرف ۲، سه ماه انجام داد. قول داده شده که تا ۱۵ اردیبهشت‌ماه این پروژه اجرایی شود و در حال حاضر حجم عمده‌ای از کار انجام شده است.

صادقی تصریح‌کرد: پیش‌بینی ما این است که در سال جاری به تولید ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن نیشکر برسیم؛ همچنین برنامه داریم ۵۵۰ هزار تن شکر، حدود ۳۱ میلیون لیتر الکل، ۸ هزار تن خمیرمایه، ۵۰ هزار تن خوراک دام و ۱۰۰ هزار مترمکعب MDF تولید کنیم.

وی در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به منابع انسانی گفت: من به نیروی انسانی مجموعه شرکت‌های توسعه نیشکر افتخار می‌کنم و تلاش، کوشش، علاقه و نشاط را در مجموعه نیروی انسانی مشاهده می‌شود و شیوه رفتار در حوزه منابع انسانی باید مدنظر قرار بگیرد.

صادقی ضمن قدردانی از آیت‌الله موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در استان گفت: ایشان همواره از شرکت توسعه نیشکر حمایت کردند و از خداوند می‌خواهیم که طول عمر بیشتری به ایشان عطا کند.

وی بیان‌کرد: در زمینه مسایل زیست‌محیطی ما باید مسایلی را رعایت کنیم. به عنوان مثال مسئله آتش‌زدن نیشکر در مزارع باید کاملا توجیه منطقی داشته باشد و تا آنجایی که مقدور و ممکن است نباید اقدام به این کار کرد.

صادقی گفت: معتقدیم در سال گذشته در زمینه مسایل زیست محیطی به شرکت توسعه نیشکر اجحاف شده است. باید فضا را برای اشتغال باز کنیم زیرا مشکل استان اشتغال است.

وی در پایان پروژه ۱۴ هزار هکتاری اراضی کشاورزی، واحد الکل سوختی امیرکبیر، شکر دارویی و شکر قهوه‌ای، تولید روغن صنعتی و کیسه بافی و تامین کیسه را بخشی از برنامه‌های پیش‌ روی شرکت نیشکر عنوان‌کرد.

https://hoorkhabar.ir/5539کپی شد!
139
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.