ملی حفاری، آغازگر حفاری دریایی بعد از انقلاب

عملیات حفاری دریایی صنعت نفت کشور اولین بار پس از انقلاب ، در سال ۱۳۶۱ در بحبوحه جنگ تحمیلی و همزمان با میلاد پیامبر اعظم حضرت محمد (ص) در آبهای نیلگون خلیج فارس توسط متخصصان ایرانی با بکارگیری دستگاه شهید مدرس در میدان نفتی سلمان آغاز گردید.
در آن روزها،مناطق نفتی کشور به دلیل جنگ تحمیلی به شدت توسط دشمن بعثی بمباران می شد و آغاز عملیات حفاری و تولید نفت از میادین دریایی برای صنعت کشور بسیار حائز اهمیت بود.
بر این اساس و در راستای تحقق استقلال صنعت نفت کشور ، حفار مردان شرکت ملی حفاری ایران دستگاه دریایی شهید مدرس را که تا قبل از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با نام Bethle Hem در اختیار شرکت های بین المللی بود بازسازی ، راه اندازی و از بندر چارک جهت آغاز عملیات حفاری دریایی به میدان سلمان انتقال دادند.
با شروع عملیات حفاری دریایی در آبهای نیلگون خلیج فارس بدست حفارمردان ایرانی نام این دستگاه به دستگاه حفاری دریایی شهید مدرس تغییر یافت.
دستگاه حفاری دریایی شهید مدرس تاکنون در میادین نفتی سیری ، درود ، فروزان ، نوروز و سایر مناطق خلیج فارس با مدیریت و تخصص ایرانی جهت اجرای عملیات حفاری چاههای نفت وگاز بکار گرفته شده است.
حفار مردان شرکت ملی حفاری ایران در سه دهه گذشته بیش از ۱۲۰ حلقه چاه را با این دستگاه تکمیل و در مدار تولید قرار داده اند.
جا دارد از همه سخت کوشان صنعت نفت و حفاری کشور بویژه همکاران صدیق شادروان محمد حریف ، رئیس وقت عملیات حفاری دریا ، شادروان علی نیکفر رئیس دستگاه شهید مدرس و شادروان هاروت طروسیان رئیس اداره تعمیرات شرکت که در راه اندازی این دستگاه نقش بسزایی ایفا کردند و اکنون در بین ما نیستند یاد کرده و یادشان را گرامی بداریم.