امضای سند راهبردی اهواز پایتخت کتاب ایران

امروز (دوشنبه ۱۵ دی ۹۳) در همایشی با نام اهواز در چند قدمی پایتخت کتاب ایران سند راهبردی اهواز پایتخت کتاب ایران توسط همایون قنواتی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، و سید خلف موسوی، شهردار اهواز، امضا شد.

در این همایش رحمان بهمنی، دبیر طرح اهواز پایتخت کتاب ایران، گفت: این طرح از آبان ۹۳ توسط کانون “کاشت” (کانون آموزش شهروندی برای توسعه) آغاز به کار کرد و امروز این سند میان شهرداری اهواز و اداره کل فرهنگ و ارشاد خوزستان به امضا می رسد تا اهواز به صورت رسمی کاندید شرکت در رقابت پایتخت کتاب ایران که دوم اسفند ۹۳ نتایج آن اعلام خواهد شد گردد.

 وی افزود: طرح پایتخت کتاب ایران برای اولین بار و در راستای طرح پایتخت کتاب جهان که از سال ۲۰۰۱ توسط سازمان یونسکو به اجرا درمی آید. در این طرح به شهرهایی که در زمینه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی اقدامات موثری انجام دهند عنوان پایتخت کتاب اعطا می​شود. شهر تهران تاکنون ۲ بار در این رقابت جهانی شرکت کرده ولی موفق به کسب این عنوان نشده است.

 بهمنی با بیان این که اهواز شهر جوانی است ادامه داد: ما در راستای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی نزد جوانان از طریق ایجاد نشاط اجتماعی طرح خود را به پیش خواهیم برد. با توجه به این که هر شهر که طرح و برنامه ویژه​ای داشته باشد برای این عنوان انتخاب خواهد شد ما نیز امیدواریم که با تلفیق نشاط و کتاب بتوانیم به این عنوان دست پیدا کنیم.

او افزود: بنا به اظهارات دبیرخانه تهران شهری که به عنوان انتخاب کتاب ایران انتخاب می​شود در سال ۲۰۲۰ کاندید ایران در رقابت پایتخت جهانی کتاب خواهد بود. وزارت ارشاد هم در نظر دارد این رقابت را در میان تمام شهرها ایجاد کند و تمام شهرهای ایران برای این عنوان رقابت کنند.

 دبیر طرح اهواز پایتخت کتاب ایران خاطرنشان کرد: برای شرکت اهواز در این رقابت پنج طرح شبکه مجازی کتاب ایران، جایزه ادبی مکتب جنوب، شهر کتاب، جایزه کتاب سال و سیمای کتاب تدارک دیده شده​اند.

 سپس همایون قنواتی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، اظهار کرد: باید مقداری تلاش و برنامه​ بیشتری برای مساله کتاب داشته باشیم. دوستان ما در نهاد مردمی “کاشت” این کار را با همفکری و جلسات و نظرات دوستان و مسوولان و با ارایه طرح​های دقیقی انجام می​دهند.

وی افزود: این فعالیت اتفاق خوب و مبارکی است که در شهر​های بزرگ و کوچک انجام می​شود تا یک شهر به این عنوان انتخاب شود که امیدواریم آن شهر اهواز باشد.

 او توضیح داد: ۲ برنامه را که در این طرح جا دارند و ما از قبل قرار بود آنها را به اجرا در آوریم یکی جایزه مکتب جنوب و دیگری جایزه کتاب سال است. جایزه مکتب جنوب اردیبهشت ۹۴ برگزار خواهد شد و جایزه کتاب سال برای تقدیر از پیشکسوتان در بخش​های مختلف و توسعه نشر کتاب و ایجاد نشاط برگزار می​شود.

 مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان کرد: هر قدر ما در فضای فرهنگی و هنری بیشتر تنفس کنیم به فضایی آرام خواهیم رسید عامل اکثر آسیب​های اجتماعی دوری از فضای فرهنگی و هنری است. آمار رجوع مردم به فضای فرهنگی و هنری مانند کتاب و کتابخانه​ها، سالن​های تئاتر، سینماها و مطبوعات در اهواز آمار خوبی نیست و باید این آمار را تغییر دهیم.

 قنواتی گفت: امیدوارم این اتفاق توجه همه را جلب کند و با قدرت و عزم بهتر در این مسیر حرکت کنیم. احساس می​کنم مجموعه فرهنگی استان به حوزه فرهنگ بیشتر توجه می​کند چراکه راه کاهش آسیب​های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی استان از راه فرهنگ و هنر است. در این زمینه هماهنگی​های خوبی در حال وقوع است. امیدوارم همه ما از ظرفیت​های کتاب و کتابخوانی استفاده کنیم زیرا وقت​های بسیار زیادی را از دست داده​ایم.

 در ادامه سید خلف موسوی، ​شهردار اهواز، اظهار کرد: کتابخوانی رسالت عظیمی است که پیامبران آن را بر عهده داشته​اند چون اولین آیات نازل شده درباره قرائت است. جامعه​ای که آگاهی بیشتری دارد پیشرفته است و پیشرفت متضامن با آگاهی بخشی و علم است. باید خودمان را با کشورهای پیشرفته در زمینه​های علمی، تحقیقات و چاپ و نشر کتاب مقایسه کنیم و ببینیم که ما در چه زمینه​هایی این پیشرفت را داشته​ایم و به لحاظ علمی در چه رتبه​ای قرار داریم.

 وی افزود: با این مراسم ما خود را به سمت کتاب و کتابخوانی برده​ایم که این خود محرکی برای توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر اهواز است. در توسعه فرهنگی هم این کار ابتکار خوبی است که کانون “کاشت” و اداره ارشاد به خرج داده​اند چراکه اهواز قرار است در این بخش با شهرهای دیگر رقابت کند. آن شهرها نه تنها ادعا بلکه جزو شهرهای تاریخی و مذهبی هستند و خوزستان هم نسبت به این شهرها ناشناخته نیست. ما دانشمندان و کتابخانه​هایی داریم که مرجع هستند.

 موسوی بیان کرد: تاکنون چنین حرکتی صورت نگرفته و حرکت جدیدی است. ما هم آماده​ایم تا با وجود آقای قنواتی فصل جدیدی بین مدیریت شهری و اداره کل ارشاد باز شود چراکه مصمم هستیم تا کارهای بیشتری انجام دهیم و قول می​دهیم اگر اداره کل ارشاد یک قدم جلو بیاید ما ۱۰ قدم جلو می​بیاییم چون اداره ارشاد با اهالی فرهنگ و هنر در ارتباط است و ما از طریق آنها می​توانیم برنامه کاربردی و تقویم فرهنگی تنظیم کنیم و از طریق این تفاهم​نامه به این حرکت شتاب بدهیم.

 شهرداری اهواز خاطرنشان کرد: ما فقط امسال هفت سرای محله که از فرهنگسرا کوچکتر است را احداث خواهیم کرد. تاکنون کارهای احداث شش سرای محله انجام و نهایی شده و حتی پیمانکار آنها انتخاب شده‌اند. هفتمین سرای محله هم تا آخر سال نهایی خواهد شد. بعضی از این سرای محله​ها کتابخانه هستند و در اختیار مردم قرار می​گیرند.

 وی ادامه داد: برای اتوبوس​های شهری هم باکس کتاب در نظر گرفته شده و حدود هشت هزار تاکسی تلفنی نیز به باکس کتاب مجهز شده​اند.

در پایان این آیین سند راهبردی اهواز پایتخت کتاب ایران بین شهرداری اهواز و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان به امضا رسید.

https://hoorkhabar.ir/550496کپی شد!
66
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.