پاسخ منفی ایران به پیشنهاد جامع آمریکا درباره مسائل مهم منطقه

یک روزنامه لبنانی در گزارشی به نقل از یک منبع آگاه دیپلماتیک اعلام کرد: آمریکا اخیرا پیشنهاد ۷ بندی و جامعی را به ایران برای حل منازعات اعراب و اسرائیل و تشکیل کشور فلسطین ارائه کرده است که این پیشنهاد با وجود اینکه دستاوردهای متعددی برای ایران نیز دارد، از سوی این کشور رد شده است.
روزنامه لبنانی السفیر امروز در گزارشی اعلام کرد: علت پافشاری “جبران باسیل” وزیر خارجه لبنان بر مخالفت با اسکان همیشگی آوارگان فلسطینی درلبنان، به پیشنهادی که اخیرا آمریکا درباره برخی مسائل منطقه ای به ایران و همپیمانانش ارائه کرده باز می گردد. پیشنهاد جامع آمریکا به ایران، شامل بندی درباره اسکان دائمی آوارگان فلسطینی در مکان اقامت آنها است که البته با وجود اینکه این پیشنهاد هفت بندی دستاورها و منافع بزرگی را نیز برای ایران در بردارد توسط تهران رد شده است.یک منبع آگاه دیپلماتیک با اشاره به اینکه “پیشنهاد ۷ بندی  و جامع ارائه شده به ایران توسط دولت آمریکا تهیه شده”، اعلام کرد: در این پیشنهاد حل منازعات اعراب و اسرائیل، تشکیل کشور فلسطین و اسکان دائمی آوارگان فلسطینی در مکانهای اقامت فعلی از جمله لبنان، پیشنهاد داده شده و در مقابل درباره افزایش نقش آفرینی و نفوذ ایران و همپیمانانش در لبنان و جهان عربی تضمینهای ارائه شده است.

پیشنهاد هفت بندی و جامع آمریکا به ایران به شرح زیر است:

نخست: آمریکا گفتگو و یا بازنگری و تغییر در “روش حکومتی” لبنان را که از توافق طائف سرچشمه گرفته است، می پذیرد. در این راستا می توان از اختیارات نخست وزیر کاسته شده و این اختیارات به حوزه ریاست جمهوری لبنان بازگردد.

دوم: آمادگی واشنگتن برای بازنگری در موضوع تقسیم فرماندهی دستگاههای نظامی و امنیتی لبنان براساس نگرش طایفه ای در این راستا که فرماندهی ارتش به قومیت شیعه داده شود.

سوم: آمادگی واشنگتن برای حفظ نظام سوریه و رهبران آن.

چهارم: آمادگی واشنگتن برای فشار بر پادشاه بحرین در زمینه پاسخ دادن به شرایط مخالفان درباره ایجاد نظام پادشاهی مشروعه که در آن حاکمیت از آن جریان اکثریت باشد.

پنجم: درخواست از عربستان سعودی برای توقف کمکها به گروههای سلفی و افراطی در منطقه، تلاش برای کاهش نقش عربستان به عنوان مرجعیت جهان اسلام و فشار بر آنها برای ارائه حقوق مدنی به ساکنان مناطق نفت خیز الشرقیه.

ششم: فشار بر اسرائیل برای عقب نشینی از مزارع شبعا، جولان سوریه، کرانه باختری و نوار غزه و پذیرش تشکیل کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ با ادامه حضور اعراب فلسطینی در داخل مرزهای اسرائیل.

هفتم: (این بند به اعتقاد این منبع دیپلماتیک بسیار قابل توجه و مهم خوانده شده است) آمادگی واشنگتن برای رفع ممنوعیت انتشار اطلاعات سرویسهای جاسوسی آمریکا و اطلاعات ماهواره ای درباره جریان ترور “رفیق الحریری” نخست وزیر سابق لبنان که مسئولیت این حمله را متوجه جریانهای سلفی و سنی افراطی می کند.

این منبع دیپلماتیک در ادامه به روزنامه السفیر گفت: پیشنهاد آمریکا که از طریق واسطه های معتمد واشنگتن به ایران و همپیمانانش ارائه شد، نگرانی و هوشیاری محور مقاومت را درباره اهداف آن برانگیخت. در نهایت این محور این سوال اساسی را از طرف آمریکایی پرسید که بر اساس این پیشنهاد “وضعیت اسرائیل و کشور وعده داده شده فلسطین درباره حاکمیت کامل بر سرزمینش به پایتختی قدس شریف چگونه خواهد بود؟”. آمریکایی ها در آن زمان از پاسخ دادن به این سوال سرباز زدند و از طریق واسطه معتمد خود اعلام کردند: این موضوع حالا قابل طرح نیست، چون اولویت ما در شرایط فعلی جنگ علیه تروریسم و تکفیریهای مورد حمایت عربستان سعودی است”.

ایران و همپیمانانش در پاسخ به آمریکا اعلام کردند: “ما نمی توانیم وارد جریان توافقاتی بر اساس مصالح دیگر کشورها شویم در حالی که قبل از آن سرنوشت کشور مستقل فلسطین و موافقت صریح آمریکا با ایجاد آن روشن نشود. همچنین آمریکا باید اسرائیل را مجبور به عقب نشینی از تمامی اراضی عربی اشغال شده در کشورهای سوریه و لبنان و در فلسطین به مرزهای ۱۹۶۷ کند تا پس از آن امکان مذاکره درباره وضعیت آینده خاورمیانه مطرح شود”.

در پی وقوع این مسائل، تماسها میان دو طرف که از سوی میانجیگر سوئیسی پیگیری می شد، متوقف شد. مقامات عربستان سعودی نیز پس از اطلاع از پیشنهاد آمریکا سریعا از طریق سه مقام خود شامل “سعود الفیصل” وزیرخارجه، “ترکی الفیصل” سفیر عربستان در لندن و “بندر بن سلطان” سفیر عربستان در واشنگتن اعلام کردند که هیچ مانعی برای اجرای طرحهای آمریکا در منطقه ندارند.

این منبع آگاه دیپلماتیک در ادامه با اشاره ضمنی به علل رد پیشنهاد جامع آمریکا توسط ایران، تاکید می کند: محتوای این پیشنهادات آمریکا چند نتیجه حتمی و قطعی دارد؛ ازسرگیری درگیری مسیحیان و مسلمانان در لبنان، شلعه ور شدن فتنه در میان ایران و همپیمانانش از طرفی و ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورهای اسلامی از طرف دیگر، تا جایی که باعث تداوم رژیم اسرائیل تا ۱۰۰ سال آینده خواهد شد.

https://hoorkhabar.ir/5369کپی شد!
143
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.