آیتالله جمی نماد ایمان و ایستادگی بود / هم مسیر شدن با امام و شهدا انسجام در امور است
مراسم ششمین سالگرد ارتحال آیت الله جمی ، امروز با حضور سید حسن خمینی و استاندار خوزستان در آبادان برگزار شد.
حجتالاسلام سیدحسن خمینی با حضور در این مراسم ضمن ادای احترام به مقام آن عالم ربانی و ۴ هزار شهید شهر آبادان با قرائت فاتحه سالروز آغاز عملیات کربلای ۴ را گرامی داشت و اظهار کرد: هرگونه سخن غیر از دفاع مقدس در این روز بیراهه است.
وی ادامه داد: دفاع مقدس ما جنگ نبود جهاد بود. تلاش گروه غیر محدودی برای سرزمینی با جغرافیای نامحدود که در تاریخ ثبت شد.
نوه امام راحل تصریح کرد: دفاع مقدس یا جهاد مقدس فراتر از قطعهای از آب و خاک در محدوده جغرافیایی بود.
سید حسن خمینی افزود: پیش از آغاز دوران جنگ این شهر یک قطعه طلایی از حیث داشتن جغرافیای بینظیر و در دوران جنگ مقام انسانیت در این شهر فراتر از جغرافیای آب و خاک رسید.
وی تأکید کرد: نام آبادان با نام آیتالله جمی گره خورده است و ما در این شهر داستان بزرگی همچون شکست حصر آبادان را اختیار داریم.
نوه امام راحل اضافه کرد: شکست حصر آبادان غرور دشمن را از بین برد و آبادان حماسههای بسیاری چون حماسه ذوالفقاری را در خود دارد که این نبرد از کیان نظام اسلامی دفاع کرد.
سید حسن خمینی عنوان کرد: افتخارات آبادان چه در صنعت نفت و چه در دوران انقلاب، اصلیترین مسیر پیروزی را مشخص کرد و چه در دوران دفاع مقدس که در توانمندسازی نظام حرکت مهمی را ایجاد کرد به شمار میرود.
وی افزود: در مورد این شهر نکات بسیاری را میتوان سخن گفت و دفاع مقدس تنها یکی از افتخارات آبادان است.
نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ابراز کرد: باید مشاهده کرد که امروز ما در کجا قرار داریم و آنان که آرزوی تصرف این سرزمین را داشتند و برای این تفکر خود تانک و مسلسل به راه انداختند در کجا هستند. از حیث نتیجه وقتی به این موضوع نگاه میکنیم آنها در کجای تاریخ قرار دارند و نام امام و شهدای ما در کجای تاریخ قرار گرفته است.
سید حسن خمینی یادآور شد: آنها آمدند و به شهادت رساندند برای به دست آوردن نفت اما امروز نه تنها قطرهای نفت را از این مملکت خارج نکردند و نه تنها نتوانستند خوزستان را از ایران جدا کنند بلکه همواره نامشان با لعنت و ننگ پیوند خورده است.
وی خاطرنشان کرد: در سمت دیگر این موضوع باید به نیتها اشاره کرد که بعثیها آمدند برادران و خواهران ما را شهید کردند اما از بعثیها نام ننگی به جای ماند و از برادران و خواهران ما نامی نیک.
یادگار رهبر کبیر انقلاب افزود: آن چیزی که دفاع را مقدس میکند کشورگشایی نیست بلکه جهاد برای خدا و ضمیر استوار دفاع است که دفاع از خاک و ناموس و شرافت را معنا میبخشد.
سید حسن خمینی اشاره کرد: مباشران آنها کسانی بودند که ایمان در وجودشان نبود و جنگافروز بودند ولی مباشر دفاع ما حسین فهمیده بود که بنیانگذار انقلاب او را رهبر انقلاب دانست و نیروی الهی مباشران ما بر نیروی شیطانی مباشر آنها غلبه کرد، مدافعین از خوزستان به دنبال نام نبودند و مباشرین آنها به دنبال عرضه خود بودند.
وی اظهار کرد: در قیاس نیز نور سلاح ایمان و معرفت بر سلاح نام پیروز شد.
نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی تأکید کرد: ارزش وافر مرحوم جمی ارزش به ایستادگی در فضایی بود که سراسر موشک و وحشت بود. کسانی که آن روزها با تمام توان از این خاک دفاع کردند به این خاطر بود که میدانستند اگر وجبی خاک از این مملکت جدا شود به دست آوردن آن بسیار سخت بود.
خمینی افزود: مرحوم جمی در هنگام شهادت آقا مصطفی در خفقان مطلق، پرچم خمینی را برافراشت در حالی که میدانست امکان دارد لطماتی متوجه وی شود و در حالی که عده قلیلی نیز از مراسم آقا مصطفی استقبال کردند ولی او راه خمینی را ارجح دانست بر لطماتی که بر او وارد می شود.
وی خاطرنشان کرد: آیتالله جمی زیر موشکباران آبادان هیچ گاه نماز جمعه را ترک نکرد و با تعداد قلیل این فریضه دشمنشکن را برگزار میکرد، باید پاسدار آن ارزشها باشیم و پاسدار یاد تمام کسانی که از کیان مملکت دفاع کردند همچون مرحوم جمی که در این شهر نماد ایمان و ایستادگی بود و به حق سرمایه یک شهر بود.
مقتدایی : هم مسیر شدن با امام و شهدا انسجام در امور است
دکتر عبدالحسن مقتدایی هم در این مراسم ضمن تشکر از حضور گرم و صمیمانه مردم در این مراسم آن را یادآور روز تشییع آن عالم ربانی دانست و اظهار کرد: مردم همچنان بعد از گذشت پنج سال وفاداری خود را به ایشان اعلام کردند.
وی ادامه داد: چنین مجالسی فرصت خوبی برای همه کسانی است که در دوران جنگ دستی بر آتش داشتند و تمام سختیها را به خاطر این آب و خاک به جان خریدند دور هم جمع شوند.
استاندار خوزستان تصریح کرد: مردم خادمین خود را به فراموشی نمیسپارند و همان شرایطی که مرحوم جمی در دوران جنگ فراهم کرد امروز هم در آبادان رخ داده است.
مقتدایی افزود: امام در پایان جنگ در بیانیهای از مردم تشکر کردند که شامل مهاجرین، صنعت نفت و رزمندگان بود که هر سه مورد شامل مردم آبادان میشود.
وی تأکید کرد: بخش اعظم این توجهات امام راحل به رابطه نزدیک آیتالله جمی و امام راحل باز میگردد.
استاندار خوزستان یادآور شد: در این همایشها و تجلیلها استمرار راه امام و تحکیم بیعت به رهبر معظم انقلاب باید صورت پذیرد.
وی عنوان کرد: شرط انسجام ما در کلیه امور هم مسیر شدن با راه امام(ره) و شهدا است.
مقتدایی ابراز کرد: اتفاق زیبایی که امروز افتاده است حضور یادگار امام در مراسم سالگرد یار امام است که این افتخاری برای خوزستانیها به شمار میرود.
وی اظهار کرد: بیشک رابطه آیتالله جمی با امام راحل و حضور حجتالاسلام سید حسن خمینی در جمع مردم آبادان و به تعبیری خوزستان اتفاق مبارکی است.
وی خاطرنشان کرد: روحانیان در دوران جنگ زحمات زیادی را متقبل شدند که از جمله این بزرگواران میتوان به نامهایی چون آیتالله جزایری، شفیعی، دهدشتی، قنوتی و شیخ عیسی طرفی اشاره کرد که امیدوارم با این حضور زمینهای را فراهم کنیم که با خدمت مضاعف همچون آیتالله جمی در زمانی که دستها از دنیا کوتاه است محبوبیتها به اتمام نرسد.