صاکی عنوان‌کرد: ساخت سومین پارک علم و فناوری علوم‌پزشکی کشور در خوزستان

معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز با بیان این‌که در حال حاضر رتبه هفتم برای دانشگاه دارای یک ثبات خوب و کاملا برای ما مستقر است، گفت: با مطالعه روی چهار دانشگاه‏ برتر  متوجه شدیم که می‌توان رتبه دانشگاه را طی دو سال آینده تا سه پله ارتقا داد و به همین دلیل جهت‌گیری برنامه‌های دانشگاه در دو سال آینده با این هدف است.

دکتر نادر صاکی در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز با تأکید بر برنامه حوزه معاونت پژوهشی درحهت اصلاح فرایندها در بخش پژوهش، به ارزیابی تمام مراکز تحقیقاتی دانشگاه اشاره و اظهار کرد: در این ارزیابی متوجه شدیم مسیر پژوهش در مراکز تحقیقاتی بسیار کمرنگ است‎؛ بر اساس آن برنامه، طرح کوهورت را برای دانشگاه طراحی کردیم که مطالعات این طرح از بهمن سال گذشته آغاز و پیش‌پورپزال و پورپوزال آن در وزارتخانه و دانشگاه تصویب و زیرساخت‌های لازم برای محل اجرای آن آماده شده‌است.

معاون توسعه پزوهش و فناوی دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز با بیان این‌که همچنین چند فراخوان برای طراحی پرسشنامه برای ساب‌کوهورت‌ها به مراکز تحقیقاتی ارائه شد، افزود: طرح کوهورت یک پایلوت ۲ هزار بیمار دارد و در نهایت می‌توان پس از مدتی تا ۱۰ هزار بیمار را نیز مورد پایش قرار داد؛ اکنون تا پایان بهمن‌ماه این فرصت برای محققان دانشگاه وجود دارد که پروپوزال‌های ساب‌کوهورت خود را ارسال کنند زیرا اسفندماه اجرای طرح کوهورت کلید می‌خورد و دیگر برای پایلوت اول پروپوزال‌ها در نظر گرفته نمی‌شوند.

صاکی اظهارکرد: در حال حاضر دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور جزو ۱۰ دانشگاه منتخب برای کوهورت بیماری‌های مزمن، جزو شش دانشگاه منتخب برای کوهورت زیرشاخه چشم و جزو دو دانشگاه برای کوهورت بیماری دندان و گوش است، بنابراین برای تغذیه و حوزه‌های دیگر در سایر مراکز هم امیدوار هستیم ساب‌کوهورت‌ها را کامل کنیم؛ این برنامه یکی از طراحی‌هایی است که برای دانشگاه انجام شد و اکنون این فضا ‌در اختیار ما قرار دارد.

وی مشکل دیگر در حوزه پژوهش را مسائل مالی عنوان و تصریح کرد: در سال ۹۱، ۴۰۰ میلیون تومان اسناد پیش پرداختی و در ۹ ماهه اول سال ۹۲ نیز ۱۷۰ میلیون تومان اسناد پیش پرداختی معوق برای این دانشگاه مانده بود، که نشان می‌دهد پرداخت‌های محققان با یک تأخیر انجام می‌شد. به همین دلیل این موضوع در هیات رییسه مطرح و با همکاری رییس دانشگاه در همان سه ماه نخست تصدی این مسئولیت، ۸۵۰ میلیون تومان از اسناد معوق را صفر کردیم به طوری که تا پایان اسفند ۹۲ ، هیچ سند پیش پرداختی در دانشگاه باقی نماند.

معاون توسعه پژوهش‌و‌فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با بیان این‌که سیاست دانشگاه در سال ۹۳ بر این امر قرار گرفت که امکانات مالی به‌موقع در اختیار محققان قرارگیرد و از این نظر دغدغه‌ای نداشته باشند، افزود: در همین راستا کمیته اخلاق در پژوهش نیز در دانشگاه فعال شد که در سال ۹۳، ۳۷۳ طرح در این کمیته بررسی شد. با برگزاری جلسات عادی و فوق‌العاده شاید در حال حاضر تعداد طرح‌های موجود در این کمیته بیش از ۵، ۶ پروزه نباشد و اکنون بررسی طرح‌ها کاملا بروز است. در حالی که در اواخر سال گذشته تراکم طرح‌ها در کمیته بسیار زیاد بود.

صاکی به آمار رشد مقالات دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: از نظر انتشار مقالات از ۷۴۱ مقاله درسال ۹۱ به ۱۰۲۵ مقاله در سال ۹۲ رسیدیم که رشد خوبی را نشان می‌دهد و این در حالی است که از حدود ۸۵۰ پایان نامه دوره دکتری عمومی تنها ۱۸ پایان نامه به مقاله تبدیل شده است که ظرفیت بسیار بالایی برای تولید مقاله است.

وی با بیان این‌که اکنون دانشگاه علوم‌پزشکی اهواز از نظر درصد رشد با رشد ۴۶ درصد در رتبه نخست بین دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور است، تصریح کرد: با این‌ وجود چون دانشگاه جندی‌شاپور در سال‌های گذشته توسعه زیادی نداشت و نسبت به دانشگاه‌های دیگر بسیار عقب است، این رشد نمی‌تواند رتبه دانشگاه را ارتقاء دهد. اما به‌طور مثال دانشگاه اصفهان نهایت رشد خود را داشته‌است و بنابراین ۱۰ درصد رشد طبیعی برای این دانشگاه است ولی در مقایسه با دیگر دانشگاه‌ها، توانستیم رشد قابل قبولی داشته‌باشیم.

معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز یکی دیگر از مشکلات در حوزه پژوهش را تردد غیر‌ضروری اعضای هیات علمی‌و‌محققان به حوزه معاونت پژوهشی برای دریافت حق‌التحریر عنوان‌کرد و افزود: برای رفع این مشکل، برای همه مجلات دانشگاه اسناد حقوقی و مستندات را اخذ کرده و اکنون معاونت پژوهشی رأسا بدون نیاز به حضور یک عضو هیات علمی پرداختی‌ها را انجام می‌دهد.

صاکی مشکل دیگر برای اصلاح فرایند را ارتقای افقی اعضای هیات‌علمی برشمرد و و تصریح‌کرد: گاهی برخی اعضای هیات علمی با وجود داشتن مقاله به‌دلیل پیچیده بودن فرایند اداری، اقدام به ارتقای پایه و رتبه خود نمی‌کردند. به‌همین منظور با دانشکده‌ها مکاتباتی انجام و فرایند آن اصلاح شد. به‌طوری که اکنون رتبه‌های مربوط به‌سال‌های ۹۱ و ۹۲ اعضای هیات‌علمی به‌صورت خودکار در کمیته‌های دانشکده‌ها رسیدگی می‌شود و دیگر هیچ ضرورتی برای مراجعه اعضای هیات‌علمی وجود ندارد.

وی پایین بودن پرداختی‌های مقالات را دیگر مشکل حوزه پژوهش دانشگاه دانست و در این خصوص به‌تصویب آیین‌نامه تشویق مقالات اشاره و خاطرنشان‌کرد: تدوین آیین‌نامه پایه تشویقی و ارتقای افقی بر مبنای ارائه مقالات نمایه یک و یا جذب اعتبار از منابع خارج دانشگاه و تصویب آن در شورای عمومی دانشگاه، اصلاح شیوه نامه پرداخت حق‌الزحمه شرکت در کنگره‌های داخل و خارج کشور و تصویب آن در‌ شورای عمومی دانشگاه و تصویب شیوه‌نامه اجرایی طرح‌های تحقیقاتی در زمینه مسایل جنسی مصوب کمیته اخلاق از دیگر اقدامات معاونت پژوهشی در جهت اصلاح فرایندهاست.

معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز به وضعیت و برنامه‌های در دست اجرا برای آزمایشگاه جامع تحقیقات نیز اشاره کرد و گفت: این آزمایشگاه علی‌رغم برخورداری از امکانات بسیار خوب اما شاید تنها در حد ۸ میلیون تومان درآمد برای دانشگاه استحصال می‌کرد که یکی از دلایل آن نداشتن استانداردهای لازم بود. با توجه به این امر اکنون این آزمایشگاه در شبکه آزمایشگاه‌های علمی کشور زیر نظر معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور به عضویت قطعی در‌آمده است و بسیاری از فرایندهای این آزمایشگاه استاندارد‌سازی شد. در حال حاضر نیز پیگیر اخذ استاندارد ۰۱۷۰۵ برای این آزمایشگاه هستیم که در این‌صورت درآمد آن بسیار افزایش خواهد یافت. هم‌چنین آزمایشگاه‌های دیگر نیز به این شبکه وصل شدند و تا پایان سال عضویت قطعی برای برخی از این آزمایشگاه‌ها اخذ می‌شود.

صاکی با بیان این‌که برنامه تولید دارو برای مرکز رشد دانشگاه پیگیری شد، افزود: با توجه به این‌که مرکز رشد استاندارد لازم را نداشت تمام زیرساخت‌های آن را برای اخذ استانداردهای GMP تغییر دادیم. هم‌چنین همه دستگاه‌های آزمایشگاه‌ها کالیبره و دستورالعمل‌های مختلف برای آزمایشگاه جامع تدوین شد. ارتباطات بین شرکت‌ها و مراکز نیز برقرار شده‌است و به محض اخذ مجوزها، این فرایندها می‌تواند برای دانشگاه یک اعتبار از نظر مالی و هم‌چنین از نظر نظارت بر کنترل آزمایشگاه‌های استان در زمینه مواد‌غذایی و مواد‌آرایشی ایجاد کند.

وی با اشاره به یک بخش از اراضی دانشگاه در جاده ماهشهر به اسم سوله‌ها، خاطرنشان‌کرد: بر این اساس قرارداد طراحی، ساخت و راه‌اندازی کارخانه پایلوت چندمنظوره تولید مواد اولیه دارویی، شیمیایی و داروهای گیاهی با اعتبار ۵۵۰ میلیون تومان با دانشگاه تبریز منعقد شد که تاکنون فاز اول و دوم این کارخانه نصب و در اکنون فازهای ۳ و ۴ آن در حال نصب است که این اقدام با هدف ورود به بحث تجاری‌سازی انجام شد.

معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: اگر فضای عمومی کار و محوطه‌سازی آن آماده شود، به‌ عنوان سومین پارک علم و فناوری کشور در حوزه علوم‌پزشکی خواهدبود زیرا این فضا در مساحتی حدود ۲ هکتار دارای ۵ سوله بزرگ است که برای استقرار سایر مراکز رشد دانشگاه نیز بسیار مناسب است.

صاکی با بیان این‌که در حال حاضر یک مرکز رشد فناوری‌های دارویی در دانشگاه فعال است، به اخذ مجوز مرکز رشد فناوری سلامت و فناوری‌های زیست‌محیطی اشاره و تصریح‌کرد: با این وجود وقتی محققان دانشگاه را رصد می‌کنیم، جای خالی چند مرکز رشد دیگر در دانشگاه احساس می‌شود. که به‌طور مثال مرکز رشد مهندسی‌بافت و سلول‌های بنیادی، مرکز رشد فناوری اطلاعات و مرکز رشد بیوتکنولوژی با هدف تولید داروهای نوترکیب، فراوردهای غذایی، بیوتکنولوژیک و تخمیری، تولید کیت‌های تشخیصی و محصولات پروبیوتیک از آن جمله است.

وی ادامه داد: این سه مرکز می‌توانند بیش از ۴۰ شرکت دانش‌بنیان را پشتیبانی کنند که این شرکت‌ها می‌توانند قراردادهای خود را حتی با خود دانشگاه منعقد کنند زیرا بازار خوبی تحت عنوان فن‌بازار می‌توان برای این شرکت‌ها ایجاد کرد که در محیط‌های بیمارستانی و دانشکده‌ای ورود کنند و درآمد بسیار خوبی داشته باشند. این مراکز را نیز می‌توان در سوله‌های ماهشهر مستقر کرد.

معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز در موضوع مالکیت‌ها به تأسیس دفتر مالکیت فکری نوآوری‌های سلامت در دانشگاه اشاره و تصریح‌کرد: با توجه به نبود دفتری برای ثبت مالکیت نوآوری سلامت از طریق ثبت اسناد مجوز تأسیس این دفتر اخذ شد و در حال حاضر هر کس در استان یا استان‌های دیگر اختراعی در حوزه سلامت داشته باشد، می‌تواند از مرکز استعلام کند. هم‌چنین یک پورتال برای آن طراحی شده‌است و تاکنون ۱۲ اختراع از داخل و خارج از دانشگاه در این دفتر ثبت، داوری و به مراکز مربوطه منعکس شد.

صاکی در حوزه تجاری‌سازی فناوری به برگزاری کارگاه‌های آموزشی روش‌های ارزش‌گذاری دانش فنی، مبانی تدوین گزارش‌های توجیهی فنی و اقتصادی طرح‌ها و استاندارد GMP اشاره کرد و گفت: هم‌چنین در زمینه عقد تفاهم‌نامه مشترک، قراردادهایی با یک موسسه در کشور آلمان و قرار داد انجام طرح تحقیقاتی مشترک  با دانشگاه‌های تربیت‌مدرس، شهیدچمران، سازمان انتقال خون، اداره حفاظت محیط زیست استان‌های سمنان و بوشهر ، شرکت شهرک‌های صنعتی استان، سازمان آب و برق خوزستان، شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، شرکت آب و فاضلاب استان ، بهزیستی استان و شهرداری گتوند منعقد شد.

وی طراحی فراخوان فرم‌های محصول محور، صاحبان ایده ، و برنامه BUSINESS PLAN، و فلوچارت فرآیند تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان در دانشگاه را از دیگر اقدامات انجام‌شده برشمرد و گفت: در حال حاضر ۲۶ شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد دانشگاه مستقر و فعال هستند.

معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز با بیان این‌که در حوزه مجلات بر موضوع کیفی‌سازی تاکید‌شد، تصریح کرد: مباحث ویراستاری و بازبینی و یکسان‌سازی پورتال‌های مجلات انجام‌شد. هم‌چنین به ۵ مجله تخصصی مجوز اعطا شد بنابراین در این زمینه رشد خوبی داشتیم و همه مجلات تا نمایه‌‌شدن به طور کامل حمایت خواهیم کرد.

صاکی با بیان این‌که فضای نشر از حدود ۱۰۰ متر مربع به ۴۰۰ مترمربع ارتقا داده شد، خاطرنشان‌کرد: در حال حاضر این آمادگی وجود دارد که بحث مدیکال ژورنالیسم را در دانشگاه پایه‌گذاری کنیم.

وی کسب جایگاه نهم برای مجله جنتاشاپیر دانشگاه در میان همه مجلات پزشکی کشور و ارتقا ضریب تاثیر آن از ۰.۰۳ درصد به ۰.۷۸ درصد را یک موفقیت خوب توصیف کرد و با بیان این‌که در بحث وبومتریکس نیز کمیته‌ای در دانشگاه فعال شده است، تصریح‌کرد: بر این اساس برای اردیبهشت یا خرداد آینده برنامه ریزی جهت ارتقا رتبه دانشگاه در وبومترریکس از رتبه ۲۸ به زیر ۱۰ انجام شده است.

معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم‌‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز یک اقدام زیر ساختی دیگر را تبدیل پایان‌نامه دانشجویان مقطع دکتری حرفه‌ای به پایان‌نامه‌های کمیته تحقیقات دانشجویی و عقد قرارداد با دانشجو عنوان و خاطرنشان‌کرد: این برنامه از مهرماه امسال اجرایی شده است و سال آینده می‌تواند نتایج آن را در رشد پژوهش دانشگاه مشاهده کرد.

صاکی با اشاره به وجود پنج مرکز تحقیقات قطعی در دانشگاه از پیگیری اخذ مجوز قطعی برای پنج مرکز تحقیقاتی دیگر خبر داد و افزود: امیدوار هستیم با داشتن ده مرکز تحقیقات قطعی بتوانیم پژوهشکده دانشگاه را راه اندازی کنیم و طی دو سال آینده کارهایی را در این بخش به پیش ببریم در حال حاضر پیگیر گنجاندن این پژوهشکده در ردیف بودجه امسال هستیم.

وی ادامه داد: یکی از اراضی دانشگاه در جاده گلستان برای طراحی پژوهشکده یا پژوهشگاه دانشگاه در نظر گرفته شده است که در حال حاضر مجوز دیوارکشی این فضا اخذ شده است.

معاون توسعه پژوهش و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز در خصوص آیین تجلیل از پژوهشگران دانشگاه نیز گفت: سعی کردیم فضا را باز ببینیم و هر قدم مثبتی که توسط مراکز تحقیقاتی یا پژوهشگران برداشته شد را قدر بدانیم به همین دلیل امسال از ۵۷ پژوهشگر برگزیده تقدیر می‌شود.

در این مراسم از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم‌پزشکی جندی‌شاپور اهواز با اهدای لوح سپاس و اعطای گرانت پژوهشی تقدیر شد.

https://hoorkhabar.ir/518254کپی شد!
79
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.