عالیپور تاکیدکرد: استفاده از روشهای نوین در بخش ترابری نفت

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب بر لزوم استفاده از روشهای نوین و ایمنی بخش ترابری در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تأکید کرد.
بیژن عالیپور در همایش گرامیداشت روز حمل و نقل که امروز، ۲۶ آذرماه با حضور جمعی از مدیران و پرسنل مجموعه شرکت ملی نفتخیز جنوب در محل تالار اجتماعات این شرکت برگزار شد، اظهارکرد: استفاده از روشهای نوین ترابری در قالب استفاده از تجهیزات و ماشینآلات از اقدامات مورد تأکید ما است. با توجه به اینکه عمر اکثر خودروها و دستگاههای سبک، سنگین و ماشینآلات ترابری به پایان رسیده و فرسوده محسوب میشوند باید بر اساس چشماندازهای ترسیم شده برای پشتیبانی از تولید نفت و گاز در مناطق نفتخیز جنوب، نسبت به خرید دستگاههای جدید و مدرن اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه ایمنی از دیگر مباحث مهم است افزود: گاهی سازمان یک نفر را آموزش میدهد و در کاری متخصص و خبره میکند و ماشینآلات مدرن را در اختیار او قرار میدهد اما بر اثر یک سهلانگاری و عدم اطلاع از موارد ایمنی، فرد دچار آسیب میشود که این امر هزینههای مضاعفی برای فرد، خانواده و سازمان ایجاد میکند.
عالیپور تصریحکرد: بنابراین مساله ایمنی باید سرلوحه کارها قرار گیرد و این امر در بخش ترابری نفت که بر اساس نوع کار با خطرات و حوادث بیشتری در ارتباط هستند، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوانکرد: موضوع آموزش از دیگر موضوعات مورد تأکید این شرکت است. آموزش در بخش حمل و نقل باید روزآمد باشد. با توجه به سرعت پیشرفتهای شگرف در دنیا که حوزه حمل و نقل نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ حوزه حمل و نقل هم باید خود را به سلاح علم و دانش مجهز کند تا بتواند همپای سایر رقبا، توانمندیهای خود را نشان دهد زیرا امروز در صنعت حمل و نقل دنیا در اختیار داشتن دانش و آموختن علم روز از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به ۲۶ آذرماه، روز حمل و نقل خاطرنشانکرد: ۲۶ آذرماه سالروز صدور فرمان حضرت امام(ره) در سال ۱۳۶۲ در زمینه اعزام کامیون به بنادر جنوب کشور با هدف تأمین مایحتاج عمومی مردم در دوران سخت اما بسیار پر افتخار دفاع مقدس است و نکوداشت این روز، تجلیل از امام راحل(ره) و بیعت مجدد با آرمانهای ایشان و مقام معظم رهبری و قدردانی از زحمات تلاشگران عرصه حمل و نقل بهویژه در بخش ترابری مناطق نفتخیز جنوب است که مسوولیت بسیار مهمی را به عنوان پشتیبانی و موتور محرکه چرخ اقتصاد نفت بر عهده دارند.
وی اظهارکرد: بخش حمل و نقل در دوران دفاع مقدس نیز توانست همپای رزمندگان دلیر اسلام در جهت دفاع از کیان اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی کارهای بزرگی را به انجام رساند که از جمله آنها میتوان به انتقال رزمندگان، ادوات و تجهیزات جنگی به خطوط مقدم جبههها، تخلیه پالایشگاه آبادان، انتقال هواپیماهای نفتی با استفاده از یدککشها به اهواز، احداث خاکریز دارخوین و دیگر اقدامات اشاره کرد.
عالیپور بیانکرد: بخش ترابری مناطق نفتخیز جنوب به عنوان یکی از اعضای اصلی ستاد بحران، وظیفه اصلی پشتیبانی از عملیات کنترل و مهار بحرانها را بر عهده دارد که از جمله آنها میتوان به مهار چاههای دهلران و چاه ۵۰ اهواز در دوران جنگ تحمیلی، جلوگیری از نشت نفت در رودخانه کرخه و کنترل و مهار فوران نفت و گاز چاههای ۱۰۴ مارون و ۲۴ نفتشهر و مهار آتش خط لوله قلعه نار به اهواز اشاره کرد.
در ادامه این مراسم علیرضا جهانگیری، رییس پلیس ترافیک راهور ناجا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و تبریک هفته حمل و نقل اظهارکرد: باید مساله ایمنی راهها مورد توجه بیشتری قرار بگیرد و در بخش ترابری و حمل و نقل نیز به مقولاتی همچون کاربری خودروها، مرکز ثقل خودرو و ایستایی و فرمانپذیری خودروها توجه بیشتری شود.
وی افزود: متاسفانه مشاهده میکنیم که در راهها، خودروهای سنگین حامل مواد سوختی واژگون میشود و این مساله هدر رفت سوخت را به دنبال دارد که باید به دنبال چرایی وقوع چنین اتفاقاتی باشیم.
جهانگیری با اشاره به آماری از وضعیت تلفات جادهای کشور تصریحکرد: در سال ۹۱، ۱۹ هزار و ۸۱ نفر کشته و ۳۱۸ هزار و ۸۰۲ مجروح و در سال ۹۲، ۱۷ هزار و ۹۹۴ کشته و ۳۱۵ هزار و ۶۷۹ مجروح در جادهها داشتیم که این آمار کاهش ۶ درصدی میزان کشته شدگان و یک درصدی میزان مجروحین را نشان میدهد.
وی بیانکرد: در ۶ ماهه اول سال ۹۲، تعداد کشته شدگان حوادث جادهای کشور ۹ هزار و ۹۰۵ نفر بود که این تعداد در ۶ ماهه اول امسال به ۹ هزار و ۶۶۱ نفر رسیده است و ۶ درصد کاهش را نشان میدهد.
جهانگیری اظهارکرد: در مجموع وضعیت تلفات و مجرومین و خسارتهای ناشی از حوادث جادهای روند نزولی دارد؛ اگر چه این شرایط خوب است اما مطلوب نیست.
وی اقدامات جابهجایی و حمل و نقل بار و مسافر در دفاع مقدس را بسیار مهم دانست و گفت: هماکنون نیز ما جابهجایی و ترددهای مسافران راهیان نور را در استان و غرب کشور داریم و موضوع راهپیمایی و ترددهای اربعین حسینی نیز از بزرگترین جابهجاییهای مسافری در کشور بوده است که خوشبختانه زوار در ایام اربعین بدون هیچ حادثه و واقعه ترافیکی به کشور بازگشتند.
جهانگیری در ادامه از مسوولان شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب خواست که اقدامات و حوادث احتمالی که ممکن است در جریان فعالیتهای این شرکت رخ دهد را تعریف کرده و مساله پدافند غیرعامل نیز در این شرکت را مورد توجه قرار دهند.
وی اظهارکرد: از آنجایی که ۹۰ درصد حوزه تولید نفت کشور در حوزه مناطق نفتخیز جنوب است بنابراین موضوع حمل و نقل و ترابری از مسایل راهبردی و استراتژیک است که باید مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه مراد کمالی، رییس شرکت خدمات ترابری و پشتیبانی نفتخیز جنوب ضمن قدردانی از خدمات پرسنل این شرکت به مناسبت هفته حمل و نقل، به نقش موثر این شرکت در پشتیبانی از تولید نفت در مناطق نفتخیز جنوب با برخورداری از ناوگان وسیع سبک و سنگین و ماشینآلات سیار اشاره و خاطرنشانکرد: این شرکت بارها توانمندی و تخصص خود را در بحرانهای مختلفی همچون عملیات مهار نفت و گاز از چاههای شماره ۱۰۴ مارون و ۲۴ نفتشهر و خط لوله قلعه نار به اهواز به اثبات رسانده است.
در پایان این مراسم با حضور مدیرعامل مناطق نفتخیز جنوب از خدمات و تلاشهای ۳۷ نفر از مجموعه حمل و نقل و ترابری مناطق نفتخیز جنوب تقدیر و قدردانی شد.