شاکرینژاد خبرداد: واگذاری فناوری ساخت متههای حفاری به شرکت دانشبنیان خوزستانی
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان با بیان اینکه دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دو مقوله تولید علم و تبدیل آن به فناوری را بهخوبی میتوانند انجام دهند، گفت: امسال پس از ابلاغ سیاستهای کلی علم و فناوری توسط رهبر انقلاب مقوله دیگری با عنوان تجاریسازی فناوری در دستور کار جهاد دانشگاهی قرار گرفت و تشکیلات تجاریسازی فناوریها نیز در جهاد شکل گرفته است. در مجموعه جهاد خوزستان نیز همین سیاست مرکزی و کلی انجام میشود. اکنون با توجه به تدوین دانش فنی و تولید فناوری ساخت متههای حفاری در جهاد دانشگاهی خوزستان مترصد این فرصت هستیم که این دانش فنی را در قالب مرکز ساخت متههای حفاری ایران به یک شرکت دانش بنیان خوزستانی واگذار کنیم.
دکتر قدرتالله شاکرینژاد در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشو فناوری خوزستان با تبریک ایام هفته پژوهش به همه محققان و پژوهشگران به مأموریتها و اهداف جهاد دانشگاهی اشاره و اظهارکرد: شرح وظایف جهاد دانشگاهی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در قالب چهار مأموریت مشخص در حوزههای فرهنگی، پژوهشی، آموزشی و اشتغال و کارآفرینی، تعیین و به جهاد دانشگاهی واگذار شدهاست.
وی خاطرنشان کرد: رویکردی که همواره جهاد دانشگاهی بهعنوان شعار پیگیری میکرد، این بود که جهاد دانشگاهی فعالیتهای علمی و دانشبنیان بدون متولی مشخص از سوی دانشگاهها یا سازمانها را برعهده بگیرد و متولی آن شود. جهاد دانشگاهی هم پس از آنکه این فعالیتها شکلگرفت و به یک شرکت، مرکز یا هسته تحقیقاتی تبدیل شد، آن فعالیت را واگذار کرده است.
رئیس جهاد دانشگاهی خوزستان در ادامه افزود: برای مثال بانک خون بندناف یا بعضی شرکتهایی که در حوزه مشاوره با جهاد دانشگاهی همکاری میکنند، در ابتدا گروههای پژوهشی بودند که بعدها به شرکتها یا مراکز تحقیقاتی تبدیل یا به بخشهایی خارج از مدیریت مجموعه جهاد دانشگاهی واگذار شدند.
شاکرینژاد با بیان اینکه تجاریسازی فناوری، رویکرد جدیدی است که امسال، در دستور کار جهاد قرارگرفته است، تصریح کرد: تولید علم یکی از شاخصهای توسعهیافتگی هر کشور است و بهعبارت دیگر هر کشوری که میزان تولید علم بیشتری داشتهباشد، در گروه بندیها جزو کشورهای پیشرفته یا توسعهیافته تلقی میشوند. همچنین باید پس از آنکه علم تولید شد، به فناوری تبدیل شود که این دو مقوله را دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی میتوانند بهخوبی انجام دهند.
وی مقوله تجاریسازی فناوری را به معنای واردکردن فناوری به متن زندگی مردم و جامعه، تسهیل زندگی مردم به وسیله فناوریها و کاهش هزینههای زندگی تعریف و یادآوریکرد: این مقوله مأموریتی بود که امسال پس از ابلاغ سیاستهای کلی علم و فناوری توسط رهبر انقلاب در دستور کار جهاد دانشگاهی قرارگرفت و هماکنون تشکیلات تجاریسازی فناوریها در جهاد شکل گرفته و امیدواریم بخش عمدهای از فناوریهای موجود که بر پایه علم، مقالات و اختراعات ایجاد شدهاند را بتوانیم به کمک دانشمندان و محققان جوان در مجموعه جهاد دانشگاهی تجاریسازی کنیم.
شاکرینژاد خاطرنشان کرد: امروز دانش فنی ساخت متههای حفاری و فناوری آن در جهاد دانشگاهی خوزستان تولید، ساخته و تأیید نهایی آن انجام شده است. اکنون مترصد این فرصت هستیم که آنرا در قالب مرکز ساخت متههای حفاری ایران به یک شرکت دانشبنیان خوزستانی واگذار کنیم. همچنین فعالیتهای دیگری در حوزه کسبوکار نیز در مجموعه جهاد دانشگاهی وجود دارد که درصدد هستیم این فعالیتها در قالب شرکتهای دانشبنیان واگذارشود. این روند و رویکرد در طول ۳۰ و چند ساله حیات جهاد دانشگاهی ادامه دارد و آنرا جزو افتخارات جهاد دانشگاهی میدانیم.
وی در خصوص برنامههای جنبی جهاددانشگاهی و حضور این سازمان در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان و با اشاره به برگزاری نمایشگاه تجهیزات صنعت نفت در هفته گذشته، تصریحکرد: حوزه فنی و مهندسی جهاددانشگاهی، هفته گذشته در حاشیه نمایشگاه نفت رایزنیهای خوبی انجام داد که در نتیجه آن تعدادی قرارداد در حوزههای متعدد ساخت قطعات با حجم زیاد بالغ بر ۴۰ میلیارد ریال به امضا رساند.
شاکرینژاد افزود: همچنین رایزنیهایی با شرکتهایی که توانمندیهای خاصی دارند و میتوانند با جهاد دانشگاهی بهطور مشترک، به نوعی کنسرسیومها یا هولدینگهای علمی را تشکیل دهند، انجام شد. اتفاق جالبی که امسال در نمایشگاه نفت افتاد، این بود که دانشگاه شهیدچمران بهعنوان دانشگاه معین استان، دانشگاه صنعت نفت به عنوان قطب صنعتی و جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد دانشبنیان کنسرسیومی را تشیکل دهند و به اتفاق هم در نمایشگاه حضور پیدا کنند.
وی با بیان اینکه این کنسرسیوم بیشتر با هدف همراستا کردن فعالیتهای پژوهشی بین این سه مجموعه و اجتناب از انفرادی کارکردن تشکیل شده است، یادآورشد: هرکدام از این مجموعهها دارای توانمندیهایی هستند که قبلا برای تکمیل توانمندیهای خود از امکانات خارج استان استفاده میکردند، اما اکنون با تشکیل این کنسرسیوم و ایجاد این وفاق میتوانند مکمل هم باشند و رفاقت، همکاری و همیاری علمی ایجاد کنند.
رییس جهاد دانشگاهی خوزستان غرفه این سازمان در نمایشگاه دستاوردهای هفته پژوهش و فناوری را در قالب معرفی خدمات جهاد دانشگاهی توصیف و خاطرنشانکرد: خدمات سازمان مربوط به عمده فعالیتهای جهاد در حوزههای مختلف فنی و مهندسی، موسسه آموزش عالی، پژوهشی، علمی، علومانسانی و پزشکی و علومپایه در قالب بروشورها و پوسترها برای معرفی در اختیار مردم قرار میگیرد که در این بروشورها بهویژه به معرفی بانک خون بندناف و مرکز ناباروری جهاد که حدود ۵ ماه از راهاندازی آن در استان میگذرد، تأکید شدهاست زیرا هنوز بخشی از مردم نسبت به فعالیت این مرکز آگاهی ندارند. بههمین دلیل تلاش شد در این نمایشگاه اطلاعات لازم درباره این مراکز در اختیار مردم قرار داده شود.