چمرانیها برنامه ۵ ساله شهرداری اهواز را تدوین میکنند
با موافقت شورای عالی برنامهریزی شهرداری اهواز، تدوین برنامه پنج ساله دوم عمران و توسعه شهر اهواز به دانشگاه شهید چمران اهواز سپرده شد.
سیدخلف موسوی در جلسه شورای عالی برنامهریزی شهرداری اهواز درباره این موافقت و جزئیات آن اظهار کرد: در جلسه بعد این شورا، پرپوزال، شرح خدمات و تیم اجرایی که قرار است برنامه مزبور را تهیه کند جهت بررسی و نظارت شورای برنامهریزی شهرداری توسط دانشگاه شهید چمران ارائه و پس از آن روند انعقاد قرارداد طی خواهد شد.
وی گفت: بررسی اسناد و برنامههای فرادستی استان و کشور، تجربیات کلانشهرها، نظرسنجی از مدیران استان، کارشناسان و متخصصان، تجزیه و تحلیل کارشناسی مدیران ارشد و در نهایت کنترل و ارزیابی عملکرد برنامه بر اساس کنترل شاخصهای برنامه، از چارچوبهای تهیه برنامه پنج ساله عمران و توسعه شهرداری اهواز خواهد بود.
موسوی افزود: برای تهیه و تدوین عالیترین سند برنامهریزی شهرداری اهواز با هدف احیا مرجعیت علمی دانشگاه مادر بومی که دانشگاه چمران است؛ این مهم را با تصمیم شورای اسلامی شهر به دانشگاه چمران سپردیم و امیدواریم این دانشگاه با استفاده از ظرفیت ۵۶۵ عضو هیات علمی، بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی دکتری، ۴۰۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و ۱۲۰۰۰ دانشجوی کارشناسی؛ برنامهای جامع و عملیاتی را برای شهر اهواز تدوین کند.
شهردار اهواز عنوان کرد: برنامه پنج سالهای که تدوین میشود باید قابلیت تقسیم به بُرشهای عملیاتی سالانه را داشته باشد.
وی تصریح کرد: برنامه پنج ساله دوم باید برنامه تغییر اساسی چهره شهر اهواز باشد.
شهردار اهواز اظهار کرد: نبود برنامه، آفت رشد سیستم است و باید در چارچوب برنامه تدوینشده، منابع درآمدی پایدار و چشمانداز و راهبرد جامع حوزههای معماری و شهرسازی، حمل و نقل و ترافیک، فضای سبز، مسائل زیست محیطی و معضلات اجتماعی و فرهنگی در نظر گرفته شود.
موسوی عدم ثبات مدیریت و نبود برنامههای بلندمدت فرادستی که مبنای عمل مدیریت شهری باشد را از مشکلات نرمافزاری شهرداری اهواز دانست و گفت: ثبات مدیریت و برنامههای بلندمدت مکمل یکدیگر هستند و رمز موفقیت کلانشهرهایی که به سرعت در کورس رقابت توسعه، شهر اهواز را پشت سر گذاشتهاند در وجود همین دو مولفه است و باید برای اصلاح روند توسعه اهواز تلاش کنیم این دو مولفه تحقق یابد.
وی افزود: گسترش شهر اهواز به عنوان مجموعهای زنده و پویا و جمعیت ساکن و متراکم آن که در دو دهه گذشته چندین برابر شده است و مقتضیات جدیدی در مقابل مدیریت شهری قرار داده است. دیگر نمیتوان شهر را به صورت سنتی و بدون متدهای علمی اداره کرد و اصولاً پاسخگویی به نیازها و مطالبات امروز شهروندان مستلزم چالاکسازی بدنه شهرداری و علمی شدن فرآیندهاست و راهی جز این وجود ندارد.
شهردار اهواز ادامه داد: جلسات کارشناسی شورای عالی پژوهش و شورای عالی برنامهریزی شهرداری اهواز به عنوان بالهای علمی و نرمافزاری شهرداری اهواز در دوره جدید مدیریت شهری به گونه ای منظم و عملیاتی برگزار میشود و اصرار داریم نتایج و خروجی این جلسات به سرعت اثر خود را در حوزه اجرایی نشان دهد.
موسوی تلاش شهرداری را استفاده از توان و ظرفیت علمی موجود در شهر اهواز و استان خوزستان دانست و تصریح کرد: در استفاده از ظرفیتهای علمی موجود در کشور که میتواند منجر به صرفه جویی در هزینه ها، افزایش بهرهوری و و بالا رفتن رضایتمندی عمومی در جامعه شود هیچ مرز و محدودیتی نداریم و به شخصه اصولاً هزینههایی که در حوزه پژوهش و برنامهریزی صورت میگیرد را برای یک مجموعه، سرمایهای ماندگار میدانم.
وی افزود: با اینکه نتایج تحقیقات علمی، تئوریها و نظریات کارشناسی در همه جا یکسان است اما تدوین هر گونه برنامه عملیاتی بدون توجه به اقتضائات بومی مانند خصوصیات جغرافیایی، مشخصههای نیروی انسانی اعم از زبانی و گرایشی و سلیقهای و نوع فرهنگهای محلی و منطقهای و امتیازات و شاخصهای خاص بومی، ناقص و غیرمتجانس با محیط اجرای برنامه خواهد بود، از این رو تاکید میکنم روند برنامهریزی کاملا بومی باشد.
شهردار اهواز برنامهمحوری را مانع بروز تخلف درون سیستم دانست و بیان کرد: برنامه، نظم و انسجام را به سیستم تزریق میکند و شهر را از مدیریتهای سلیقهای نجات میدهد و در نتیجه برنامهمحوری است که با تغییر مدیریتها و اسمها، رویکردها بر اساس اساس مشخصی به پیش میرود و اصطلاحاً قطار شهرداری وقتی برنامهمحور باشد، از ریل خارج نخواهد شد.
همچنین در این جلسه برخی از اعضای شورای اسلامی شهر اهواز، نظرات خود را اعلام کردند.