تاکید معاون استاندار خوزستان بر بهبود وضعیت و توسعه بازارهای مالی استان

معاون برنامه‌ریزی استاندار خوزستان بر بهبود وضعیت بازارهای مالی استان در جهت توسعه بیشتر تأکید کرد.

امید حاجتی در حاشیه بازدید از نمایشگاه بانک، بورس و بیمه در جمع خبرنگاران، با ابراز نارضایتی از وضعیت کنونی بازارهای مالی استان، اظهارکرد: با توجه به کمبودها و نیازهایی که در خوزستان داریم هم‌اکنون در حال تدوین برنامه‌ای برای توسعه بازارهای مالی استان هستیم.

وی افزود: در هیچ استانی برنامه‌ریزی برای ایجاد و توسعه بازارهای مالی نداریم، در صورتی که این بازارها یکی از بخش‌های مهم اقتصادی است که می‌تواند تأثیر خوبی بر توسعه مناطق داشته باشد.

معاون برنامه‌ریزی استانداری خوزستان با اشاره به ظرفیت راکد موجود در بازارهای مالی استان، بیان‌کرد: بورس گندم و محصولات پتروشیمی از ظرفیت‌های ویژه استان است و با وجود این‌که بزرگترین تولیدکننده این محصولات در سطح کشور هستیم اما متأسفانه هیچ‌گونه توجهی به این موارد نشده است.

حاجتی تصریح‌کرد: این ظرفیت‌ها نیاز به کار منسجمی دارند که از طریق بازارهای مالی هدایت شوند تا بتوانند فعالیتی منظم با حداقل نوسانات و فشارهای دوره‌ای داشته باشند.

وی خاطرنشان‌کرد: برای توسعه بازارهای مالی و استفاده از ظرفیت‌های مهم استان هم‌اکنون با همکاری پژوهشگران تراز اول کشور در حال تدوین برنامه‌ای برای بررسی ساختارهای بازارهای مالی خوزستان، شناسایی ظرفیت‌های مناسب و برآورد سهم استان در تولید کالاهای مختلف در سطح کشور هستیم.

معاون برنامه‌ریزی استانداری خوزستان افزود: با توجه به ظرفیت بسیار خوب استان و مجاورت با کشور عراق که از ویژگی‌های بارز توسعه است، در حال تعریف یک ساختار مالی مناسب برای استفاده از این بازار جهت توسعه استان هستیم.

حاجتی تصریح‌کرد: متأسفانه خوزستان سهم بسیار ناچیزی در بازار بورس کشور دارد، در صورتی که بورس یکی از بازارهایی است که می‌تواند یک ثبات قابل قبولی را در سطح استان ما ایجاد و از نوسانات دوره‌ای و شوک‌های اقتصادی جلوگیری کند.

وی بیان‌کرد: برای توسعه خوزستان ابتدا باید بورس منطقه‌ای استان که بیشتر شبیه کارگزاری است را توسعه دهیم و امتیازات بورس‌های خاص را بگیریم تا از این طریق مردم به سمت سرمایه‌گذاری سوق داده شوند. وقتی بازار بورس منسجم نباشد قطعا سرمایه‌های سرگردان به سمت واسطه‌گری‌ها و دلالی‌ها می‌رود که این امر اثر خود را به‌صورت یک سیکل معیوب در اقتصاد می‌گذارد و باعث تورم‌ می‌شود.

معاون برنامه‌ریزی استانداری خوزستان اظهارکرد: توسعه بازارهای مالی یکی از پیش‌فرض‌های توسعه در هر منطقه و کشور است که به عنوان یک ابزار توسعه اقتصادی کلان همیشه مطرح بوده و بنابراین ما باید به دنبال انجام کار اساسی در این زمینه باشیم.

حاجتی خاطرنشان‌کرد: بودجه بدون نفت به منظور کاهش نوسانات درآمدهای نفتی و به حداقل رساندن آسیب‌های اقتصادی از سوی مسوولان استان به دولت پیشنهاد شد تا از این طریق بتوانیم توسعه استان را بر پایه درآمدهای با ثبات برنامه‌ریزی کنیم.

وی با اشاره به خدماتی که بانک‌های استان در این نمایشگاه ارائه دادند، گفت: واقعیت این است که بانک‌های ما چیز خاصی را ارائه نداده‌اند و اگر خدماتی در غرفه‌ها دیده می‌شود، همه مشترک هستند اما به شکل‌های مختلف نشان داده شده‌اند.

معاون برنامه‌ریزی استانداری خوزستان بیان‌کرد: دلیل این امر شرایط کنونی سیستم بانکی ما است. به دلیل عدم وجود جو رقابتی بین بانک‌ها، ضوابط به‌گونه‌ای است که حضور یا عدم حضور در نمایشگاه برای بانک‌ها تأثیری در فرایند کار آنان ندارد.

حاجتی تصریح‌کرد: یکی از کارهای مهمی که اکنون به دنبال آن هستیم این است که یک شعبه بانکی خارجی برای اعطای تسهیلات به سرمایه‌گذاران در منطقه آزاد مستقر کنیم تا از این طریق جو رقابتی در سیستم بانکی استان برای خدمات‌رسانی بیشتر به مردم فراهم شود. با این اقدام سیستم بانکی ما متحول می‌شود.

وی خاطرنشان‌کرد: متأسفانه بانک‌های ما در نمایشگاه‌ها فقط عملکرد و خدمات ارزی و ریال خود را ارائه می‌دهند و چیز جدیدی در غرفه بانک‌ها برای ارائه دیده نمی‌شود و فقط همین اعداد و ارقام است که همه از آن اطلاع دارند در صورتی که در نمایشگاه‌های کشورهای خارجی، بانک‌ها در نمایشگاه اقدام به جذب مشتری و انعقاد قرارداد همکاری می‌کنند.

https://hoorkhabar.ir/515223کپی شد!
70
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.