انتشار فراخوان پژوهش ۱۳۹۳ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان

اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان به منظور تهیه و اجرای طرح‌های پژوهشی در سطح استان خوزستان فراخوان پژوهش ۱۳۹۳ را منتشر کرد.

همایون قنواتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، در این خصوص گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به منظور گسترش فرهنگ پژوهش در جامعه و ارج نهادن به مقام پژوهشگران ۲۵ ‪آذر از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به نام «روز پژوهش» نامگذاری شد.

وی با بیان این که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز از سال ۱۳۷۹ چهارمین هفته آذر ماه را به نام هفته پژوهش نامگذاری کرد اظهار داشت: پژوهش فعالیتی منسجم برای رسیدن به ‌شناختی روشن‌تر از مفاهیم پیرامون ماست.

او اضافه کرد: در مجموع پژوهش راهی برای گسترش مرزهای دانش و گشودن افق‌های تازه برای آیندگان است، نقش پژوهش در توسعه همه‌جانبه پایدار آن قدر برجسته و انکارناپذیر است که می‌توان آن را بدون تردید نیروی محرک توسعه در همه حوزه‌ها اعم از فرهنگ، اقتصاد، سیاست و جامعه دانست.

قنواتی تصریح کرد: در پژوهش معمولا نقاط ضعف و قوت یک موضوع یا کارکرد یک سازمان و نهاد ارزیابی می‌شود و بر مبنای نتایج به دست آمده از آن پژوهش، می‌توان برای کارآیی بیشتر آن نهاد یا آن تولیدات و موضوع‌ها برنامه‌ریزی کرد و راهکار ارایه داد.

وی عنوان کرد: پس از هم‌اندیشی و هم‌فکری با اساتید دانشگاه، متولیان و اصحاب فرهنگ و هنر استان؛ اولویت‌های پژوهشی در سال ۱۳۹۳ را مشخص کردیم و از کلیه اساتید، دانشجویان و محققانی که دارای مدرک دکترا در رشته‌های مختلف علوم انسانی هستند جهت ارایه پژوهش‌هایشان دعوت می‌کنیم و امیدواریم پژوهشگران با ارایه پژوهش‌های خود بتوانند ما را در رشد و تعالی فرهنگ و هنر یاری رسان باشند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: اولویت‌های پژوهشی اداره کل در سال ۹۳ هشت بخش فرهنگ، هنر، ارتباطات، زن و خانواده، قوم و قومیت، اقتصاد و فرهنگ، جامعه و دین و اعتقادات را شامل می‌شود که هر بخش نیز موضوعات متعدد را دربرمی‌گیرد.

وی به موضوعات بخش فرهنگ اشاره کرد و یاد آور شد: بررسی وضعیت فرهنگی استان (آسیب‌ها و فرصت‌ها، تهیه بانک اطلاعات شخصیت‌های علمی، فرهنگی، هنری  سیاسی و مذهبی استان، بررسی فرهنگ و اخلاق کار در استان، بررسی مسایل و مشکلات فرهنگی و اجتماعی مرزنشینان استان، مستندسازی و آرشیو تاریخ و ادبیات محلی استان موضوعات بخش فرهنگ هستند که پژوهشگران می‌توانند پژوهش‌های خود را ارایه دهند.

قنواتی افزود: در بخش هنر نیز بررسی وضعیت هنر، معماری و طراحی صنعتی در استان (گذشته، حال و ترسیم چشم‌انداز آینده)، هنر و رسانه در استان خوزستان، میزان بهره‌مندی جامعه از سرمایه‌های فرهنگی و هنری، بررسی وضعیت اقتصاد هنر در استان، آموزش هنر در استان و تاثیر قومیت و زیست بوم در هنرهای محلی از اولویت‌ها به شمار می‌روند.

وی تحلیل محتوا مطبوعات محلی استان، بررسی مصرف کالاهای فرهنگی هنری (آسیب‌ها و فرصت‌ها)، بررسی گرایش مردم به برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای و چگونگی استفاده از رسانه‌های نوین در عرصه تبلیغات دینی را نیز اولویت‌های پژوهشی بخش ارتباطات عنوان کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در خصوص اولویت‌های بخش زن و خانواده گفت: بررسی شیوه های توانمند سازی خانواده و نقش اجتماعی آن، بررسی وضعیت اشتغال زنان در استان و  بررسی وضعیت حجاب، عفاف و پوشش در استان اولویت های بخش زن و خانواده را تشکیل می‌دهند.

او همچنین شناسایی عوامل تقویت هم گرایی قومی و ارتباط آن با فرهنگ ملی، شناسایی عوامل تقویت هویت ملی، بررسی تعاملات فرهنگی بین اقوام خوزستان را از اولویت‌های بخش قوم و قومیت و ارزیابی عملکرد اقتصادی بخش غیر دولتی در مشارکت فرهنگی، بررسی تصدی گری در فعالیت‌های فرهنگی هنری استان، ریشه‌های فرهنگی معضلات اقتصادی در استان و بررسی رابطه اقتصاد با فرهنگ را اولویت‌های بخش اقتصاد و فرهنگ عنوان کرد.

وی در ادامه با اولویت‌های بخش جامعه و بخش دین و اعتقادات اشاده کرد و گفت: آسیب‌شناسی فرهنگ عمومی و فرهنگ روزمره مردم، بررسی سرمایه اجتماعی در استان (اعتماد، همبستگی و مشارکت مردم)، فرهنگ شهروندی و تفکر و جامعه در بخش جامعه و  بررسی جریان‌های انحرافی مذهبی در استان (وهابیت و…)، راهکار‌های گسترش معنویت مردم استان (تعمیق باورها و اعتقادات دینی)، بررسی وضعیت اقلیت‌های دینی استان، دین، فرهنگ و هنر در استان، کارکردهای فرهنگی، هنری و اجتماعی نهادهای مذهبی استان خوزستان در بخش دین و اعتقادات از اولویت های پژوهشی اداره کل هستند.

قنواتی اظهار امیدواری کرد: حاصل تلاش‌های پژوهشگران در بخش‌های ذکر شده نه تنها در استان بلکه در کشور نمود پیدا کند و تاثیرشان بر فرهنگ و هنر چشم‌گیر باشد.

 علاقه‌مندان جهت کسب اطلاع بیشتر می‌توانند همه روزه به دفتر پژوهشی این اداره کل واقع در امانیه خیابان فلسطین مراجعه و یا با شماره تلفن ۳۳۳۳۲۳۹۴ تماس حاصل و جهت دریافت فراخوان و فرم‌های پیشنهاد طرح پژوهش به سایت این اداره کل  khz.farhang.gov.ir مراجعه کنند.

https://hoorkhabar.ir/505827کپی شد!
123
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.