سازمان برق به تعهدات خود عمل نکرده و کشاورزان بلاتکلیف مانده اند / تولید شیلات خوزستان در سال ۹۳ معادل ۴۵۰تن افزایش یافته است

در سال زراعی جاری دو ماه پیش از کشت پاییزه، میزان مورد نیاز آب به تفکیک شهرستانها به سازمان آب و برق خوزستان اعلام شد،سازمان آب و برق خوزستان به تعهدات خود در بخش تخصیص آب عمل نکرده است.
کیخسرو چنگلوایی در جلسه توسعه کشاورزی و شیلات ، اظهار کرد: با گذشت یک ماه از کشت محصولات پاییزه متأسفانه سازمان آب و برق به تعهدات خود در زمینه تأمین آب کشاورزی عمل نمیکند،در حال حاضر اراضی کشاورزی حوزههای کرخه و مارون به دلیل ممنوعیت کشت بلاتکلیف ماندهاند، کشاورزان اراضی خود را کشت کردهاند اما آبی برای آبیاری ندارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: در سال زراعی جاری دو ماه پیش از کشت پاییزه، میزان مورد نیاز آب به تفکیک شهرستانها به سازمان آب و برق خوزستان اعلام شد،سازمان آب و برق خوزستان به تعهدات خود در بخش تخصیص آب عمل نکرده است، در سال زراعی جاری بیشترین خرید تضمینی گندم از خوزستان انجام شده، که نسبت به استان دوم، تفاوت بسیاری دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: در کشت پاییزه ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ماهشهر، شادگان و هویزه که ۹۵ درصد این اراضی کشت گندم است به دلیل تخصیص نیافتن آب به شدت آسیب دید،کشت چغندرقند نیز پس از سالها در حوزه مارون احیاء شد اما به دلیل تخصیص نیافتن آب مورد نیاز، سطح زمینهای در نظر گرفته شده کشت نشد.
رییس جهاد کشاورزی خوزستان خاطرنشانکرد: با توجه به شرایط مستعد کشاورزی موجود در استان سالانه ۱۳۸ محصول در سطح یک میلیون و ۴۲۰ هزار هکتار از اراضی استان کشت میشود، ۹۸ درصد اراضی کشاورزی استان وابسته به آب است و تنها ۲ درصد به صورت دیم کشت میشوند، بر این اساس لازم است آب زیادی برای کشت این محصولات تخصیص یابد.
چنگلوایی در پایان افزود: وزارت جهاد کشاورزی در سال زراعی جاری به اندازه کافی کود در اختیار کشاورزان قرار داده است به گونهای که نگران توزیع این کودها و مازاد آن بوده که در این زمینه درحال برنامهریزی هستیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه جلسه با ارائه گزارشی در خصوص وضعیت شیلات خوزستان عنوان کرد: امسال با تلاش همکاران در اداره کل شیلات استان تولیدات خوبی را چه از نظر متوسط عملکرد و چه از نظر رکورد تولید داشته ایم، به طوری که تولید شیلات از ۹۰۰ تن در سال گذشته، به هزار و ۳۵۰ تن در سال جاری رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: سال گذشته در استان در تولید آبزیان گرمابی مقام دوم کشوری را داشتیم که امسال با افزوده شدن ظرفیت تولیدات، به مقام نخست کشوری خواهیم رسید،متوسط تولیدات به هزار و ۳۷۰ تن رسید که این رقم از میزان متوسط کشوری نیز بیشتر و نشان دهنده ظرفیت های ما در تولید شیلات است.
چنگلوایی تاکید کرد: موضوع بعدی تولید خاویار است که خوشبختانه تولید این ماهی در استان خوزستان از شش و نیم کیلوگرم در سال گذشته به ۸۰ کیلوگرم در سال جاری رسید.