ایران: اسناد ادعایی آژانس مملو از اشتباه و اسامی ساختگی است
نمایندگی دائم ایران با ارائه یادداشتی توضیحی به آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اسناد ادعایی درباره ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران را مملو از اشتباه و اسامی نادرست خواند و تصریح کرد: هیچ سند معتبری برای ادعاهای عنوان شده علیه ایران وجود ندارد.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز گذشته یادداشت توضیحی در خصوص گزارش اخیر آژانس که طی نامهای در تاریخ ۲۰ نوامبر ( ۱۲ روز پیش) ارسال شده بود، به صورت رسمی منتشر کرد.
در این یادداشت توضیحی- ایران همانند موارد گذشته- دیدگاهها، مواضع و نظرات خود را در مورد مطالب مندرج در گزارش آژانس توضیح داده است.
جمهوری اسلامی ایران در این یادداشت خطاب به آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرده است که مدارک ارائه شده به ناظر هستهای سازمان ملل نشان میدهد که اسناد ادعایی آژانس در رابطه با ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران ساختگی و فاقد اعتبار است.
به نوشته خبرگزاری رویترز، نمایندگی دائم ایران در این بیانیه ضمن رد اتهامات مطرح شده علیه تهران، تأکید کرده است که ایران توضیحات مشروحی به آژانس ارائه کرده و هرگز «هیچ سند معتبری در تائید ادعای ابعاد نظامی احتمالی وجود نداشته است.»
ایران در این یادداشت که در سایت آژانس منتشر شده، اعلام کرده است که نمایندگان این کشور در نشستهایی که در ماههای اکتبر و نوامبر انجام شد «شواهدی» را به آژانس ارائه کردهاند که نشان میدهد اسناد ادعایی ساختگی هستند.
در بخشی از این یادداشت آمده است: «(این اسناد) مملو از اشتباه و اسامی ساختگی با تلفظهای خاص هستند که نشان میدهد تنها یکی از اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی میتواند آنها را جعل کرده باشد.»
پیش از این «گرت پورتر» نویسنده کتاب «بحران ساختگی» به صورت مشروح گزارش داده بود که رژیمصهیونیستی با همکاری آمریکا و منافقین اسنادی را جعل کرده و آنها را از طریق «اولی هاینونن» معاون سابق آژانس، وارد پرونده ایران کردهاند. همین اسناد اکنون به تنها دستاویز دیدهبان هستهای سازمان ملل برای فشار به ایران بدل شده است.
«یوکیا آمانو» مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشهای خود بارها مسئله ابعاد احتمالی را پیش کشیده و خواستار توضیح ایران در مورد اسناد ادعایی شده است. هرچند مذاکرات ایران و آژانس از فرآیند مذاکرات تهران و گروه موسوم به ۱+۵ جدا است، اما کشورهای غربی میگویند جلب رضایت آژانس و مختومه اعلام شدن پرونده هستهای ایران، پیشنیاز لغو تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل است.