بیش از ۷ هزار نیروی فرهنگی خوزستانی متقاضی خروج از استان هستند
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان گفت: در حوزه آموزش و پرورش ۷ هزار و ۵۰۰ نیرو متقاضی خروج از استان هستند که زنگ خطر بزرگی برای منابع انسانی در استان است.
فرجالله خبیر پیش از ظهر امروز در همایش مشاوران وزراء و مشاوران استانداران در امور ایثارگران اظهار کرد: استان خوزستان استانی است که در حسابهای اقتصادی کشور بعد از استان تهران بیشترین درآمد را دارد؛ ۵۰ درصد بودجه نفت از این استان تامین میشود که ۸۰ درصد تولید نفت کشور در خوزستان است.
وی افزود: استان خوزستان از نظر زیستمحیطی یک استان چهار فصل است و تنوع جغرافیایی و قومی بسیاری دارد.
خبیر با بیان اینکه فرهنگی که در استان خوزستان شکل میگیرد برگرفته از آداب و رسوم در این استان است، گفت: استان خوزستان یک استان مهاجرپذیر است و شاید یکی از عواملی باشد که برای سکونت نخبگان به دلیل شرایط آب و هوایی مشکل باشد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان تصریح کرد: مهاجرپذیر بودن استان خوزستان نیز شاید به این دلیل باشد که نیروی جویای کار به این استان مراجعه میکنند و این یکی از اثرات مهم تاثیرگذار بر نیروی انسانی استان است.
وی ادامه داد: مهاجرت نیروهای گسترده به خوزستان بر این استان تاثیر بسیاری گذاشته است؛ شهرستانهای آبادان و خرمشهر شهرهای بزرگی هستند که جمعیت نیروهای مهاجرتی در این شهرستانها بسیار بالا است و پس از جنگ نیز عمده افراد مهاجر بازنگشتند.
خبیر یادآور شد: باید شرایطی فراهم آورد که ماندگاری نیرو در این استان بیشتر شود؛ الان در حوزه آموزش و پرورش ۷ هزار و ۵۰۰ نیرو متقاضی خروج از استان هستند که زنگ خطر بزرگی برای منابع انسانی در استان است.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان با بیان اینکه خشکسالیها نیز تاثیر زیادی بر استان داشته است، خاطر نشان کرد: گرفتن آب از سرشاخههای کارون موجب میشود که آب در پایین دستی کیفیت نداشته باشد و این امر معضلات بسیاری را در استان به وجود میآورد.
وی گفت: برای خدمت به قشر ایثارگران در کشور باید باور عمیق داشته باشیم و امیدواریم در اجرای کامل قانون ایثارگران بتوانیم به خوبی عمل کنیم و بسیج امکانات طوری باشد که خانواده ایثارگران از همه مسئولان خشنود باشند.
خبیر در خصوص میزان ازدواج و طلاق در استان خوزستان بیان کرد: در حال حاضر از هر هفت ازدواج یک طلاق در استان اتفاق میافتد که در طول ۱۰ تا ۱۲ سال گذشته این رقم از ۱۳ به یک، به هفت به یک رسیده است؛ البته در سطح کشور از میانگین کشوری پایینتر هستیم که این به دلیل ارتباطات قومی قبیلهای در این استان است.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار خوزستان در بحث اعتیاد تصریح کرد: در این بحث نیز تعداد معتادان در استان خوزستان حدود ۱۵۰ هزار نفر برآورد میشود که این استان جزو استانهای سطح بالا در این بحث است.
وی ادامه داد: در بحث بیکاری نیز استان خوزستان جزو استانهای نسبتا خوب و دارای میانگین ۱۵ تا ۱۶ درصد در کشور است ولی در شهرستانهای مختلف استان این شرایط متفاوت است؛ در شهرستان دزفول نرخ بیکاری زیر ۱۰ درصد و در شهرستان مسجدسلیمان، خرمشهر و اندیمشک بالای ۲۷ درصد است.