مراسم تودیع و معارفه رئیس کل دادگستری استان خوزستان

محسنی اژهای عنوان کرد: هیچ تحریمی بر ما اثر ندارد/ لزوم کاهش پروندههای ورودی در خوزستان
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای در این مراسم که امروز در مجتمع ملی حفاری ایران در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: اگر امروز همه کشور با روحیه بسیجی وارد شویم هیچوقت مستکبران زیادهخواه و زورگوی غرب نمیتوانند به ما ظلم کنند.
وی ادامه داد: تحریم و جنگ را ظالمانه بر ما تحمیل کردند و امروز طلبکارانه میگویند شرف، عزت و توانمندی علمی خود را زیر پا بگذارید و تسلیم ما شوید تا تحریمها را برداریم. اینها تصور کردهاند که این تحریمها ما را از پای در میآورد. فکر کردند که ما روحیه و انسجام بسیجی و مقاومت خوزستانی خود را از دست دادهایم.
معاون اول قوه قضائیه افزود: اگر آمریکا و صهیونیست بدانند که این امت همان امتی است که در مقابل تمام استکبار شرق و غرب نه تنها هشت سال بلکه ۳۵ سال ایستاده است و اگر با همدلی و همفکری و روحیه بسیجی و جهادی همچنان مقابل آنها بایستیم هیچ تحریمی نمیتواند بر ما اثر داشته باشد.
محسنی اژهای گفت: وقتی نام خوزستان را میشنویم؛ استقامت، مقاومت، تمدن بسیار کهن و فرهنگ عمیق به ذهن میرسد. خوزستان استانی است که عقبه بسیار درخشانی به همراه دارد و زیباییهای طبیعت از شمال تا جنوب را در خود جمع کرده است. همچنین وجود دانشمندان، علما و کسانی که در طول تاریخ ماندگار شدند نیز از دیگر مواهب در این استان است.
وی ادامه داد: استان خوزستان شایسته خدمت بی حد و حصر است. سزاوار است که این استان از آن چه که هست بهتر و بالاتر شود. کارهای بسیاری در زمینه توسعه این استان انجام شده اما لازم است بیشتر از این در این استان کار انجام شود. هر مدیری که شب و روز خدمت کند، باید خدا را شکر کند که توفیق چنین خدمتی را در این استان یافته است.
معاون اول قوه قضائیه افزود: امروز ساعتهایی را برای تقدیر از یک خدمتگزار صرف کردیم که برای مدیران بعدی یک دلگرمی است. در این مراسم از آقای الفت بسیار خوب گفتند که این گفتهها بحق بود. اما اگر وی خوب و مدیری موفق بوده بخشی از موفقیت وی بسته به وجود مردم خوب، مسئولان خوب و علمای خوب و همچنین همدلی و همبستگی میان این مجموعهها بوده است و اگر این مردم خوب، مسئولان و علمای خوب نبودند، شاید تلاش آقای الفت به این میزان به ثمر نمینشست.
وی، محمدباقر الفت را مدیری خدوم، دلسوز، پر کار، خوشفکر و با روحیهای جهادی و بسیجی توصیف کرد و گفت: امیدوارم آقای الفت در مسئولیت جدید در معاونت پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی قوه قضاییه بتواند از آن جایگاه نیز به استان خوزستان و به تمام کشور خدمتی بیشتر کند.
محسنی اژهای در ادامه فرهاد افشارنیا، رییسکل جدید دادگستری استان خوزستان را انسانی پاک، فداکار و آگاه به حوزه قضایی و مسائل استان خوزستان دانست و گفت: این استقبال و بدرقه باید به شما درسها بیاموزد. شما امروز در جایگاه رییسکل دادگستری استان خوزستان میخواهید خدمت کنید و قطعا با دیروز که در جایگاه دادستان اهواز بودید، شرایط کاملا فرق می کند. گستره فعالیت شما به کل استان گسترش یافته و باید به لحاظ کمی و کیفی خود را آماده خدمت کنید.
معاون اول قوه قضائیه خطاب به رییسکل جدید دادگستری استان خوزستان ضمن تاکید بر مددخواهی بیشتر از خدا، پیامبر(ص)، و ائمه معصومین(ع)، گفت: از امروز در این مسئولیت مشورتتان با علما، مسئولین و بزرگان استان و همچنین آقای الفت در معاونت قوه قضائیه بیشتر کنید. مشورت کردن در همه امور هیچ منافاتی با اختیارات و فعالیتهای شما ندارد. با بزرگان علما و صاحبنظران استان در موضوعات و امور مهم استان مشورت کنید و مطمئن باشید که ضرر نخواهید کرد. باید با همدلی و مشورت یکدیگر کارها را انجام دهید.
محسنی اژهای استان خوزستان را دارای ظرفیتهای بسیار ارزشمند دانست و افزود: استاندار خوزستان به عنوان بالاترین مقام سیاسی در استان، نیروی انتظامی، اداره اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه از جمله این ظرفیتهاست که میتوان از آنها در جهت مشورت و حل مشکلات استفاده کرد. از امروز به عنوان رییسکل دادگستری استان خوزستان باید به زیرمجموعه خود با یک نگاه پدرانه بنگریم.
وی اظهار کرد: این جابهجایی در واقع یک آزمون و تجربه است که در چند استان در حال عملیاتی شدن است. استان خوزستان از جمله استانهایی است که دادستان مرکز آن به عنوان رییسکل دادگستری منصوب میشود. پیش از این نیز این اقدام در استانهایی مانند کرمان و فارس انجام شده است. دادستان اصفهان هم به عنوان رییسکل دادگستری استان همجوار خود یعنی استان یزد منصوب شده است. لذا این میتواند تجربه خوبی برای شما باشد.
معاون اول قوه قضائیه عنوان کرد: توقعی که دیروز به عنوان دادستان از مجموعه دادگستری داشتهاید، فراموش نکرده و امروز در جایگاه رییسکل دادگستری مشکلات تمام مجموعههای خود را مدنظر قرار دهید.
محسنی اژهای به رقم بالای پروندههای وارده در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: حدود ۵۰۰ هزار پرونده وارده در سال ۹۲ برای استان خوزستان رقمی بسیار بالا است؛ برای این موضوع برنامهریزی کنید و راهکارهایی را در پیش بگیرید تا آمار پروندههای ورودی کاهش پیدا کند. از جمله این راهکارها این است که اشتغال افزایش یابد، فرهنگ ارتقا پیدا کند، ائمه جمعه و جماعات، رادیو و تلویزیون و استانداری و زیرمجموعههایشان تلاش کنند تا جرم کمتری در استان اتفاق بیافتد.
وی اظهار کرد: از مجموع پروندههایی که به دادسراها وارد میشوند؛ معمولا پروندههای کیفری از نوع پیچیده، جرائم سنگین، جرائم سازمان یافته و جرائم ضد امنیت است ولی در مقابل، نزدیک به ۴۹.۵ درصد این رقم مربوط به پرونده های سادهای است که کاهش آمار آن نیاز به یک کار ابتکاری دارد. باید مشورت صورت گیرد تا راههایی برای کاهش این ۴۹.۵ درصد پروندههای ورودی به دادسراها پیدا کنید.
معاون اول قوه قضائیه گفت: شورای حل اختلاف را تقویت کنید. البته نه برای حکم دادن که اگر بنا باشد شورا هم حکم دهد؛ دادسرا میتواند این کار را انجام دهد. بنابراین شورای حل اختلاف را در جهت صلح و سازش تقویت کنید چرا که خیر و برکت در صلح و سازش است. بسیاری از پروندههای ساده که وارد دادسرا میشوند را میتوان با کمک گرفتن به صلح و سازش رساند.
محسنی اژهای ادامه داد: حقیقتا مردم مستحق کمک هستند. لذا از جایگاه قوه قضائیه آنچه که میتوان در این جهت کمک کرد نباید دریغ شود. حتی در جایی که باید مجازات صورت بگیرد این مجازات باید در جهت کمک باشد.
وی اظهار کرد: در استان خوزستان کار بسیار زیادی انجام شده اما جا دارد برای این استان که از آب و خاک، کوه و ساحل، از رودهای فراوان پرآب، و نیروهای خلاق و متدین و همچنین از نعمت بزرگ خدادادی نفت و گاز برخوردار است، همت بیشتری به خرج دهیم تا این استان تکانی بخورد. قوه قضائیه آماده است که از هر آنچه فکر میکنید برای توسعه پایدار استان نیاز است، حمایت کند. دستگاه قضایی از سرمایهگذاری و فعالیتهای اقتصادی خوب حمایت خواهد کرد. دست در دست هم می دهیم تا این استان را به رتبه شایسته خود برسانیم.
مقتدایی: جابهجاییها نباید موجب اختلال در ارائه خدمت شود
عبدالحسن مقتدایی مدیریت را به دو امدادی تشبیه و اظهار کرد: سرعت مدیر جدید با مدیر قبلی باید منطبق باشد تا بتوان به نتیجه مطلوب رسید.
وی افزود: این انتخاب قطعا با تدبیر بوده است و امید است در سطوح دیگر مدیریت کشور نیز به همین صورت عمل شود تا جابهجاییها موجب ایجاد تنش و اختلال در ارائه خدمت به مردم نشود.
آیتالله شفیعی خواستار شد: کاهش زمان رسیدگی به پروندهها و صدور حکم
آیتالله سیدعلی شفیعی اظهار کرد: قوه قضائیه یکی از سه قوه مهم کشور و ستوان فقرات جمهوری اسلامی است که زیر نظر ولی امر مسلمین ادای وظیفه میکند. لذا لازم است در جهت مجتهد پروری برای دستگاه قضایی بیش از پیش تلاش کرد.
وی ادامه داد: گرچه در حوزه تاسیس و راهاندازی دانشکدههای علوم قضایی اقدامات بسیاری صورت گرفته اما هنوز کافی نیست. در عین حال که قانون اجرا میشود، قاضی نیز باید عادل و مجتهد باشد. بنابراین میطلبد در این حوزه تلاش بیشتری صورت گیرد.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان یکی از مهمترین مباحث فنی در حوزه قضایی را اطاله دادرسی عنوان کرد و گفت: همه میدانند که اطاله پرونده تا چه اندازه میتواند آسیبرسان باشد. در کشور عربستان سعودی مردم از مسئولان ردیفهای پایین تا مسئولان ارشد خود اطاعت میکنند و احکام بسیار سریع اجرا میشوند به طوری که تاثیر اجرای حکم را میتوان در جامعه آنها به خوبی مشاهده کرد.
آیتالله شفیعی افزود: اما در کشور ایران اسلامی که مساله ولایت فقیه را به عنوان جانشین امام معصوم(ع) داریم، میبینیم که یک مجرم و یک متهم تا چه اندازه بازی در میآورد. اظهارات جدید و اتهامات جدید، کار قاضی را مشکل میکند و در حکومت و خلافت ما که بر حق است؛ بزرگترین مشکل، اطاله دادرسی است.
وی اظهار کرد: دستگاه قضایی یک اداره نیست که این موضوع با نامه نوشتن حل شود. این دستگاه، دستگاه قضایی و قانون است. لذا نامه ننویسید، بگذارید قاضی کار خود را انجام دهد تا در دادرسی، روند رسیدگی به پروندهها به راحتی صورت گیرد و زمان کمتری صرف این امر شود.
نماینده خوزستان در مجلس خبرگان گفت: من به مدیران جدید گفتم که هر کاری کنید ولی تهدید نکنید. مردم خوزستان از تهدید نمیترسند، آنها جنگ را اداره کردهاند. بنابراین سعی کنید به وظایف خود عمل کنید.
وی افزود: دکتر فرهاد افشارنیا چند سالی است که در کنار آقای الفت کار کرده و آنچه که باید درباره استان خوزستان و مسائل آن بداند را میداند. ماهیت قضایی استان نباید تغییر کند اما در اجراییات لازم است آقای افشارنیا با تفکر و تدبیر جدید فعالیت کند تا به موفقیت دست یابد.
حسنزاده: وجود روستاهای محروم در کنار پالایشگاهها معقول نیست
حجت الاسلام و المسلمین ابوالحسن حسنزاده اظهار کرد: بخش مهمی از امنیتی که اکنون در استان از آن برخورداریم مرهون فعالیتهای عزیزان در دادگستری و قوه قضائیه است.
وی در ادامه به ظرفیتها و شاخصههای مهم استان اشاره کرد و گفت: سابقهای که استان خوزستان دارد، و این که به فرموده مقام معظم رهبری دروازه ورود تشیع به ایران است، و همچنین سهم عظیمی که در پیروزی انقلاب داشته است؛ از مهمترین شاخصههای این استان به شمار میرود. اعتصاب عزیزان در شرکت نفت و قطع صادرات نفت در زمان انقلاب موجب شد که انقلاب به تمام دنیا معرفی شود.
امام جمعه موقت اهواز افزود: در دوران دفاع مقدس نیز استان خوزستان به گفته امام خمینی(ره)، دین خود را به اسلام ادا کرد.
حسنزاده اظهار کرد: از جهت شاخصهای دیگر از جمله جغرافیایی، استان خوزستان یک استان مرزی با دارای سه مرز زمینی، هوایی و آبی است. از لحاظ جغرافیای انسانی نیز وجود اقوام متعدد که البته برای استان مایه برکت بوده از مهمترین شاخصهای آن به شمار میرود. همچنین وجود منابع آبی بسیار که انشاءالله همه کمک کنند این منابع برای استان بماند، از مهمترین شاخصها است.
وی ادامه داد: خوزستان در کنار همه این منابع بسیار ارزشمند نفتی، کشاورزی، صنعتی و آبی، به توسعه بیشتر و عدالت بیشتر نیاز دارد. هیچکدام از مردم و مسئولان این استان نفت را تنها متعلق به خوزستان نمیدانند و چنین توقعی نیز در میان مردم وجود ندارد. اما آنچه که مهم است این است که خوزستان نیازمند یک توسعه همهجانبه است.
امام جمعه موقت اهواز گفت: این معقول نیست که در کنار مهمترین منابع نفتی و بهترین پالایشگاهها، روستاهای محروم وجود داشته باشد اما این واقعیتی است که در استان خوزستان وجود دارد.
افشارنیا: سرقتهای خرد دغدغه مردم خوزستان است
فرهاد افشارنیا در مراسم تودیع و معارفه رییسکل دادگستری استان خوزستان که امروز در مجتمع ملی حفاری ایران در اهواز برگزار شد، سرقتهای خرد را از دغدغههای مردم استان دانست و اظهار کرد: این موضوع تنها در استان ما رخ نمیدهد بلکه در بیشتر استانها، سرقتهای خرد جرم اول شهرها است.
وی افزود: در خوزستان حدود ۴۵۰ هزار نفر حاشیهنشین هستند که عمدتا از کار دائم برخوردار نیستند. لذا باید برنامهریزی مناسبی در این زمینه داشت و با کارآفرینی و سرمایهگذاری، میزان وقوع سرقتهای خرد را به حداقل رساند.
افشارنیا به قاچاق مواد مخدر و سلاح و مهمات اشاره کرد و گفت: این موضوع، دغدغه مردم عزیز استان است. به هر حال کارشناسان همه مطلع هستند که متاسفانه استان خوزستان در مسیر ترانزیت مواد مخدر قرار دارد. این مسیر از استان سیستان بلوچستان به سمت خلیج قباد و از آن طرف از طریق مرز آبی به خرمشهر و آبادان میرسد و قاچاق وارد استان و سپس کشور میشود.
وی تصریح کرد: لازم است در این زمینه همکاری بیشتری با نیروی انتظامی، پلیس مبارزه با مواد مخدر و برادران گمنام در وزارت اطلاعات داشته باشیم تا به نتایج مطلوب برسیم.
رییسکل دادگستری خوزستان گفت: در خصوص اطاله دادرسی که دغدغه همه مسئولان و به خصوص رهبر معظم انقلاب است، نیز سعی خواهیم کرد در همه واحدهای قضایی و با همکاری مسئولان، ورودی پروندهها را کاهش دهیم.
وی افزود: متاسفانه حجم بالای ورودی این پروندهها در جاهای دیگر ایجاد میشود و سیستم قضایی را درگیر میکند، لذا در صدد تنظیم برنامه مناسب برای بهبود روند اطاله دادرسی هستیم.
محمدباقر الفت، رییسکل پیشین دادگستری خوزستان نیز در این مراسم اظهار کرد: به تایید مقامات امنیتی عالی کشور، خوزستان امروز دارای امنیت قابل قبول است و مرزها نیز در امنیت به سر میبرند.
وی گفت: احساس آرامش و امنیت مردم استان خوزستان بهتر از سالیان گذشته است و این محقق نمیشد مگر با همدلی، وفاق و همپوشانی مقامات و مدیرانی که در این جلسه حضور دارند که در عالیترین مرتبه، شورای تامین استان قرار داد.
الفت ادامه داد: این افتخار را در خوزستان داریم که مدیران، شبانهروزی و با اخلاص فعالیت میکنند. امید است همچنان مدبرانه، هوشمندانه، و توانا و هدفمند به فعالیت شان ادامه دهند. در پنج سال گذشته به دلیل حمایت های بسیار خوب قوه قضاییه و مدیریت کلان استان، در امر رسیدگی و دادرسی پروندهها شاهد تحولاتی بودهایم و همچنان در صدد به حداقل رساندن پرونده های وصولی در دادگاه و دادسراها هستیم.
وی افزود: در این مدت اقدامات بسیار خوبی در حوزه مواد مخدر، برخورد با ضدانقلاب و جریانهای انحرافی انجام شد و قضات به همراه سایر دستگاه ها در این زمینه ها به روز عمل کردند.
رییسکل پیشین دادگستری خوزستان گفت: در این پنج سال گذشته در حوزه عمرانی اقدامات بسیار خوبی انجام شد. به طوریکه دادگستری در این حوزه از نظر ساختمان بی نیاز است و تنها شهرستانی که ساختمان اداری ندارد، مسجدسلیمان است که با توجه به اخذ مصوبه لازم در این زمینه، این شهرستان نیز از یک ساختمان مناسب بهرهمند خواهد شد.
الفت در خصوص نظارت بر عملکرد پرسنل دادگستری گفت: مجموعه دادگستری خوزستان از حیث سلامت و ارتقای اداری قابل توجه است و می شود آن را به عنوان پایلوت در کشور معرفی کرد.
رییسکل پیشین دادگستری خوزستان انتصاب دکتر افشارنیا به این سمت را نقطه عطفی در امر انتصابات در استان دانست و گفت: این امر از تیزهوشی ریاست قوه قضاییه و دقتنظر اعضای شورای قضایی کشور است. بنده نیز تصور میکنم که در این مدت پنج سال حق مردم را تا آنجا که در توانم بود، ادا کردم.