وجود ظرفیت تشکیل ۱۰۰۰ تشکل پیشتازان و فرزانگان در مدارس

رئیس سازمان دانشآموزی خوزستان گفت: از وظایف اصلی سازمان دانشآموزی، تشکیل تشکلهای دانشآموزی فرزانگان و پیشتازان در مدارس است که این سازمان در خوزستان، ظرفیت تشکیل یک هزار گروه پیشتازان و فرزانگان را دارا است.
علیرضا مسرور با بیان اینکه ثبتنام دانشآموزان در جهت عضویت در این گروهها تنها از طریق سامانه جذب و ساماندهی پیشتازان و فرزانگان صورت میگیرد، اظهار داشت: مربیان میتوانند مشخصات دانشآموزان علاقهمند عضویت در گروههای پیشتازان و فرزانگان را در این سامانه وارد کنند. برای تشکیل این گروهها، مدارس بالای ۱۰۰ نفر توانایی پذیرش ۳۶ دانشآموز و مدارس زیر ۱۰۰ نفر توانایی پذیرش ۱۲ نفر دانشآموز را دارند.
مسرور با بیان اینکه دانشآموزان در این تشکلها مهارت زندگی کردن را میآموزند، خاطرنشان کرد: هدف از تشکیل این گروهها آموزش رفتار سازمانی مانند کارهای گروهی، تهیه غذا، کمکهای اولیه امداد و نجات و برخی آموزشهای دیگر به دانشآموزان در مرحله مقدماتی و مرحله تکمیلی است؛ به عبارت دیگر دانش آموزان در این گروهها مهارتهای زندگی را آموزش میبینند.
وی در ادامه افزود: توسعه و گسترش خبرگزاری دانشآموزی پانا از اولویتهای اساسی سازمان است و بنا داریم جهت توسعه و بهبود کار خبرگزاری پانا، خبرنگارانی را تربیت کنیم که بتوانند در تمامی ابعاد خبرنگاری فعال باشند، نه اینکه تنها در چهارچوب فعالیتهای آموزش و پرورش فعالیت کنند.
رئیس سازمان دانشآموزی خوزستان با بیان اینکه شعار این سازمان در جهت گسترش پانا “هر مدرسه یک خبرنگار” است، تصریح کرد: چشمانداز ما در آینده برای توسعه خبرگزاری پانا این است که هر مدرسه یک خبرنگار دانشآموز داشته باشند. بر همین اساس تابستان امسال برای دانشآموزان علاقهمند ۴ کارگاه آموزشی خبرنگاری در شهرستانهای، بهبهان، آبادان و دزفول برگزار شد که در این کارگاهها بیش از ۷۰ نفر از دانشآموزان به صورت علمی با حوزه خبر آشنا شدند.
مسرور همکاری نهادها و سازمانها را با خبرنگاران دانشآموز خواستار شد و افزود: امیدواریم در جهت رشد خبرنگاران دانشآموز، نهادها و سازمانهای مختلف بهخوبی به سوالات دانشآموزان پاسخ دهند و در صورت نیاز آنها را راهنمایی کنند. هماکنون خبرگزاری پانا خوزستان از نظر تیراژ خبر در بین سایر شعب این خبرگزاری در کشور رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه سازمان دانشآموزی برای توسعه با کمبود بودجه است، گفت: متاسفانه سال گذشته به این سازمان تنها ۶۰ میلیون تومان بودجه اختصاصیافت که این مبلغ برای فعالیتهای سازمان بسیار ناچیز است. از ابتدای سال تحصیلی جدید نیز بودجهای به سازمان دانشآموزی تخصیص داده نشده است. با این وجود، فعالیتهای اعضای سازمان ادامه دارد.
مسرور با بیان اینکه در دوره گذشته فعالیت اردویی سازمان دانشآموزی تقریبا غیرفعال بوده است، تصریح کرد: در طول دوره گذشته تمامی کانونها و اردوگاههای دانشآموزی از سازمان دانشآموزی گرفتهشده است، به همین علت بر آن هستیم تا دوباره به طور جدی اردوگاههای دانشآموزی را فعال کنیم. پیشبینی میشود امسال ۸۶۰ هزار دانشآموز متقاضی شرکت در اردوهای سازمان دانشآموزی خوزستان باشند.