آخرین وضعیت توزیع سبوس و نحوه حمایت از مرغداران
معاون برنامهریزی استانداری خوزستان گفت: باید ۶۰ درصد سبوس تولیدی کارخانجات استان در خوزستان توزیع شود.
امید حاجتی در نشست تنظیم بازار استان که ۲۷ آبانماه در محل معاونت برنامهریزی استانداری برگزار شد، اظهارکرد: انتظار داریم که عملکرد توزیع سبوس توسط کارخانجات استان به ما اعلام و مشخص شود که چقدر از این توزیعها متعلق به استان بوده است. ما به دنبال محکوم کردن کارخانجات نیستیم اما نمیخواهیم حق خوزستان ضایع شود.
وی در ادامه با بیان اینکه باید از فرصت سرمایهگذاری در صنعت تولید مرغ استفاده کنیم و به فکر صادرات نیز باشیم، افزود: تعداد واحدهای مرغداری که در نوبت تسهیلات بانکی هستند باید مشخص شوند تا بتوان از طریق سیستم بانکی این واحد را حمایت کرد.
معاون برنامهریزی استانداری خوزستان ادامهداد: سازمان جهاد کشاورزی باید وضعیت متقاضیان مرغداری و میزان ظرفیت اسمی تولید آنها، فاصله استان از برنامه تولید مرغ با نگاه رسیدن به مرز خودکفایی در استان و تولید مازاد جهت صادرات به خارج استان و خارج کشور را مشخص کند تا این مساله در کارگروه اقتصادی استان مطرح شود.
حاجتی تصریحکرد: به نظر میرسد با توجه به وضع موجود و جوجهریزی انجام شده، شب عید در تامین مرغ مشکل خاصی نخواهیم داشت اما باید برنامه تنظیم بازار شب عید در دستور کار بعدی این نشست قرار گیرد تا برنامهریزیهای لازم انجام شود تا امسال شب عید آرام و خوبی داشته باشیم.
وی عنوانکرد: انتظار داریم که توزیع مرغ منجمد به مرور و برنامهریزی شده باشد تا مشکلی برای تولیدکنندگان ما در استان بهوجود نیاید.
در این نشست مشکورزاده، معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهارکرد: علت کاهش قیمت مرغ کشتار روز و زنده به موضوع نحوه توزیع مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام برمیگردد؛ متاسفانه در کل کشور شرکت پشتیبانی امور دام مرغهایی که تاریخ انقضای آنها رو به اتمام بود را در یک ماه اخیر در سطح وسیعی توزیع و به دنبال آن قیمت مرغ کشتار روز افت کرد اما با پیگیریهای صورت گرفته خوشبختانه از اواخر هفته گذشته تاکنون موضوع کنترل شده و قیمت مرغ رو به واقعی شدن است.
وی افزود: همچنین اخیرا ستاد مرغ در سازمان جهاد استان تشکیل شده است که تمام دستاندرکاران و تصمیمگیرندگان مرتبط با مرغ در این ستاد عضو هستند در این ستاد تصمیمگیریها انجام و پیگیری میشود.
مشکورزاده با بیان اینکه نسبت به برنامه تولیدی مرغ فاصله داریم، تصریحکرد: تولید ما در سال گذشته ۶۴ هزار تن بود که امسال برآورد ما تولید ۷۵ هزار تن است.
وی در زمینه نحوه چگونگی تنظیم بازار مرغ در مواقع کمبود و تقاضای بیشتر مرغ در بازار استان، گفت: در این وضعیت شرکت پشتیبانی امور دام با تزریق مرغ منجمد، کمبود و نیاز بازار را جبران میکند.
در ادامه عباس ملکینیا، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام خوزستان اظهارکرد: مرغهای منجمد این شرکت دارای تاریخ انقضا هستند و اگر تاریخ آنها بگذرد سیستمهای مختلفی همچون دامپزشکی از توزیع آنها جلوگیری خواهد کرد.
وی افزود: عدم تقاضا مرغ منجمد در کل کشور وجود داشته و مختص استان نبوده است و مشکل مازاد مرغ منجمد در کل کشور وجود دارد. به هر حال مرغ موجود باید به فروش برسد تا بتوانیم مجددا مرغ را از مرغداران خریداری کنیم و این مرغ همان مرغی است که از مرغداران خریداری و ذخیرهسازی شده است.
ابوالقاسم کورهچینی، معاون امور بازرگانی و تجارت سازمان صنعت و تجارت خوزستان در ادامه با اشاره به اینکه قیمت سبوس گندم اخیرا از کیلویی ۲۷۲ تومان به ۵۲۰ تومان افزایش یافته است، خاطرنشانکرد: اخیرا اعلام شده که ۶۰ درصد تولید سبوس کارخانجات تولیدی استان در استان توزیع شود و مابقی به استانهای چهارمحال و بختیاری و اصفهان اختصاص یابد که مسوولان استان درصدد هستند که این اتفاق نیافتد زیرا استان به این سبوس نیاز دارد.
وی گفت: همچنین همه ساله در پایان سال بحث میوه شب عید را پیگیری میکنیم که باید این مساله سریعتر مورد پیگیری قرار گیرد. پس از گذشت از سال ۹۱ و اوایل سال ۹۲ خوشبختانه نوسانات قیمتی را در سطح بازار نداریم و ثبات قیمتی به بازار برگشته است و جهشهای قیمتی در بازار مشاهده نمیشود.
در ادامه کیخسرو چنگلوایی، رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهارکرد: متاسفانه ستاد هدفمندسازی یارانهها و تنظیم بازار بدون نظرخواهی از استانها تصمیم گرفته که ۴۰ درصد از سبوس تولیدی کارخانجات استان را به خارج از استان اختصاص دهد که ما اعتراض خود را به این موضوع اعلام کردهایم و در حال پیگیری این موضوع هستیم.
وی افزود: این در حالی است که هماکنون هنوز تخصیص ۶۰ درصدی سبوس به استان محقق و عملی نشده است؛ به طوری که در مردادماه امسال در استان ۳۵۶۲ تن، در شهریورماه ۲۹۰۰ تن و در مهرماه ۲۹۰۰ تن سبوس توزیع شده است و شما بیینید بین ۶۵۰۰ تن کل تولید استان و ۲۹۰۰ تن چقدر فاصله وجود دارد.
در ادامه حسینپور، مدیرعامل شرکت خدمات بازرگانی و غله منطقه چهار اظهارکرد: باید آمار دام سبک و سنگین استان مشخص شود که ما میزان مصرف سبوس را نیز برآورد کنیم. مطمئنا میزان مصرف سبوس ما بالای ۶۵۰۰ تن سبوس تولیدی کارخانجات استان و سبوس مصرفی ما بیش از ۱۰ هزار تن است.
وی افزود: اگر ۳۰ درصد و ۱۰ درصد سبوس تولیدی استان به استانهای اصفهان و چهارمحال و بختیاری داده شود، حق خوزستان ضایع میشود و باید جلوی آن را گرفت.
در ادامه این نشست مصطفی کنارکوهی، مدیرکل دامپزشکی خوزستان خاطرنشانکرد: در حال حاضر تعداد ۹۱۲ واحد مرغداری گوشتی، ۸ واحد مرغ تخمگذار، یک واحد مرغ مادر، یک واحد جوجهکشی، ۲ واحد تولید بوقلمون، یک واحد بلدرچین و ۳ واحد شترمرغ در استان وجود دارد که از تعداد ۹۱۲ واحد مرغداری گوشتی ۲۶۶ واحد جوجهریزی نکرده و غیرفعال هستند.
وی افزود: واحدهای فعال مرغداری گوشتی در حال حاضر ۶۴۶ واحد در سطح استان است.
کنارکوهی تصریحکرد: میزان جوجهریزی استان تا پایان ۲۷ آبانماه، ۲۶ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۸۶ قطعه بوده است که این تعداد نسبت به مدت مشابه سالگذشته ۸ درصد افزایش جوجهریزی را نشان میدهد. میزان کشتار مرغ نیز تا این تاریخ ۴۴.۵ درصد افزایش یافته و تاکنون ۲۱ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۳۰۹ قطعه مرغ در سطح کشتارگاههای استان کشتار شده است.
وی عنوانکرد: نگرانی در زمینه کاهش قیمت مرغ کشتار روز و مرغ زنده وجود دارد و بر اساس پایشهای ما، احتمال کاهش جوجهریزی در ماههای باقیمانده سال وجود دارد که باید در این زمینه تمهیدات لازم را بیاندیشیم.