می خواهند طرح ۵۵۰ هزار هکتاری را غیر عملی کنند/سازمان آب و برق مصوبه تامین آب را زیر پا گذاشته است/کشاورزی خوزستان را فدای تامین برق استانهای دیگر کردند

کیخسرو چنگلوایی در نشست خبری دیروز بعدازظهر خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: با توجه به اینکه بارش بارن در سطح استان واستانهای بالا دست ما که تامین کننده اب رودخانه های خوزستان تاکنون خوب گزارش شده است اما با پدیده قطع آب از سوی سازمان آب و برق خوزستان مواجه شدیم.

وی افزود: شهرستان شادگان از سال گذشته تاکنون فاقد اب است و این اقدام باعث شده در سطح ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان خساراتی به بار آید.

وی با بیان اینکه آب یکی از نهاده های تولید است و اگر آبی نداشته باشیم کشاورزی در خوزستان معنا ندارد عنوان کرد: ۹۸ و نیم درصد تولیدات محصولات زراعی و باقی در استان وابسته به آب است و فقط ۱ونیم درصد تولیدات زراعی و باغی از اراضی دیم بدست می­ آید.

عدم کشت در حوزه مارون و کرخه

مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد:امسال براساس برنامه ریزی که از مدتها قبل واز مرداد ماه انجام دادیم قرار براین بود ۷۴۱ هزار هکتار از اراضی استان به کشت پاییزه اختصاص یابد.

وی کشت پاییزه را شامل محصولاتی مانند گندم، جو، چغندر قند سبزی و محصولات دائمی مانند میوه و نیشکر دانست.

مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: به دلیل نبود آب کشت یک هزار و ۵۰۰ هکتار چغندر قند در حوزه آب ریز مارون کشت انجام نشده است.

چنگلوایی گفت: در حوزه آب ریز مارون به دلیل عدم تامین به موقعه آب سطح زیر کشت کلزا کاهش شدید پیدا کرده است.

کشاورزان حمیدیه برای آبیاری از زه آب استفاده می­ کنند

مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان اظهار تاسف کرد و گفت: بعضی از کشاورزان ما در شهرستان حمیدیه به دلیل کمبود آب ناچار شدند از زه آب برای آبیاری اراضی خود استفاده کنند.

کیخسرو چنگلوایی افزود: کمی آبی و شوری آب به بخش نخیلات ما خسارت وارد کرده است جوابگوی این همه ضرر برای کشاورزی استان و کشور کیست؟

وی با بیان اینکه سازمان آب وبرق حداقل ابیاری را از نظر کارشناسان خود را ۵ نوبت اعلام کردند اما این مقدار حداقل آب را نیز به کشاورزان اختصاص نمی­دهند و فقط ۲ نوبت آب را به کشاورزان اختصاص می­دهند و تمام آب بهاء را از کشاورزان اخذ می­ کنند.

مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهارکرد: مجموعه جهاد کشاورزی خوزستان در زمینه مدیریت مصرف آب سهمیه بندی آب در مناطق مختلف و اخذ آب بهاء با سازمان آب و برق همکاری خوبی را داشتند.

وی با اشاره به همکاری بسیار خوب سازمان جهاد کشاورزی استان با سازمان آب و برق در راستای مدیریت مصرف و رعایت تقسیم بندی سهمیه آب در مناطق مختلف اظهار کرد: به عنوان مثال در تابستان سال جاری با هماهنگی به عمل آمده ۳۰ هار هکتار از سطح زیر کشت محصول شلتوک به عنوان یک گیاه پر مصرف در زمینه آب کاسته شد

هیچ گونه کاهش آب در حوزه آب ریز مارون و کرخه را نمی­پذیریم

چنگلوایی بیان کرد: برای حمایت از تولیدات محصولات کشاورزی خوزستان به عنوان قطب کشاورزی کشور و جلوگیری از ضرر بیشتر به کشاورزان که چندین سال متوالی دچار خسارت شدند هیچ گونه کاهش آب در سطح زیرکشت کارون و مارون را نمی­پزیریم.

وی گفت: ۳۹ درصد کشت در شهرستانهای شادگان، هویزه، دشت آزادگان، بهبهان ، حمیدیه گمبوعه و شوش به علت کمبود آب کاهش یافته است و در شرایط بحرانی به سر می­برند

مدیرکل جهاد کشاکورزی خوزستان بیان کرد: مناطق حوزه کرخه و مارون مشکلات اجتماعی زیادی دارند ما باید به مناطق مرزی حساس باشیم و به فکر تامین معیشت آنها باشیم نه اینکه آب کشاورزی را بر آنها قطع کنیم.

کشاورزی خوزستان فدای تامین برق استانهای دیگر

وی تصریح کرد: مدیریت آب باید براساس کشاورزی صورت بگیرد نه براساس دریچه های سد تنظیم شود.

چنگلوایی با بیان اینکه کشاورزی خوزستان نباید فدای تامین برق سایر استان ها شود، گفت: سازمان آب و برق استان خوزستان باید بر اساس قراردادی که با کشاورزان منعقد می کند در پنج نوبت زمین های آنها را آبیاری کند،این سازمان باید مراحل بحرانی نیاز به آبیاری محصولاتی مانند گندم را فراهم کند.چنگلوایی بیان کرد: در تیرماه که هیچ گونه کشتی صورت نمی­گیرد سازمان آب و برق اقدام به باز کردن سد می­کند.

وی تاکید کرد:سازمان آب و برق هنگامی که قصد قطع آب در شبکه های ابیاری را دارد با سازمان جهاد کشاورزی استان هماهنگی لازم را از قبل انجام دهد.

مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان افزود:هنگامی که بارندگی در شهرستانهای بالادست مانند بهبهان اتفاق می­افتد بارندگی در شهرستان رامشیر و شادگان صورت نمی­گیرد پس نباید بدون هماهنگی آب را در شبکه های ابیاری قطع کنند.

سازمان آب و برق مصوبه تامین آب مورد نیاز را زیر پا گذاشته است

چنگلوایی گفت: ۹ شهریور سال جاری برنامه میزان آب مورد نیاز استان را اعلام کردیم،طبق این مصوبه که در استانداری به تصویب رسید ۸۰درصد میزان آب مورد نیاز در حوزه کرخه و مارون را خواستار شدیم.

وی با بیان اینکه سازمان آب و برق خورستان باید موافقت خود را در خصوص میزان آب مورد نیاز را به ما اعلام کند افزود: با پیگیری های پی درپی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان میزان تخصیصی را ۶۰ درصد اعلام کردند و مصوبه ای را که در استانداری به تصویب رسید را به آن عمل نکردند و آن را زیر پا گذاشتند.

می خواهند طرح ۵۵۰ هزار هکتاری موسوم به طرح مقام معظم رهبری را غیر عملی کنند

مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان گفت: سازمان آب و برق خوزستان با تخصیص ۶۰ درصدی آب می­خواهد به گفته وزارت نیرو صحه بگذارد زیرا که وزارت نیرو گفته بود برای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری آب ندارد و قصد دارند این طرح را غیر عملی کنند.

چنگلوایی تصریح کرد: سازمان آب و برق می­خواهد کشاورزی خوزستان را به نابودی بکشد چرا که طبق کارشناسان کشوری و استانی آنها قادر به تامین آب کشاورزی هستند

وی بیان کرد:طبق اعلام سازمان آب و برق میزان صادرات برق این سازمان به کشور عراق ۳۵ درصد افزایش یافته است.

چنگلوایی تصریح کرد: در سال جاری به طور حتم با کاهش سطح زیر کشت محصول کشاورزی کلزا به دلیل عدم تامین به موقع آبیاری اولیه زمین مواجه هستیم. در همین راستا خسارت شدیدی نیز به محصول خرمای نخیلات استان وارد خواهد شد.

پروژه کوهرنگ سه تکمیل شد فاتحه کشاورزی خوزستان را بخوانید

مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در حال حاضر ما کمبود شدید آب کشاورزی داریم اما اگر پروژه کوهرنگ سه به بهره برداری برسد باید فاتحه کشاورزی خوزستان را بخوانیم.

چنگلوایی اعلام کرد: هرگونه آبی را که برای بخش کشاورزی یا صنعت استانهای دیگر صرف شود تاثیرمنفی بر کشاورزی خوزستان و کشور خواهد گذاشت.

https://hoorkhabar.ir/454584کپی شد!
113
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.