سیاحی: انضباط مالی هنوز در شهرداری‌ها محقق نشده است

معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: نظارت و دقت در ساختار نیروی انسانی شهرداری از جمله موضوعات جدی است که باید پیگیری شود. کوچک کردن ساختار و بدنه شهرداری بر نظارت بیشتر و دقیق تاثیرگذار خواهد بود.

احمد سیاحی در گردهمایی مدیران کل شهری و شوراهای استانداری سراسر کشور که امروز، چهارشنبه در اهواز، برگزار شد، اظهار کرد: یکی از شاخص‌های نظام جمهوری اسلامی، ارایه خدمات بهینه و مطلوب به شهروندان است. بالاترین نهاد عمومی غیردولتی که ارتباط مستقیم با مردم دارد و عملکرد آن در رضایت‌مندی مردم از خدمات به شدت تاثیرگذار است.، شهرداری است.

وی ادامه داد: مردم نشاط و شادابی در شهر را از عملکرد شهرداری در زمینه‌های مختلف مشاهده می‌کنند. شهرداری‌ها یک دولت کوچک محلی هستند، همچنان که شورا یک مجلس محلی به شمار می‌رود. شاید ظلم باشد که بگوییم فلسفه و رسالت شهرداری‌ها به همین عملیات پسماند و خدمات شهری، حمل و نقل شهری و این چنین خدماتی محدود می‌شود و در قانون نیز آمده که باید ۲۳ خدمت به شهرداری‌ها واگذار شود.

معاون عمرانی استانداری خوزستان افزود: یکی از موضوعات جدی و درخواست بیشتر شوراهای شهر، یک‌پارچگی مدیریت شهری در شهرها به خصوص کلانشهرهاست. همیشه گفته شده قانون شهرداری‌ها مصوب سال ۱۳۳۴ نواقص اساسی دارد، بنابراین خواسته ما این است که این نواقص احصا و بازنگری شود.

سیاحی تهیه شاخص‌های ارزیابی شهرداران را یکی از مباحث جدی حوزه مدیریت شهری دانست و گفت: این امر در استانداری خوزستان انجام شده و به نظر می‌رسد اثربخشی خوبی بر وضعیت خدمات شهری در شهرداری‌ها داشته است.

وی ادامه داد: توجه به بهره‌وری در مدیریت شهری بسیار حایز اهمیت است. در شهرداری‌ها باید از اعتبارات هزینه شده به نحو مطلوب‌تری استفاده کنیم. به عبارتی، اثربخشی اعتبارات صرف شده در شهرداری‌ها باید بیشتر باشد.

معاون عمرانی استانداری خوزستان به لزوم برون‌سپاری فعالیت‌هایی از شهرداری‌ها اشاره کرد و افزود: به نظر نمی‌رسد که کسی از مدیران کل امور شهری و شواراها، معتقد باشد که برون‌سپاری مضر است. برون‌سپاری فعالیت‌ها هم کیفیت کار را بالا می‌برد و هم در کاهش هزینه‌ها نقش اساسی دارد.

سیاحی ادامه داد: بحث جامع مدیریت پسماند از مباحث جدی در مدیریت شهری است. آمار نشان می‌دهد که قریب به ۱۴ میلیارد تن پسماند جمع‌آوری می‌شود که با فرایندهای خاصی می‌توان در مقوله‌های مختلف از آن استفاده کرد لذا باید بحث مدیریت پسماند مورد توجه ویژه مدیران امور شهری قرار گیرد.

معاون عمرانی استانداری خوزستان به ضرورت تبدیل کشتارگاه‌های سنتی به صنعتی اشاره کرد و گفت: از ۳۹۶ کشتارگاه فعالی که در کشور وجود دارد تنها ۶۰ واحد به صورت صنعتی فعالیت می‌کنند. کشتارگاه‌های صنعتی به عنوان شاخص بهره‌مندی یک شهر یا یک استان به شمار می‌رود که در استان خوزستان این ضعف به طور کامل حس می‌شود.

سیاحی در ادامه از تغییر کاربری فضای سبز در برخی نقاط شهری گله‌مندی خود را اعلام کرد و گفت: این موضوع در بسیاری از موارد منع شده است. این حق مردم است که فضای سبز مطلوب داشته باشد لذا می‌طلبد مدیران امور شهری به این موضوع توجه داشته باشند.

وی افزود: ارتقای ایمنی جاده‌های درون استانی نیز از دیگر مباحث جدی و مطالبات مردم است. شهرداری‌ها مواردی را انجام داده‌اند ولی درخواست ما این است که اقدامات ایمنی درون شهری به خوبی انجام شود.

معاون عمرانی استانداری خوزستان اظهار کرد: آموزش یکی از مهم‌ترین موضوعات است که در دستور کار همگان قرار دارد بنابراین یکی از وظایف اساسی مدیران امور شهری و شوراهای استانداری‌ها، فراهم کردن زمینه آموزش برای شهرداران، اعضای شورای شهر و پرسنل شهرداری است و این تکلیفی است که بر عهده شما مدیران قرار دارد.

سیاحی بر ضرورت وجود نظم و انضباط مالی در شهرداری‌ها تاکید کرد و گفت: هنوز نظم و انضباط مالی که باید در شهرداری‌ها محقق شود، محقق نشده است و در خصوص درآمدها و هزینه‌ها مشکل اساسی داریم.

وی اظهار کرد: باید بپذیریم که موتور محرک اقتصاد یک شهر یا یک استان بخش خصوصی است لذا در زمینه مشوق‌های بخش خصوصی باید به صورت جدی پرداخته شود.

معاون عمرانی استانداری خوزستان در پایان گفت: لازم است به موضوعاتی از جمله رعایت اصل شایسته‌سالاری، سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده به طور جدی پرداخته شود. در کشور ۱۳۰ هزار هکتار سکونتگاه غیررسمی و بافت فرسوده داریم که جمعیتی بالغ بر ۱۷ میلیون نفر را شامل می‌شود لذا می‌طلبد اقدامات اساسی در این زمینه انجام شود.

https://hoorkhabar.ir/448723کپی شد!
123
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.