خوزستان از نظر تنظیم برنامه ششم جلوتر از استان‌های دیگر است

معاون برنامه‌ریزی استانداری خوزستان گفت: ‌ما از نظر تنظیم برنامه ششم و مقدمات کار از استان‌های دیگر جلوتر هستیم.

امید حاجتی در نشست شورای برنامه‌ریزی که امروز، ۱۰ آبان در محل استانداری برگزار شد، اظهارکرد: قبل از تدوین برنامه ششم توسعه باید موضوعاتی از جمله طرح آمایش استانی و سند پایه توسعه استان را مورد توجه قرار داد.

وی افزود: طرح آمایش سرزمینی استان در مرحله تصویب نهایی است که باید در زمان تدوین برنامه ششم این مساله مورد توجه قرار دهیم.

حاجتی تصریح‌کرد:‌ سند پایه توسعه استان نیز از اقدامات دیگر است که نیاز به بازنگری و اصلاح دارد و تقریبا در مراحل نهایی شدن است و احتمالا بتوان برای نشست بعدی شورای برنامه‌ریزی این طرح را با حضور اعضا بررسی کرد.

معاون برنامه‌ریزی استانداری خوزستان عنوان‌کرد: این سند مبنای اصلی برای استراتژی‌های قانون برنامه ششم خواهد بود. خوشبختانه با توجه به اقدامات انجام شده در سال‌های اخیر، خوزستان به پیشواز برنامه ششم رفته است و درصدد هستیم برنامه روشن و مشخصی را برای استان تدوین کنیم.

وی درباره طرح‌های جامع شهری استان خاطرنشان‌کرد: براساس این طرح‌ها توسعه و مزیت‌های مختلف شهری و تمام نکات مرتبط با توسعه نظامند شهری مورد توجه قرار می‌گیرد. اگر این طرح‌ها نباشند در واقع ضابطه‌ای برای توسعه در شهرها نداریم و توسعه ما خارج از ضابطه در شهرها اتفاق می‌افتد.

حاجتی گفت: ‌طرح‌های جامع شهری در دستور کار شورای برنامه‌ریزی استان است و این طرح‌ها سریعا مورد بررسی قرار گرفته و تصویب می‌شوند.

در ادامه این نشست اسماعیل جلیلی، نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی عنوان‌کرد: ‌با توجه به رویکرد دولت در برنامه ششم که بیشترین توجه مربوط به رشد اقتصادی است باید موضوع ظرفیت‌شناسی در استان اهمیت ویژه‌ای پیدا کند.

وی افزود: ۵ دوره برنامه پنج ساله در کشور وجود داشته است که به جز برنامه سوم، درصد تحقق به اهداف این برنامه‌ها در سطح پایینی بوده و تحقق اهداف در برنامه پنجم نیز تاکنون کمتر از ۵۰ درصد است. شاید عمده‌ترین علت این مساله همین نگاه انتزاعی و آرمان‌گرایانه در برنامه‌ها باشد در صورتی که برنامه باید قابلیت اجرایی و تحقق داشته باشد.

در ادامه این نشست دهدشتی‌زاده، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: طرحی تحت عنوان طرح اصلاح قوانین منطقه آزاد در مجلس در حال پیگیری است که انتظار داریم مسوولان متولی و ادارات کل که در این زمینه دغدغه دارند، پیشنهادات خود را مطرح کنند.

وی ادامه‌داد: کلیات طرح اصلاح مناطق آزاد این است که باید این مناطق برنامه محور شوند و این مناطق باید برنامه و چشم‌انداز داشته باشند تا براساس آن فعالیت کنند.

همچنین ناصر سودانی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در این نشست گفت: ‌اگر چشم‌انداز استان رفتن به سمت و سوی تبدیل شدن به قطب‌های صنعتی، کشاورزی، گردشگری و بین‌المللی است‏، چاره‌ای نداریم جز این‌که این رویکرد را به شکل عملیاتی هم در برنامه ۵ ساله و هم در بودجه سالانه ببینیم و لمس کنیم.

وی عنوان‌کرد: در حال حاضر در کشور چانه‌زنی موج می‌زند. با توجه به این‌که برنامه ششم در حال تدوین است و هنور به مجلس نرفته و بودجه سالانه نیز در آستانه آمدن به مجلس است، باید مدیران و مسئولان متولی نکات مرتبط با توسعه استان و دغدغه‌های استانی را از طریق چانه‌زنی‌ها و آگاهی‌بخشی‌ها به مدیران تصمیم‌گیرنده و برنامه‌ریز کشور منتقل کنند تا ما اثر این موضوع را در بودجه سالانه و برنامه پنج ساله مشاهده کنیم.

https://hoorkhabar.ir/432387کپی شد!
63
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.