پرهیز هیاتهای مذهبی از رفتارهای انحرافی و ایجاد مزاحمت

در همایش سفیران نهضت حسینی که با حضور مسئولان هیاتهای مذهبی شهر اهواز برگزار شد، توصیه‌های اعتقادی، دینی، انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی مطرح شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدابوالحسن حسن‌زاده، امام جمعه موقت اهواز در این همایش که شب گذشته برگزار شد، با بیان اینکه حمایت از تندروهای اهل سنت از جانب آمریکا و غرب انجام می شود، اظهار کرد: برخی از شبکه‌های ماهواره‌ای می‌خواهند با برجسته کردن برخی رفتارها همچون قمه‌زنی به مذهب و دین ما توهین کنند.

وی بیان کرد: گاندی پیرامون نام مقدس امام حسین(ع) می‌گوید اگر هند بخواهد از استعمار نجات یابد، باید با الگوگیری از حسین‌بن علی(ع) به این امر دست یابد. ایشان برای مردم الگو محسوب می‌شوند و ما با اقدامات انحرافی این چنینی نباید این امر را لکه‌دار کنیم. قطعا هر آنچه غیر از این امر، خواسته دشمنان است که برای آن هزینه نیز می‌کنند و با اختصاص پول‌های کلان از برخی اقدامات انحرافی عکس تهیه و پخش می‌کنند.

حسن‌زاده گفت: باید مراقب این امور باشیم که مبادا بدعت‌ها بین ما رواج یابد چرا که امام صادق(ع) می‌فرماید: «کونوا زین لنا ولاتکونوا شیعا علنا».

امام جمعه موقت اهواز با تأکید بر امر نماز در ایام عزاداری امام حسین(ع) عنوان کرد: ایشان در حالت تیراندازی شدید دشمن به نماز ایستادند و هیچ توجیهی به منظور اشتغال به کاری غیر از نماز در عزاداری‌ها پذیرفته نیست. البته موضوع نماز براساس تلاش‌های حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی نهادینه شده اما هنوز این امر باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد: نباید گمان کرد که شیطان فقط هنگام ارتکاب انسان به گناهان معهود حضور دارد بلکه در هنگام حضور انسان در مسجد، اقامه نماز و تلاوت قرآن نیز می‌تواند حضور داشته باشد که براساس فرموده قرآن کریم باید به خدا پناه برد. همچنین شیطان در عزاداری امام حسین(ع) نیز وارد شده و خود را در رقابت هیاتها با یکدیگر نشان می‌دهد و نزاع و دعوا میان هیاتها از سوی شیطان است و این نباید باشد. در دستگاه امام حسین(ع) مسابقه برای رفتن به میدان و کشته شدن است، بنابراین باید نیات و برنامه‌های خود را مدیریت کنیم.

امام جمعه موقت اهواز با اشاره به اینکه اگر نشانی از عزاداری متعارف امام حسین(ع) در شهر نباشد، مردم حتی غیرمسلمانان نیز احساس خلا می‌کنند، افزود: آنچه که از حالت متعارف عزاداری مانند مثل بستن خیابان‌ها بدون دلیل و نزاع و دعوا مشاهده شود قابل قبول نیست. البته تاکید می‌کنم این مشکلات در خوزستان کمتر وجود دارد که همان میزان اندک نیز باید برطرف شود.

حسن‌زاده در پایان بر اهمیت برنامه‌های متمرکز و یکپارچه عزاداری تاکید کرد.

همچنین در این مراسم سرهنگ سیدهادی حسینی، جانشین دبیر ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان در این همایش اظهار کرد: در حال حاضر همگان از موقعیت جهانی بسیار حساس شیعیان و ایران اسلامی در جهان و منطقه آگاه هستیم.

وی بیان کرد: دشمن روزی به‌دنبال گفتمان‌های فرهنگی بوده و امروز به دنبال برخوردهای فرهنگی است. امروز جنگ میان جهان کفر و اسلام را در خاورمیانه میان مسلمانان متمرکز کردند و به دنبال نزاع دینی هستند و اکنون شرایط بسیار حساس گفتمان‌های دینی را دارا هستیم و باید بدانیم چه شیوه‌هایی به کار گیریم که در زمین دشمن بازی نکنیم.

حسینی عنوان کرد: آیین‌نامه هیاتها بایدها و نبایدهای قرآنی، سنت نبوی و ائمه هدی(ع) است و مسئولیت این هیئات ابعاد فکری، فرهنگی، سازندگی و آگاهی‌دهی است و باید همواره در این مسیر حرکت کرد.

جانشین دبیر ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر استان خوزستان عنوان کرد: اعتقاد این ستاد در شرایط زمانی حال حاضر مقابله با دشمن استکباری و گروه‌های مذهبی که به اختلافات دامن می‌زنند، از طریق توسعه معروفات دینی و الگوسازی فرهنگ‌ اسلامی میسر است و باید تلاش شود با فرهنگ به مقابله‌ با بی‌فرهنگی رویم.

همچنین سرهنگ عزیزالله سپهوند، فرمانده نیروی انتظامی شهرستان اهواز در این همایش با بیان اینکه هدف از نهضت عاشورایی همانا موضوع مسئول‌سازی و احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر است، با مهم تلقی کردن هنجارها و ارزشهای دینی گفت: دشمن با تمام توان خود در پی استحاله ارزش‌های دینی و معنوی ما است تا به واسطه انجام برخی از ناهنجاری‌ها در جامعه آن را به ارزش‌های دینی نسبت دهد.

وی بیان کرد: احترام به حقوق شهروندان در برپایی مراسم عزاداری، رعایت تسهیل در آمد و شد مردم، عدم ایجاد آلودگی صوتی در ساعات پایانی شب، همزمانی ساعت شروع و پایان مراسم عزاداری همه هیئات، توجه به عدم اختلاط زن و مرد، تعبیه معابر خروج و ورود مردم به طور مجزا برای زنان و مردان، عدم ایجاد مزاحمت برای کسب و کار مردم، پرهیز از اسراف و تجمل‌گرایی در عزاداری‌ها، استفاده نکردن از طبل‌ها و وسایلی با مارک‌های خارجی به صورت برجسته از نکات مود توجه است چراکه باید همه اعمال ما ارزشی و حسینی باشد.

سپهوند گفت: در هماهنگی مناسب نیروی انتظامی با اداره‌کل تبلیغات اسلامی خوزستان اشراف مناسب نسبت به هیئات وجود دارد و مشاهده برخی افراطی‌گری‌ها و اقدامات خشن از سوی افراد آنها را زیر چتر اطلاعاتی ما قرار می‌دهد که درپی آن برخورد شدید قانونی صورت می‌گیرد.

فرمانده نیروی انتظامی شهرستان اهواز با اشاره به موضوع «محرم یاران» گفت: هیئات باید این افراد را به نیروی انتظامی معرفی کنند، زیرا در برخی مواقع تذکر نیروهای انتظامی منجر به جبهه‌گیری برخی افراد شرکت‌کننده در هیئت‌ها می‌شود و ما این تذکرات را به مسئولان هیئات و آنها به محرم‌ یاران انتقال خواهند داد.

به گزارش ایسنا؛ در ادامه سرهنگ حمید خرسندنژاد، فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان اهواز در این همایش اظهار کرد: رسانه را نباید تنها جراید و صدا و سیما دانست بلکه باید از تمام ظرفیت رسانه به معنای عمومی استفاده کرد که یکی از این رسانه‌ها تریبون‌های عزاداری و ائمه جمعه هستند. چرا که بسیاری از جوانان که در سایر امور اجتماعی شرکت ندارند در دستگاه امام حسین(ع) حضور می‌یابند.

وی افزود: در این راستا باید هیئات و عزاداری‌‌ها پیرامون ترویج امر به معروف و نهی از منکر پیشگام باشند و دعوت به قانون‌پذیری دعوت به معروف است که باید مورد توجه قرار گیرد.

خرسندنژاد گفت: شور حسینی باید در عزاداری‌ها به صورت متشکل و مدیریت شده باشد و درخواست پلیس راهنمایی و رانندگی آن است که از اشتغال بی‌مورد معابر حتی‌الامکان خودداری شود. در پخش نذورات از مساجد استفاده شود، برخی از معابر ممکن است در مسیر بیمارستان‌ها باشند و باید مورد توجه باشند.

فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان اهواز با اشاره به پلیس‌یار محرم گفت: این افراد با بازوبندهایی با این عنوان مشخص شوند، همچنین بکارگیری استوانه‌های نورانی در اطراف هیئات بسیار مهم است.

سرهنگ حیدری، جانشین پلیس اطلاعات و امنیت استان خوزستان ماه محرم را فرصت و نکته قوتی خواند که به موازات آن تهدیدات و آسیب‌هایی نیز وجود دارد.

وی گفت: قصد قلمداد کردن شرایط به صورت امنیتی را ندارم اما با نگاهی به کشورهای همسایه بسیاری از موضوعات روشن می‌شود و بر این اساس حساسیت دستگاه انتظامی در رابطه با نظم چندین برابر می شود و در این میان نیاز به انسجام، هماهنگی و وحدت وجود دارد.

حیدری گفت: انتقادات و تاکیداتی وجود دارد که بر مبنای تعامل با نیروی انتظامی است. متأسفانه شیوه نامناسبی در استان وجود دارد که همکاری با دستگاه انتظامی با عنوان جاسوسی تلقی می‌شود.

وی بیان کرد: با جمعیتی پرانرژی مواجه هستیم که ممکن است یک تذکر منجر به تنش شود و باید این موضوعات مدیریت شود. هدف استفاده از ظرفیت هیئات در راستای تحکیم امنیت است. در سالهای گذشته مواردی از تنش و نزاع وجود داشته و تقاضا داریم وعاظ رعایت همه جوانب را داشته باشند.

حیدری با اشاره به اقدامات توجیهی در رابطه با موضوع قمه‌زنی گفت: نقاطی که احتمال انجام این عمل در آنها می‌رود شناسایی شده‌اند که با تمهیدات لازم از آن پیشگیری می‌شود. هچنین نصب و یا حمل تمثال ممنوع است، نظارت بر طبخ غذا به دلیل استفاده از این موقعیت و ایجاد مسمومیت در مردم نیز حائز اهمت است. مردم به محض مشاهده خودروهای مشکوک به دلیل احتمال اقدام انتحاری این موارد را به نیروی انتظامی اطلاع‌رسانی کنند. استفاده از حضور خواهران بسیجی برای عدم ایجاد اختلاط زنان و مردان از دیگر برنامه‌های نیروی انتظامی است.

https://hoorkhabar.ir/424007کپی شد!
76
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.