پیشبینی خرید تضمینی ۶۰۰ هزار تن ذرت از کشاورزان خوزستانی
مدیر تعاون روستایی خوزستان گفت: با توجه به تفاوتی که بین قیمت موجود در بازار و قیمت خرید تضمینی دولت وجود دارد، پیشبینی میشود تشکلهای تحت نظارت این مدیریت در سال زراعی جاری حدود ۶۰۰ هزار تن ذرت با نرخ تضمینی را از کشاورزان ذرتکار استان خریداری کنند.
هرمز خواجوی اظهارداشت: طبق قیمت اعلام شده از سوی دولت، هر کیلوگرم ذرت به قیمت هشت هزار و ۷۰۰ ریال خریداری خواهد شد.
وی افزود: هماکنون هر کیلوگرم ذرت در بازار به قیمت هشت هزار تا هشت هزار و ۵۰۰ ریال خریداری میشود که دولت مکلف است برای جلوگیری از زیان کشاورزان این محصول را با قیمتی بالاتر از آنچه در بازار است به صورت تضمینی خریداری کند.
مدیر تعاون روستایی خوزستان بیانکرد: دولت قیمت خرید هر کیلوگرم ذرت برای سالآینده را ۹ هزار و ۶۰۰ ریال اعلام کرده است.
خواجوی ادامهداد: برای خرید ذرت امسال پنج هزار میلیارد ریال پیشبینی شده و خوزستان اکنون ۴۰ درصد ذرت کشور را تولید میکند.
وی عنوانکرد: برداشت ذرت در خوزستان از نیمه نخست آبان آغاز شده و تا پایان بهمن ادامه دارد.
مدیر تعاون روستایی خوزستان گفت: نرخ خرید سالگذشته برای ذرت به ازای هر کیلوگرم چهار هزار و ۶۰۰ ریال بود که امسال قیمت آن به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
وی در ادامه از خریداری یک میلیون و ۲۰ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستان در سال زراعی جاری خبرداد و افزود: از این میزان ۹۷۶ هزار تن گندم به صورت رسمی خریداری و به شرکت غله و بازرگانی تحویل داده شد و ۵۰ هزار تن دیگر به صورت توافقی از کشاورزان خریداری شده است.
خواجوی گفت: همچنین هر کیلوگرم گندم معمولی به قیمت ۱۰ هزار و ۵۰۰ ریال و گندم دروم ۱۰ هزار و ۸۰۰ ریال خریداری شده است.
وی افزود: سالگذشته ۷۰۰ هزار تن گندم توسط تعاون روستایی و شرکت غله از کشاورزان خوزستان خریداری شد که میزان خرید در سال زراعی جاری نسبت به سال پیش از آن با افزایش ۳۰۰ هزار و ۵۰ تنی، معادل ۴۰ درصد رشد داشت.
مدیر تعاون روستایی خوزستان گفت: از مجموع هفت میلیون تن گندمی که دولت در سراسر کشور از کشاورزان خریداری کرده، خوزستان یکهفتم مجموع خرید را به خود اختصاص داده و رتبه نخست را دارد.
خواجوی اظهارکرد: برای خریداری گندم در سال زراعی جاری حدود ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به کشاورزان خوزستان پرداخت شده است.
وی خاطرنشانکرد: در صادرات غلاتی مانند گندم و ذرت هنوز نمیتوان این محصولات را صادر کرد زیرا در مقطع فعلی واردات داریم و امید است با برنامهریزی مسوولان، بهزودی به خودکفایی رسیده و بتوانیم شاهد صادرات این محصولات باشیم.