رعایایی: نمود کار دانشگاه‌ها باید در جامعه پدیدار شود

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: یکی از مشکلات کشور و جامعه صنعتی، کشاورزی و دگر بخشها، نبود ارتباط جدی و بهینه با دانشگاه‌ها است؛ در واقع این مشکل کشورهای جهان سوم است.

دکتر محمد رعایایی در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه پژوهشی میان شهرداری اهواز و دانشگاه شهید چمران که امروز، شنبه(۱۲ مهرماه) در دفتر شهردار برگزار شد، اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته حلقه این ارتباط بسیار محکم است و دانشگاه بدون صنعت توسعه نمی یابد و یک صنعت بدون دانشگاه نیز نمی‌تواند به پویایی لازم دست پیدا کند. به طور نمونه کارخانه ایران خودرو پس از ۵۰ سال همچنان تولیداتش از نوع پیکان است.

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: عدم ارتباط دانشگاه و صنعت چندین ضرر عمده به توسعه کشور می‌زند که یکی از این آسیبها، عدم ماندگاری نیروهای خلاق، مبتکر، علمی و نخبه در کشور است زیرا زمینه پرورش استعدادهایشان ایجاد نمی‌شود و این امر موجب فرار مغزها می‌شود.

رعایایی اظهار کرد: ثمره و نمود کار دانشگاه‌ها باید در جامعه پدیدار شود. پیشرفت و توسعه در حوزه های مختلف نشان دهنده ارتباط این حوزه ها با دانشگاه‌ها و مراکز علمی است، در غیر این صورت می‌توان گفت هزینه‌های بجایی نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: در امر توسعه، از یک طرف دانشگاه باید پویایی لازم را داشته باشد و از طرف دیگر صنعت و حوزه‌های مختلف باید مطالبه کنند و از مراکز علمی و دانشگاهی خواهان این ارتباط باشند.

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: برای برقراری این ارتباط هم دانشگاه و هم سازمان‌های مصرف کننده باید تلاش کنند. در کشورهای مختلف حتی آفریقای جنوبی هم حلقه این ارتباط بسیار محکم است و کشورهایی که خواهان کسب رتبه برتر علمی، صنعتی و… در جهان باشند باید این ارتباط را محکم برقرار کنند.

رعایایی افزود: اگرچه در شهر اهواز پیشرفت‌های خوبی نسبت به سال‌های گذشته صورت گرفته ولی انتظار بیش از این است. ما دانشگاهیان در کنار شهرداری اهواز باید به توسعه این شهر کمک کنیم.

وی مشکل خوزستان را مهاجرت نیروهای علمی و اجرایی و برون رفت سرمایه از این استان عنوان کرد و گفت: یکی از ریشه‌های این مهاجرت را باید در فراهم نشدن زمینه ماندگاری این نیروها دانست.

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه این دانشگاه حدود ۱۷ هزار دانشجو و ۵۳۱ عضو هیات علمی دارد، افزود: دانشگاه در ۲۰ سال اخیر به رشد قابل توجهی در بعد کیفی رسیده اما از لحاظ کمی اگرچه ۱۱۰۰ دانشجوی دکتری PhD دارد که پتانسیل خوبی محسوب می‌شود ولی با توجه به تبعات جنگ تحمیلی که استان را تحت تاثیر گذاشته، این دانشگاه نیز تاثیر پذیرفته است.

رعایایی اظهارکرد: وجود ۱۱۰۰ دانشجوی PHD در این دانشگاه که به تعبیری یک لشکر علمی و پژوهشی محسوب می‌شود؛ ظرفیتی ایجاد کرده که می‌توان با استفاده از آن یک هزار مشکل را شناسایی و حل کرد.

وی عنوان کرد: علاوه ‌بر این، ۴ هزار و ۲۶۰ دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد نیز در دانشگاه شهید چمران مشغول به تحصیل هستند که از این ظرفیت علمی نیز می‌توان در جهت حل مشکلات مختلف  استفاده کرد.

وی ادامه داد: با استفاده از ظرفیت‌هایی که دانشگاه شهید چمران اهواز دارد، حدود ۱۰ سال آینده به مرحله ای می‌رسیم که طرح‌های خوبی اجرا و مشکلات مختلف صنعت و عمران و حوزه‌های دیگر حل خواهد شد.

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: یکی از مشکلات کشور ممکن است این باشد که میزان بودجه پژوهشی بسیار اندک به میزان ۳/۰ درصد درآمدهای ناخالص ملی است این در حالی است که بودجه پژوهشی کشوری مانند مالزی ۲.۵ درصد و کشورهای اروپایی بالای ۳ درصد است. وقتی بودجه پژوهشی به این میزان باشد باید در همان حد انتظار انجام پژوهش داشت. علاوه‌بر این بودجه آموزش عالی کشور نیز آنچنان بالا نیست.

https://hoorkhabar.ir/353191کپی شد!
88
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.