آخرین برنامه‌های جشنواره دفاع مقدس دانشگاه شهیدچمران / مروری بر سرفصل برنامه‌ها

مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهیدچمران اهواز با مروری بر برنامه‌ها و بخش‌های مختلف جشنواره نکوداشت هفته دفاع مقدس در دانشگاه، گفت: این جشنواره امروز ۱۲ مهرماه با برگزاری آخرین بخش‌ها به کار خود پایان می‌دهد.

دکتر منوچهر جوکار این جشنواره را مشتمل بر بخش‌های پخش و نمایش فیلم، اجرای تئاتر، برگزاری نمایشگاه عکس و سه مراسم ادبی “شب زیتون” در قالب شعرخوانی، “شب منور” در قالب خاطره‌گویی و “تولد یک سردار” نکوداشت تولد سردار شهید علی هاشمی عنوان و اظهار کرد: در این جشنواره ۵ فیلم بلند سینمایی با موضوع دفاع مقدس با عناوین “تاج محل” از دانش اقبال شاهی، “آبادانی‌ها” از کیانوش عیاری، “شب واقعه” از شهرام اسدی، “ملکه” از محمدعلی باشه‌آهنگر و “سرزمین خورشید” از احمدرضا درویش از پنجم تا نهم مهرماه به نمایش درآمد.

وی با بیان این که به جز آقای درویش بقیه کارگردان‌ها و عوامل فیلم پس از نمایش فیلم‌ها در میزگرد نقد فیلم حضور یافتند، تصریح کرد: در بخش فیلم‌های مستند و داستانی جشنواره نیز ۲۳ فیلم به نمایش گذاشته شد که آخرین بخش این فیلم ها ۱۲ مهرماه پخش و اکران می‌شود؛ این فیلم ها به طور کلی با موضوع دفاع مقدس و توسط کارگردان‌های خوزستانی ساخته شده‌اند.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهیدچمران اهواز همچنین با اشاره به اجرای ۲ نمایش خیابانی در قالب این جشنواره، خاطرنشان کرد: یکی از این نمایش‌ها با عنوان “رهایی” نهم مهرماه در سرسرای دانشکده مهندسی به اجرا درآمد و نمایش دیگر نیز امروز ساعت ۱۳ در همین مکان اجرا خواهد شد.

جوکار برگزاری مراسم “شب زیتون” را ویژه بزرگداشت شعر مقاومت فلسطین عنوان و اظهار کرد: در این مراسم ۳۰ تن از شاعران خوزستانی شعر خوانی کردند؛ همچنین مراسم “شب منور” با تجلیل از ۲۳ نفر از خاطره‌نگاران دوران دفاع مقدس در حوزه دانشگاه برگزار شد و از سه تن از حماسه‌نگاران معروف شامل محمدمهدی بهداروند، سردار گرجی زاده و مرتضی سرهنگی تجلیل ویژه به عمل آمد.

وی با بیان این که این مراسم با سخنرانی سردار علی‌پور رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و همچنین خاطره‌گویی دکتر مهدی قمیشی عضو هیئت علمی دانشگاه همراه بود، به استقبال بسیار خوب دانشجویان به خصوص در بخش اکران فیلم اشاره و تصریح کرد: با وجود آن که در هفته نخست مهرماه دانشجویان حضور چشمگیری در دانشگاه نداشتند اما حضور آن‌ها در این برنامه‌ها بسیار خوب بود.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهیدچمران اهواز در عین ابراز خرسندی از حضور پرشور دانشجویان در این برنامه‌ها، اما از عدم انعکاس خوب و مطلوب اخبار جشنواره از سوی برخی خبرگزاری‌ها و خبرنگاران بعضی مطبوعات استان گلایه کرد و در خصوص استفاده از فرصت حضور فیلم‌سازان و کارگردانان مطرح کشور در دانشگاه گفت: در معاونت فرهنگی دانشگاه کانون‌های فیلم و عکس و تئاتر فعال هستند که در این مدت فعال‌تر شدند و در کنار پخش فیلم‌ها حدود نیم تا یک ساعت نشست تخصصی با حضور فیلم سازان، کارگردانان و عوامل فیلم به منظور ارائه تحلیل محتوایی فنی از فیلم، اختصاص داده شد.

جوکار با بیان این‌که این نشست ها در بخش فیلم‌های مستند نیز به صورت کاربردی، پربار و با جنبه آموزشی برگزار شد، به برپایی ۲ نمایشگاه عکس‌های دفاع مقدس در قالب این جشنواره اشاره کرد و افزود: این نمایشگاه‌ها از یکم تا ۱۲ مهرماه در محل موزه هنرهای معاصراهواز و گالری معاونت فرهنگی دانشگاه برپا شدند؛ در موزه هنرهای معاصر ۵۰ عکس از ۵ عکاس خوزستانی در قالب ۵ مجموعه عکس با عناوین “جانباز شیمیایی” از امین نظری، “آسایشگاه جانبازان اعصاب و روان اهواز” از برنا قاسمی، “تبادل شهدا” از علی هویسی، “خاک مقدس” از سید مدیار شجاعی فر و “کودکی‌های جنگ” از امیر عبیداوی از یکم تا ۱۲ مهرماه به نمایش درآمد.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهیدچمران اهواز ادامه‌داد: در گالری معاونت فرهنگی نیز در مجموع ۷۹ تابلو عکس با موضوع دفاع مقدس از عکاسان مختلف کشوری نمایش داده شد و در مراسم نکوداشت عکاسان پیشکسوت دفاع مقدس نیز از سه تن از عکاسان نخستین روزهای جنگ شامل محسن راستانی، جاسم غضبان پور و مهرزاد ارشدی تجلیل شد.

جوکار با بیان این که این جشنواره با هدف آشنایی بیشتر دانشجویان با موضوعات و مفاهیم دفاع مقدس، واردکردن شور و حماسه سال های دفاع مقدس به فضای فرهنگی دانشگاه و انعکاس و پرداخت عمیق تر به مسائل دفاع مقدس برگزار شد، گفت: باتوجه به حجم مخاطب و جامعه هدف انتظار استقبال بیشتری از جشنواره می رفت ولی آثار آن به طور محسوس در سطح دانشگاه مشاهده می‌شود.

وی استقبال دانشجویان را بسیار خوب و فضای فرهنگی دانشگاه را به نسبت پرنشاط‌تر توصیف و اظهارکرد: جشنواره در بیرون از دانشگاه نیز آثار خود را برجای گذاشته و انعکاس خوبی در بخش های مختلف داشته است البته منظور انعکاس اخبار آن نیست.

مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهیدچمران اهواز درباره برنامه دانشگاه برای تکرار این جشنواره در سال های آتی نیز گفت: شاید جشنواره با این کیفیت و حجم برنامه‌ها در این بازه زمانی برگزار نشود ولی برگزاری آن در برنامه دانشگاه است و شاید برای بهره‌مندی بیشتر دانشجویان زمان برگزاری آن تغییر کند.

https://hoorkhabar.ir/352975کپی شد!
76
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.