رکوردشکنی از نوع طلایی و درخشش تاریخی بانوان/ سقوط یک پلهای با ۸۸ ورزشکار کمتر نسبت به دوره گذشته

کاروان ایران در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون رکورد کسب مدال طلا در تاریخ بازیهای آسیایی پس از انقلاب را شکست، اما در جدول یک پله سقوط کرد.
کاروان ورزشی ایران با ۲۰ مدال طلا، ۱۴ نقره و ۲۵ برنز و کسب عنوان چهارمی به کار خود در شانزدهمین دوره مسابقات آسیایی (۲۰۱۰ گوانگجو) پایان داد. ایران با ۳۷۰ ورزشکار در ۳۱ رشته در بازیهای آسیایی گوانگجو شرکت کرد و با ایستادن در رده چهارم جدول توزیع مدالها، بهترین مقام را در رقابتهای آسیایی پس از انقلاب به دست آورد.
ایران پیش از بازیهای امسال در ۱۴ دوره مسابقات آسیایی حاضر بود و کسب مقام دومی در بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران و مقام دهمی در بازیهای آسیایی ۲۰۰۲ پوسان کرهجنوبی، بهترین و بدترین نتایج ایران در تاریخ برگزاری این رقابتها است.
کاروان ایران به گفته کیومرث هاشمی، رئیس کمیته ملی المپیک در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون ۲۸۲ ورزشکار داشت. وی پیش از بازیهای امسال گفته بود که ۵۸ زن و ۱۲۴ مرد در کاروان ما حضوردارند. توقع و پیشبینی ما حداقل کسب جایگاه دوره گذشته رقابتها است.
پیشبینی آقای رئیس خیلی دقیق نبود، چراکه از جهاتی بهتر و از جهاتی بدتر از دوره گذشته بودیم؛ کاروان ایران با کسب ۲۱ مدال طلا در بازیهای آسیایی ۲۰۱۴ اینچئون رکورد کسب مدال طلا در تاریخ بازیهای آسیایی پس از انقلاب را شکست، اما در مجموع کاروان ایران یک پله نزول داشت و در جایگاه پنجم قرار گرفت و قزاقها که در دوره گذشته جدی ترین حریف ایران برای کسب این عنوان بودند گوی سبقت را از ایرانیها ربودند و با یک پله صعود چهارم شدند.
شاید این نزول کمی طبیعی باشد، چراکه کاروان ایران نسبت به دوره گذشته ۸۸ نماینده کمتر داشت و به گفته مسئولان کاروان امسال به صورت کیفی به بازیهای آسیایی اعزام شده بود. از طرفی هم شرایط بودجه فدراسیونها در این دوره نسبت به ادوار گذشته متفاوت بود. با وجود تمام مشکلاتی که کاروان ایران داشت و محدودیتهای مالی که برای کمیته ملی المپیک پیش آمد، سعی شد شرایطی به وجود بیاید که ورزشکاران این مشکلات را احساس نکنند و حتی تا آخرین لحظه هم تلاش شد تا از لحاظ مالی شرایطی به وجود بیاید که ورزشکار بداند، مورد توجه است.
کاروان ایران در این دوره از بازیهای آسیایی ۲۱ مدال طلا، ۱۸ مدال نقره و ۱۸ مدال برنز کسب کرد و بعد از چین، کرهجنوبی، ژاپن و قزاقستان در جایگاه پنجم قرار گرفتند.
نکته جالب عملکرد تاریخی بانوان بود که موفق شدند ۲ طلا، ۷ نقره و ۷ برنز و در مجمع ۱۶ مدال برای ایران بدست آوردند تا نقش مهم و پررنگی در کنار مردان داشته باشند.