مالکی: من با ترس بیگانه‌ام/ در انتخابات بعدی رهبری ائتلاف دولت قانون را بر عهده می‌گیرم

نخست‌وزیر عراق در گفت‌وگو با یکی از هفته‌نامه‌های این کشور،درباره اقدامات خود در این کشور از جمله شرکت در دور بعدی انتخابات و مقابله با تروریست‌ها توضیحاتی ارائه کرد.

«نوری المالکی» نخست‌وزیر عراق در گفت‌وگو با هفته‌نامه آلمانی «اشپیگل» درباره بازگشت تروریست‌ها به این کشور، ادامه ناآرامی و تاثیر جنگ داخلی در سوریه بر  اوضاع امنیتی منطقه نظرات خود را ابراز کرد.

وی گفت تهدید بخشی از زندگی یک سیاستمدار است و نمی‌توان به این دلیل از کار دست کشید به خصوص در کشوری که نیازمند بازسازی و ثبات است. مالکی به چندین مورد اقدام برای به قتل رساندن خود اشاره کرد؛ از جمله تلاش برای مسموم کردن و یا سرنگونی هواپیمای وی. او در میان دشمنان خود به اعضای حزب بعث و  شبکه تروریستی القاعده اشاره کرد.

مالکی در این مورد گفت: «من هرگز از چیزی مانند مرگ و یا از دشمن نیز نترسیده‌ام.  من با ترس بیگانه‌ام. در دوران «صدام» دیکتاتور پیشین عراق اعضای گروه‌های مخالف  اعدام می‌شدند و این خطری بود که ما با آن زندگی می‌کردیم.»

نخست‌وزیر عراق در پاسخ به اینکه آیا در دور بعدی انتخابات پارلمانی این  کشور که اواخر آوریل برگزار می‌شود شرکت خواهد کرد یا خیر نیز گفت: «من دست‌کم رهبری ائتلاف دولت قانون را در انتخابات بر عهده خواهم داشت و آرا و اکثریت در پارلمان مشخص می‌کند که  آیا ما دوباره همدیگر را در پارلمان خواهیم دید یا خیر.»

وی در ادامه گفت: «من مسئول این کشور هستم و این ماموریت دموکراتیک من است. اما نیروهایی هستند که می‌خواهند دولت را به کمک هم‌پیمانان خود ساقط کنند. من می‌توانم در برابر آنها متوسل به زور شوم اما این کار را نمی‌کنم و روند دموکراتیک را با  اعمال فشار بر آنها خراب نمی‌کنم و از قوانین سیاسی بازی پیروی می‌کنم.»

مالکی همچنین درباره اتهاماتی که متوجه وی است از جمله اینکه وی را با صدام مقایسه می‌کنند نیز گفت اینکه به صورت علنی از وی انتقاد می‌شود، نشان می‌دهد که  وی به هیچ وجه قابل مقایسه با صدام نیست. وی روند اعدام صدام را روندی قانونی دانست که برای مجازات وی به دلیل جنایات متعددش صورت گرفته است.

این سیاستمدار کهنه‌کار عراقی در ادامه گفت: «این درست است که ما به دولتی قدرتمند نیازمندیم که دارای سرویس‌های اطلاعاتی قدرتمندی باشد و با چالش کنونی  از جانب تروریست‌ها مقابله کند. در غیر این صورت ما چطور می‌توانیم با گروه‌هایی مانند القاعده و دولت اسلامی عراق و شام (داعش) مقابله کنیم. در این مورد تفاوتی میان  اینجا و غرب وجود ندارد و ما اگر می‌خواهیم نبرد موفقیت‌آمیزی با تروریست‌ها داشته باشیم، باید نیروهای امنیتی خود را تقویت کنیم.»

وی دیدگاه ناشی از تبعیض بین شیعه و سنی در استان الانبار را رد کرد و  منشا‌ء آن را تصمیمات سیاسی دانست و  گفت که هیچکدام از گروه‌ها در دولت نادیده گرفته نشده‌اند.

نخست‌وزیر عراق درباره وضعیت تروریست‌ها در شماری از شهرهای این کشور گفت: «تا زمانی که مردم در شهرهایی مثل فلوجه با القاعده همکاری می‌کنند، این خطر که  قربانی شوند نیز وجود دارد. این شهر  به کمپ‌هایی تقسیم شده است که  بعضی از آنها در دست تروریست‌ها و شماری دیگر نیز در اختیار نیروهایی است که به همراه نیروهای دولت با تروریست‌ها مقابله می‌کنند. از زمانی که القاعده و دولت اسلامی شام و عراق این شهر را به عنوان  بخشی از کشور اسلامی اعلام کرده اند ما تلاش می‌کنیم تا  این سرطان را با کاهش تلفات مهار کنیم.»

https://hoorkhabar.ir/3164کپی شد!
196
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.