انتظارات فرا محلی از شورا ی شهر (رامی علاسوند مقدم)

تا انتخاب رییس و اعضای هیئت رییسه شورای شهر اهواز در روز ۳۱ شهرویر ماه سال جاری وقت زیادی باقی نمانده است. بدون شک زنده شدن یکی از اصول اساسی و مهم قانون اساسی به عنوان شوراهای محلی و شهری به عنوان نمادی از پارلمان های محلی و رسیدن به حدی قانع کننده در دموکراسی و الزام و رعایت آن توسط خود مردم بوده است.
قطعا رییس جمهور اسبق و دولت منتخب ایشان نیز زنده کردن این بند مهم میثاق ملی را نه تنها نماد مهمی برای انعکاس قانون اساسی تلقی کرده بودند بلکه راه اندازی شوراهای محلی و شهری را نقطه ای عطف، برای فعال شدن حضور مردم در عرصه کلان مدیریت و تصمیم گیری یافته بودند.
هرچند اخذ تجربه ۱۵ ساله برای نمایندگان شورا و همچنین شهروندان و افکار عمومی درطول چهار دوره شوراهای شهر و روستا، این تجربه آورده هایی نیز به همراه داشته است ولی می توان به این ذهنیت فعال رسید که بعد از ۱۵سال نمی توان به تجارب بیش از ۶۰۰سال فعالیت شوراهای محلی و شهری در غرب به ویژه کشور بلژیک رسید.
شوراهای محلی کشور ما می توانست به خوبی با حمایت و رعایت حق عدم دخالت در امور شورا ها توسط دولت های گذشته به نمادی از مدیریت واحد شهری تبدیل شوند.
بدون تردید اگر شورا های شهری در کشور ما در طول چهار دوره تکراری و تجربه خود نتوانستند به کمترین هدفی از رسیدن به آرمان های مدیریت شهری دست یابند، می تواند قسمتی از فقدان و محرومیت را بر این خواسته به حق توسط هیئت ریئسه شورا ها و نوع چانه زنی ایشان برای رسیدن به اهداف مدیریت واحد شهری دانست.
هرچند که قانون بد بهتر از شیوه های بی قانونی است، ولی تجربه های کشورداری نشان داده است که قانون را خود افکار عمومی و نخبگان ایشان به عنوان بخشی از نمایندگان محلی و ملی مورد اشاره و تصویب قرار می دهند.
قطعا همانگونه که به یاد داریم شوراهای حل اختلاف از شهر اهواز به عنوان یک اقدام محلی و به عنوان شورا های محلی رفع اختلاف راه اندازی و تاسیس شد و با پاسخ گرفتن خوب این طرح، این مدل بعد از ظاهرا یک سال از کارکرد خوب و قوی خود در کل کشور لحاظ و انجام شد.
تا جایی که مبتکر و مدیر این طرح در تهران به عنوان مدیر کل این مجموعه در دستگاه قضایی کشور منصوب شد، پس می توان با الگو گرفتن از این روش موفق طرح مدیریت واحد شهری و نگاه روش مند دقیق و کارشناسی را در همه سطوح مدیریتی شهر اهواز توسط نمایندگان شورای شهر دید.
کافی است اراده ای نافذ اراده کرده باشد تا در جلسات برنامه ریزی خود و با بهره جستن از نفوذ کلام و دست خیر عقلا و نخبگان شهر اهواز، سال دوم شورای چهارم شهر اهواز را به عنوان شروع این طرح لحاظ کرد.
هیئت ریئسه سال دوم شورای چهارم اهواز با تمکین از خواست، اراده و الویت های قابل اشاره مردم اهواز باید راه های رسیدن به این خواسته محلی و منطقه ای را ظرف یک مدت زمان تعیین شده و خاص هموار سازد تا با استفاده از ظرفیت های خوب و همکاری دستگاه های مختلف شهری و محلی به ویژه استاندار محترم،فرماندار محترم و نمایندگان محترم شهر اهواز در مجلس اساس حرکت و الویت های ضروری شورا های سال دوم بر مبنای تعرض و حضور جدی در رسیدن به یک مدیریت واحد و کلان شهری در شهر اهواز در تلاش باشند.
بدون شک و در صورت صلاح دید نمایندگان محترم شورای شهر اهواز در ابقاء مجدد این جانب به عنوان خادم مردم و مسئول شورای شهر اهواز این رویه می تواند به عنوان خواسته و اراده به حق با حمایت افکار عمومی، کارشناسان و نخبگان و جامعه همیشه همراه رسانه و مطبوعات به عنوان یک سند مهم محلی و منطقه ای توسط نمایندگان شورای اهواز پیگیری و مطرح شود تا بیشتر از هر زمان به چشم انداز واقعی پیشرفت و توسعه شهر اهواز رسیده باشیم.
امیدوارم که این مدل و طرح توسط اعضای محترم نمایندگان و به ویژه هیئت ریئسه شورای چهارم اهواز مورد مطالعه جدی و سپس مورد اجرای مجدانه قرار بگیرد.
منبع : کارون پرس