انجام مراحل نهایی ثبت سالروز شهدای آموزش و پرورش آبادان در تقویم ملی
دبیر پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر آموزش و پرورش آبادان گفت: موضوع ثبت دوم مهرماه سالروز شهادت ۲۵ نفر از کارکنان آموزش و پرورش این شهرستان در تقویم ملی، مراحل نهایی خود را میگذراند.
اعظم قاسمیزاده ظهر امروز در جلسه هماهنگی برپایی پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران با اشاره به پیگیریهای مستمر مدیریت آموزش و پرورش وقت آبادان، نمایندگان، امام جمعه، فرماندار و دبیرخانه یادواره برای انجام این کار و اعلام موافقت فانی وزیر وقت آموزش و پرورش در این خصوص اظهار داشت: موضوع مذکور برای دریافت توافق نهایی به شورایعالی فرهنگی کشور ارائه شده که در صورت این اعلام، مراحل ثبت این روز در تقویم ملی به انجام میرسد.
وی ابراز امیدواری کرد تا با اعلام توافق شورای عالی فرهنگی کشور این روز را به طور ثبت شده در تقویم سال ۹۴ مشاهده کنیم.
دبیر پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر آموزش و پرورش آبادان با اشاره به برگزاری پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر آموزش و پرورش آبادان در ساعت ۹ و نیم صبح روز دوم مهرماه سال جاری در محل سینما نفت آبادان عنوان کرد: در این آئین که معاون وزیر، مدیرکل امور شاهد و ایثارگران کشور، استاندار و تنی چند از مسئولان استانی و محلی حضور دارند برنامههای متنوعی به اجرا گذاشته میشود.
قاسمیزاده، تجلیل از خانواد شهدا، اجرای برنامههای متنوع فرهنگی، پخش تیزر ملی ویژه یادواره، سخنرانی، تجلیل از مدیران کل اسبق خوزستان و تجلیل از بازنشستگان پیشکسوت فرهنگی را بخشی از برنامههای قابل اجرا در پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر آموزش و پرورش آبادان نام برد و تصریح کرد: امسال گروه تواشیح بینالمللی باقرالعلوم آبادان با سرودن و آهنگسازی یک شعر ویژه شهدای آموزش و پرورش به اجرای آن به دو زبان عربی و فارسی در این آئین میپردازند.
به گفته وی در این یادواره، بستههای فرهنگی شامل لوح فشرده حاوی مشخصات و عکس شهدای دوم مهر آموزش و پرورش، زندگینامه، وصیتنامه و چکیدهای از یادوارههای پیشین به همراه بروشور خاص این آئین و قلم و کاغذ تزئین شده به لوگوی یادواره در میان حاضران توزیع خواهد شد.
*رونمایی از کتیبه کاشیکاری شده ویژه شهدای آموزش و پرورش
دبیر پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر و کارشناس امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش آبادان، رونمایی از کتیبه کاشیکاری شده ویژه شهدای آموزش و پرورش به عنوان یکی دیگر از بخشهای این یادواره نام برد و گفت: بر روی این کتیبه عکس شهید صمد صالحی رئیس اداره آموزش و پرورش وقت به عنوان شهید محوری در وسط و عکس ۲۴ شهید دیگر آموزش و پرورش در اطراف آن نقش بسته، ضمن آنکه توضیحاتی در خصوص شهدای مذکور بر روی این کتیبه حک شده است.
قاسمیزاده افزود: به منظور حفظ این کتیبه به عنوان یک میراث فرهنگی، آن را در محل دبیرستان شاهد خدیجه کبری(س) که بنا شده بر روی ویرانههای اداره آموزش و پرورش آبادان که در زمان جنگ توسط هواپیماهای عراقی بمباران و تخریب شد، نصب میشود.
* ۲۵ شهید آموزش و پرورش آبادان در دوم مهرماه سال ۵۹
وی عنوان کرد: در دوم مهرماه سال ۱۳۵۹، ۲۵ نفر از کارکنان اداره آموزش و پرورش آبادان در جریان حمله هوایی متجاوزان عراقی به بخشهای مختلف شهر آبادان از جمله اداره آموزش و پرورش به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
دبیر پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر آموزش و پرورش آبادان تصریح کرد: در بحبوبه آغاز به کار مدارس و حجم بالای فعالیتهای آموزش و پرورش برای انجام امور مرتبط با دانشآموزان در اواخر شهریورماه و اوایل مهرماه و آغاز جنگ از سوی دشمن متجاوز، ناامنی در منطقه آبادان به شکل جدی دیده میشد.
قاسمیزاده یادآور شد: شهید صمد صالحی رئیس وقت آموزش و پرورش آبادان در دوم مهرماه با تشکیل جلسهای اضطراری با ۲۴ نفر از کارکنان خود قصد تصمیمگیری برای ادامه کار مدارس و یا تعطیلی آنها را داشت که متاسفانه با حمله هوایی دشمن مواجه و با اصابت موشک به محل اداره آموزش و پرورش این واحد تخریب و ۲۵ نفر از همکارانمان (چهار زن و ۲۱ مرد) به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
* برخی شهدا گمنام دفن شدند
دبیر پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر آموزش و پرورش آبادان گفت: برخی از شهدای آن روز به صورت گمنام دفن شدند.
قاسمیزاده افزود: بر اساس گفته برخی از شاهدان عینی این واقعه برخی از افرادی که بای انجام امور خود به اداره آموزش و پرورش مراجعه کرده بودند همچون دانشآموزان و والدین آنها به دلیل غیرقابل شناسایی بودنشان گمنام دفن شدند.
وی اضافه کرد: تنها ۲۵ نفر از کارکنان اداره آموزش و پرورش و رئیس این اداره که در جلسه حضور داشتند قابل شناسایی و تشخیص بودند.
دبیر پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر آموزش و پرورش آبادان تصریح کرد: بمباران اداره آموزش و پرورش آبادان توسط متجاوزان عراقی جان بسیاری از دانش آموزان، والدین و حتی مربیان و معلمانی را که برای رتق و فتق امور مربوطه به این اداره رفت و آمد میکردند را گرفت.
* انتشار فراخوان مسابقه عکس و پوستر به همراه چاپ کتاب
وی یادآور شد: به مناسبت گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دوم مهر فراخوان مسابقه عکس و پوستر را منتشر کردیم.
قاسمیزاده با اشاره به استقبال خوب عکاسان به ویژه عکاسان جنگی ادامه داد: از مجموع بیش از ۱۴۰ اثر رسیده به دبیرخانه یادواره، ۵۰ اثر (۲۵ عکس و ۲۵ پوستر) به بخش داوری مسابقه راه یافت.
دبیر پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر آموزش و پرورش آبادان گفت: در زمان حاضر کار داوری بر روی آثار رسیده در حال انجام است که در پایان نیز سه عکس و سه پوستر به عنوان آثار برتر معرفی و از عکاسان آنها تقدیر میشود.
این مسئول افزود: تمام آثار رسیده به جشنواره به طور عمومی و آثار منتخب به طور اختصاصی به همراه نام شهدای آموزش و پرورش آبادان، فرازهایی از وصیت نامه و زندگینامه آنان و چکیدهای یادوارههای پیشین در کتابی چاپ و منتشر میشود.
* نواخته شدن زنگ دوم مهر در سراسر استان خوزستان
دبیر پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر آموزش و پرورش آبادان از نواخته شدن زنگ دوم مهر در سراسر استان خوزستان خبر داد و عنوان کرد: بر اساس ابلاغ اداره کل آموزش و پرورش خوزستان امسال در روز دوم مهر ماه به پاس گرامیداشت یاد و خاطره شهدای آموزش و پرورش آبادان در این روز، زنگ دوم مهر در سراسر مدارس استان خوزستان به صدا در میآید.
قاسمیزاده تصریح کرد: استاندار خوزستان نیز با ارسال ابلاغیهای به فرمانداریها بر لزوم انجام این کار به طور همزمان در سراسر خوزستان تاکید کرده است.
به گفته وی در صورت موافقت شورای عالی فرهنگی کشور، زنگ دوم مهر از سالهای آتی به طور همزمان در سطح مدارس سراسر کشور نواخته خواهد شد.
* چاپ و رونمایی از تمبر یادبود شهدای آموزش و پرورش آبادان
دبیر پنجمین یادواره ملی شهدای دوم مهر آموزش و پرورش آبادان با اشاره به چاپ تمبر یادبود شهدای آموزش و پرورش یادآور شد: در یادواره سال گذشته و با حضور مسئولان سازمان پست کشور از تمبر مذکور رونمایی شد.
قاسمیزاده در پایان اسامی شهدای آموزش و پرورش آبادان در حادثه دوم مهر ماه سال ۱۳۵۹ را به شرح ذیل اعلام کرد: صمد صالحی (رئیس اداره)، صدیقه کاظمی اسفه، نصرالله ذبیحی سامانی، عبدالجلیل هرمزی نژاد، محمد خواستگار، غلامعلی باقرزاده، علی کرم صداقت، عبدالرسول سعیدی، علی صیادی، غلامعلی مسیبی، محمدحسن برمایون، عبدالحسن عوید ثامری، صالح عیدانی، محمدعلی صابری بهبهانی، علی بلخوارزاده، عبدالجبار جلالی، علی تنگستانیپور، یاسین انباء روحله، گودرز باورسا قربانی، حسن امیری، دیانا جم نشان، محمود رجبزاده دهاقانی، هرمز کلانتری، عبدالمحسن عسگری و حسین حسینی.