رئیس دفاتر استانی نهاد در دانشگاههای خوزستان: وظیفه ما دفاع عالمانه از دین خداست
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان خوزستان با تأکید بر اینکه ما در دانشگاه بهدنبال این هستیم که بدانیم وظیفهمان چیست، اظهارکرد: وظیفه ما دفاع عالمانه از دین خداست؛ دفاع عالمانه یعنی اینکه تلاش بکنیم، کار بکنیم و با محبت افراد را جمع کنیم؛ در این مسیر از یک نفر هم نباید بگذریم.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن شفیعی، در مراسم اختتامیه طرح ضیافت اندیشه دانشجویان دانشگاههای شهید چمران اهواز، کشاورزی و منابع طبیعی رامین و صنعتی جندی شاپور دزفول که شامگاه ۲۸ شهریور، در دزفول برگزار شد، با اشاره به آیه «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُکُم بِوَاحِدَهٍ أَن تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى؛ بگو من فقط به شما یک اندرز مىدهم که دو دو و به تنهایى براى خدا به پا خیزید»(سبأ، ۴۶)، اظهارکرد: این آیه محوریترین آیهای است که امام راحل(ره) از دهه ۴۰ با اتکاء آن که حرکت خود را شروع کردند و در طول مبارزه تا پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن و تا آخرین روز عمر خود آن را مدنظر داشتند.
وی ادامهداد: مفسران «مَثْنَى وَفُرَادَى» (قیام دوتا دوتا و یکی یکی) را به فردی و اجتماعی تفسیر میکنند؛ یعنی همه برای خدا قیام کنید. اگر تنها بودید برای خدا قیام کنید و اگر مجتمع هم بودید برای خدا قیام کنید. امام(ره) وقتی حرکت خود را شروع کرد، تنها بود و کسی با ایشان همراهی نکرد؛ اما خداوند متعال نصرت عنایت فرمود تا جایی که بنیاد ۲۵۰۰ ساله حاکمیت شاهنشاهی را سرنگون کرد.
شفیعی با اشاره به جمله امام(ره) که «ما مأمور به انجام تکلیف هستیم»، افزود: این جمله بسیار کلیدی و تعیینکننده است. اگر انسان احساس کند تکلیفی دارد، باید آن را انجام دهد؛ اینکه نتیجه و آثار کار چهقدر خواهد بود به خواست و اراده الهی است.
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان ادامهداد: در حالات حضرت نوح(ع) آمدهاست که در ۹۵۰ سالی که پیامبری کرد تنها ۸۳ نفر به ایشان ایمان آوردند. پیامبران مأمور به هدایت بشر هستند. پیامبر عظیمالشأن ما حضرت ختمی مرتبت؛ محمد مصطفی(ص)، زمانی در غربت و تنهایی بود و زمانی صحنهای پیش آمد که خداوند فرمود: «إِذَا جَاء نَصْرُ اللَّهِ وَالْفَتْحُ، وَرَأَیْتَ النَّاسَ یَدْخُلُونَ فِی دِینِ اللَّهِ أَفْوَاجًا، فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّکَ وَاسْتَغْفِرْهُ إِنَّهُ کَانَ تَوَّابًا»(نصر، ۱-۳). پیامبر(ص) در همه این شرایط به وظیفه خود عمل میکرد. امام نیز این گونه بود.
وی ادامهداد: بزرگترین دستاورد این نگاه یک آرامش درونی است که انسان به خود میگوید من وظیفه خود را انجام دادم، نتیجه تلاش با خدا خواهد بود. من تلاش خود را در دانشگاه، در کلاس، عرصههای سیاسی، فرهنگی و خوابگاه انجام دادهام، از دین خود دفاع کردم.
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با تأکید بر اینکه ما در دانشگاه بهدنبال این هستیم که بدانیم وظیفهمان چیست، اظهارکرد: وظیفه ما دفاع عالمانه از دین خداست. دفاع عالمانه یعنی اینکه تلاش بکنیم، کار بکنیم و با محبت افراد را جمع کنیم. در این مسیر از یک نفر هم نباید بگذریم. گرچه خداوند به پیامبر خود فرمود: «تو نمیتوانی همه را به راه مستقیم هدایت کنی» اما ما نیز نباید کوتاهی کنیم.
شفیعی با اشاره به دریای جوشان جوانان در دانشگاهها، گفت: شاید برخی رفتار و حرکات و روشها و منشها ما را نگران میکند، اما فطرتها و نهادها پاک است. اگر خانواده، جامعه و محیط کوتاهی کردهاست ما نباید این فرصت را از دست بدهیم؛ امروز باید کمر را بست.
رئیس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان خطاب به مسئولان و اعضای تشکل های اسلامی دانشجویی، گفت: برای دانشجویان در دانشگاهها از خدا این دعا را مسئلت کنید که به شما شرح صدر بدهد که بتوانید با آنها صحبت کنید. ما میخواهیم از دین و ارزشها دفاع کنیم. ما میخواهیم افراد ارزش سرمایه بزرگی را که در اختیارشان است، بدانند.
وی افزود: این برنامه و بسیاری از برنامههایی که توسط عزیزان در بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی و هیئتهای دانشجویی یا بسیاری دیگر از برنامهها برگزار میشود، همه با این دغدغه شکل میگیرند که یک قدم رو به جلو برویم و بتوانیم در دورانی که مسئولیت بزرگ پاسداری از دین بهعهده ماست به فضل الهی موفق شویم.
در ادامه این مراسم، دانشجویان پرسشهای خود را مطرح کردند و حجتالاسلام والمسلمین شفیعی به آنها پاسخ داد.