دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: باید به استاندار خوزستان اختیار کامل داده شود
کارگاه آموزشی علمی و تخصصی اقتصاد مقاومتی با حضور اساتید مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز(یکشنبه) در اهواز برگزار شد.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از طریق ارتباط ویدیو کنفرانس در جریان برگزاری کارگاه آموزشی اقتصاد مقاومتی که در سالن شهید هاشمی استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: اگر میخواهیم درآمدهای نفتی خوزستان افزایش باید به استاندار اختیارات کامل داده شود، به گونهای که مدیرعامل مناطق نفتخیر جنوب به پیشنهاد استاندار خوزستان انتخاب شود.
وی افزود: درخوزستان ظرفیتهای بسیاری در بخش نفت، گاز و پتروشیمی وجود دارد اما مشکل اصلی این استان بیکاری جوانان است.
رضایی ادامه داد: یکی از پیشنهادهای ارایه شده به دولت این است که اختیار نفت و گازی که در خوزستان سوزانده میشود به استاندار داده شده تا با تبدیل شدن، درآمد حاصل از آن به خوزستان تعلق گیرد.
وی گفت: سیاستهای اقتصاد مقاومتی در خوزستان باید متناسب با ظرفیتهای استان تدوین شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سیاستهای اقتصاد مقاومتی در خوزستان باید متناسب با ظرفیتهای جغرافیایی، فرهنگی، اقتصادی و منابع انسانی این استان تدوین شود.
وی بیان کرد: خوزستانیها در کنار زر و گنج زندگی میکنند اما مشکلات اقتصادی در این استان بسیار زیاد است.
رضایی با اشاره به اینکه برنامه ششم توسعه در حال تنظیم است، افزود: مسئولیت تنظیم برنامه ششم توسعه با مجمع تشخیص مصلح نظام است و پس از تنظیم، این برنامه برای بررسی و تایید به رهبر معظم انقلاب تقدیم میشود.
وی گفت: اقتصاد مقاومتی یکی از تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی برای جلوگیری از نوسانات و فراز و نشیبهای اقتصادی، عبور از تحریمها و برنامهریزی اقتصادی برای آینده کشور است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه دولت یازدهم تلاش بسیاری برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور دارد، اظهار کرد: خوشبختانه دکتر روحانی، رییس دولت تدبیر و امید و همچنین وزاری دولت تلاشهای بسیاری برای همراهی و حل مشکلات بخش صنعت کشور داشتهاند.
وی عنوان کرد: همراهی دولت در این بخش میتواند کمک خوبی برای رسیدن به اهداف مطرح شده در اقتصاد مقاومتی باشد.
رضایی گفت: با بیان اینکه بنگاههای کوچک اقتصادی کشور در بخش بازاریابی قدرت زیادی ندارند، گفت: یکی از راه حلهای رفع مشکل این بنگاهها این است که دولت از طریق تعاونی، تسهیلاتی در اختیار بنگاهها قرار دهد.
به گزارش ایسنا؛ عبدالحسن مقتدایی، استاندار خوزستان نیز در این کارگاه اظهار کرد: استان خوزستان اقتصادیترین استان کشور است. خوزستان علاوه بر نفت و گاز در حوزه بنادر، سدها، اراضی کشاورزی و… پیشتاز بوده و به لحاظ استراژیک نیز جایگاهی مهم دارد.
وی افزود: خوزستان جزو استانهایی است که همه مردم ایران به آن تعلق خاطر دارند و این تعلق خاطر ریشه در خاک این سرزمین و باورهای دینی و انقلابی آن دارد.
مقتدایی با اشاره به اینکه باید در بخش اقتصادی هم برای مردم این استان تعلق خاطر به وجود آورد، گفت: با به وجود آوردن این تعلق خاطر، جمعیت در استان ثبیت خواهد شد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: تثبیت جمعیت بدون رفاه خیلی مشکل است مگر در مقطعی که دیگر این کار ایثار نام دارد؛ آنچه که در دفاع مقدس انجام دادیم از این جنس بود .
وی افزود: اگر قرار است نسلهای بعد از خودمان را در این استان نگه داریم باید با زبان متفاوتی این کار را انجام دهیم، باید معیشت را تامین کنیم. بخشی از این تثبیت وضعیت معاش با تعامل به دست میآید و بخش دیگر هم نیازمند تقابل است.
مقتدایی تاکید کرد: مقاومت یعنی تعامل در شرایطی تعادلی و تقابل در زمانی که تهاجم و تحمیلی وارد میشود. به تعبیر دیگر مقاومت برای حفظ هر آنچه که ارزش دارد در زندگی صورت میگیرد. گاهی سرزمین است، گاهی ایدئولوژی و مقاومت همیشه برای حفظ کردن نیست که گاهی برای به دست آوردن هم باید مقاومت کرد که انرژی هستهایی از این قبیل است.
استاندار خوزستان با انتقاد از اینکه بخش زیادی از اقتصاد مملکت ما را چینیها و برخی کشورهای دیگر در دست گرفتهاند، گفت: باید برای مقاومت در برابر این تهاجمها و تقابل، اطلاعات کافی و به روز داشته باشیم. راه برونرفت از این بنبستها یافتن و به کار بستن نسخههای گوناگون است.
وی اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای استفاده درست و بهینه از امکانات و توسعه متوازن در تمام بخشهاست.
مقتدایی تصریح کرد: طی امسال و سال آینده با فعال شدن طرح عظیم احیای اراضی ۵۵۰ هزار هکتاری شاهد پیشرفتهای چشمگیری خواهیم بود.