تقی‌زاده: آموزش و پرورش خوزستان نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با بیان این‌که شاید تنها ۲۰ درصد عوامل افت آموزشی استان به آموزش و پرورش مربوط باشد، ۸۰ درصد دیگر را در ارتباط با مسائل ملی، منطقه‌ای و استانی دانست و گفت: راه نجات آموزش و پرورش از مسیر مشارکت‌های مردمی می‌گذرد؛ اگر خواستار یک آموزش و پرورش توانمند و توسعه یافته هستیم آموزش و پرورش باید دغدغه همه مردم و دستگاه ها باشد.

محمد تقی‌زاده با تبیین علت عقب‌ماندگی و عوامل اُفت آموزش و پرورش استان، نخستین علت کلیدی را کمبود نیروی انسانی عنوان و اظهارکرد: در حال حاضر حدود هفت هزار و ۵۰۰ نیروی آموزشی در سه مقطع ابتدایی و متوسطه اول و دوم در استان کمبود داریم.

وی با بیان این‌که سال گذشته به طور میانگین عملکرد آموزشی استان به طور هفتگی بیش از ۱۷۰ هزار ساعت حق‌التدریس بوده است، تصریح کرد: این کمبود باید توسط معلم شاغل به کار جبران شود؛ به عبارت دیگر این میزان نیاز باید توسط معلمی که از صبح تا ظهر تدریس می‌کند در نوبت بعدازظهر به صورت اضافه کار تأمین شود. با این وجود این معلم با چه نشاط و خلاقیتی می‌تواند در کلاس حاضر شود و کی وقت مطالعه، استراحت و تفریح دارد؟

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با تأکید بر این‌که عمده‌ترین علت افت آموزشی استان کمبود نیروی انسانی است، افزود: در کنار این کمبود، حدود ۶ هزار و ۵۰۰ معلم هم بنا بر مشکلات و شرایط نامناسب در منطقه خدمت، متقاضی انتقال از مناطق محروم به شهرهایی مانند اهواز، بهبان و دزفول هستند.

تقی زاده با اشاره به مسائل مالی به عنوان یکی دیگر از شاخص های تأثیرگذار بر توسعه خاطرنشان کرد: در ۲ سال اخیر کمتر از ۱۵ درصد سرانه به مدارس پرداخت شده است و این در حالی است که تنها منبع مالی تأمین کننده و رفع مشکلات یک مدرسه، سرانه مدارس است.

وی ادامه داد: در حال حاضر مدارس استان تنها در هزینه برق مصرفی هفت میلیارد تومان بدهکار هستند؛ در زمان برگزاری کنکور اعلام کردیم باتوجه به گرمای هوا، کولر سالن ها یک روز قبل از برگزاری کنکور روشن شود تا سالن‌ها برای داوطلبان آماده باشد اما همان روز برق را قطع کردند و دانش‌آموز خوزستانی هم باید با یزد، اصفهان، تهران و تبریز رقابت کند.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان همچنین بافت جغرافیایی، شرایط اقلیمی و وقوع حوادث بزرگ در طول تاریخ در استان را از دیگر عوامل این عقب‌ماندگی دانست و خاطرنشان کرد: خوزستان در طول تاریخ کشور حداقل درگیر سه جنگ بین المللی یعنی جنگ‌های جهانی اول و دوم و مهم تر از آن جنگ تحمیلی هشت ساله بوده است.

تقی زاده با بیان این که وقوع این جنگ‌ها عوارض بسیار شدیدی در همه زمینه‌ها در ساختار اجتماعی، فرهنگی و آموزشی می‌تواند ایجاد کند و این مشکلات هم مشکلات ثابت و پایداری در استان است، اظهارکرد: این‌که فکر کنیم باید عوامل افت آموزشی استان را تنها در آموزش و پرورش جستجو کنیم، تفکر اشتباهی است؛ شاید ۲۰درصد این عوامل عقب‌ماندگی را هم در آموزش و پرورش نتوانیم پیدا کنیم یعنی ۸۰ درصد دیگر را باید در مشکلات ملی، منطقه ای و استانی دنبال کنیم.

وی با اشاره به تاریخ درخشان علمی و آموزشی استان و ایجاد نخستین دانشگاه جهان و اولین مکتب‌خانه ها در خوزستان، درباره راهکار برون رفت از وضعیت فعلی آموزش و پرورش استان گفت: تنها یک کار می توان انجام داد و آن این که آموزش و پرورش اولویت اول استان باشد. در این صورت هم به فکر تأمین منابع مالی هستیم هم مسائل استخدام را در ارتباط با کمبود نیروی انسانی باید دنبال کنیم و به دیگر اقدامات برای حفظ و افزایش ماندگاری نیروهای موجود بپردازیم. این‌ها مسائلی است که به تنهایی از عهده آموزش و پرورش بر نمی‌آید بلکه یک مشارکت ملی و استانی را می‌طلبد.

تقی زاده در ادامه یکی از مشکلات فعلی در سیستم اداری را کمبود وسایل نقلیه عنوان کرد و افزود: این موضوع باعث می‌شود که نتوانیم در بازدیدها، سرکشی‌ها و ارزیابی‌ها نظارت لازم را انجام دهیم. در بحث اعتبارات عمرانی هم دانش آموزان استان نیاز به فضاهای ورزشی دارند که در این زمینه وضعیت خوبی نداریم.

وی درخصوص علت وضعیت به نسبت مطلوب آموزش و پرورش استان‌های دیگر و امکان بازگشت اعتبارات جذب نشده سال های جنگ تحمیلی در استان، خاطرنشان کرد: این استان ها حداقل درگیر جنگ هشت ساله نبودند؛ در زمان جنگ بسیاری از زیرساخت‌ها در استان از بین رفته است که برای جبران آن سال‌های سخت باید نگاه ویژه‌ای به آموزش و پرورش استان شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان ادامه داد: با توجه به شرایط استان لازم است اعتبارات ویژه‌ای برای آموزش و پرورش خوزستان منظور شود. اگر قرار باشد اعتبارات استان در آن زمان که دچار مشکل بود به استان‌های دیگر اختصاص یابد اما اکنون اعتبارات به صورت مساوی تقسیم شود قطعأ نمی‌توان نواقص و عقب‌ماندگی‌های استان را رفع کرد.

https://hoorkhabar.ir/246322کپی شد!
120
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.