عضویت در فیسبوک جرم نیست/ تدوین بستههای حمایتی فرزندآوری برای زنان شاغل
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: عضویت در فیسبوک جرم نیست، مگر آنکه منجر به هنجارشکنی و ارتکاب جرایم امنیتی شود و تا کنون در فیسبوک مرتکب جرم نشدهایم.
شهیندخت مولاوردی در نشست خبری که در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: نباید خود را از فضای مجازی و امکانات به روز مبتنی بر فناوری و علم محروم کنیم، چرا که این امکانات تاثیرگذاری زیادی دارد و با استفاده از آنها بلافاصله میتوان بازخورد مخاطب را دریافت کرد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به پنجاه و هشتمین کمیسیون مقام زن در نیویورک اظهار کرد: در این اجلاس اشاره شد که راه زیادی برای تحقق اهداف توسعه هزاره طی شده است، اما زمان کوتاهی تا پایان مدت تعیین شده (سال ۲۰۱۵) باقی مانده است و از سوی دیگر میزان پیشرفت اهداف به یک اندازه نبوده است.
مولاوردی افزود: در سال ۲۰۰۸ گروهی از کارشناسان کمیسیون مقام زن در گزارش خود آوردند که حمایت و اراده سیاسی لازم برای ارتقاء جایگاه زنان وجود ندارد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به سخنرانیهای انجام شده و بیانیههای صادر شده در پنجاه و هشتمین کمیسیون مقام زن گفت: دبیر کل سازمان ملل در بیانیه خود برابری زن و مرد را در پیشبرد اهداف توسعه مورد توجه قرار داده و یکی از اهداف پنجاه و هشتمین کمیسیون مقام زن، تدوین الگو برای بعد از توسعه هزاره بود به همین منظور کارشناسان تا ۲۴ مارس (سوم فروردین ۹۳) روی این اهداف کار میکنند.
از هرسه زن در سطح جهان یک زن قربانی خشونت میشود
وی افزود: دبیرکل سازمان ملل حمایت مستمر از زنان و دختران را تعهد همه انسانها دانسته است؛ چرا که از هرسه زن در سطح جهان یک زن قربانی خشونت میشود.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: بر اساس گفتههای دبیرکل سازمان ملل دولتها با پیشبرد اهداف توسعه هزاره رشد اقتصادی بیشتری پیدا میکنند، علاوه بر آن موافقتنامههای صلحی که زنان در آن مداخله دارند از ثبات بیشتری برخوردار است و پارلمانهایی که در آنان زنان حضور بیشتری دارند قوانین ناظر بر مسائل اجتماعی را بیشتر تصویب میکند.
تاکید همه کشورها بر ضرورت پایان خشونت علیه زنان
وی با اشاره به دیدگاههای هیئتهای شرکت کننده در پنجاه و هشتمین کمیسیون مقام زن اظهار کرد: در این نشست همه کشورها بر ضرورت پایان خشونت علیه زنان، تضمین مشارکت زنان در مناصب بالای سیاسی و مدیریتی معتقد بودند و بر آن تاکید میکردند.
مولاوردی با بیان اینکه همزمان با کمیسیون مقام زن پنج هزار گزارش نیز منتشر شد، گفت: گزارش دبیرکل سازمان ملل درباره چالشها و دستاوردهای توسعه، اقدامات در جهت تقویت ارتباط بین توانمندسازی و برابری جنسیتی، توانمندسازی و برابری جنسیتی در بلایای طبیعی و تاکید در مشارکت مردان برای تحقق اهداف زنان در توسعه هزاره بود و دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد که بدون مشارکت مردان دستیابی به اهداف توسعه هزاره به ویژه برابری جنسیتی محقق نمیشود.
به گزارش ایسنا، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اهداف توسعه هزاره، اظهار کرد: بر اساس این سند، کشورهای جهان تا سال ۲۰۱۵ باید در جهت ریشهکنی گرسنگی و فقر شدید، تحقق آموزش ابتدایی، تحقق برابری جنسیتی و کاهش مرگ و میر کودکان تلاش کنند. در حوزه برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان سه شاخص پوشش امکان تحصیل دختران از مقاطع ابتدایی تا عالی، اشتغال زنان در بخش غیر کشاورزی و افزایش تعداد زنان در پارلمان و مجالس کشورها مطرح است.
ارتباط درستی بین ایجاد برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان با سایر اهداف توسعه هزاره برقرار نشده است
مولاوردی با اشاره به ایرادات اساسی به سند توسعه هزاره، اظهار کرد: ارتباط درستی میان هدف ایجاد برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان با سایر اهداف توسعه هزاره برقرار نشده است و همه کشورها اذعان دارند که میان شاخصهایی مانند فقر و برابری اجتماعی زنان و مردان ارتباط تنگاتنگی وجود دارد.
وی با اشاره به یکی دیگر از ایرادات مطرح شده، گفت: موضوع برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان موضوعات مهمی مانند خشونت علیه زنان، دسترسی آنان به منابع و مشارکتهای زنان فراتر از پارلمان را مورد غفلت قرار داده است.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به سخنرانی هیات ایرانی در کمیسیون مقام زن، اظهار کرد: پس از افتتاحیه، نخستین سخنران بر اساس حروف الفبا و سطح مشارکتکنندگان در اجلاس جمهوری اسلامی ایران بود که در ذیل مباحث عمومی، سخنرانی صورت گرفت و در سخنرانی بعدازظهر همان روز، ملاحظات و پیشنهادات ایران مطرح شد.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس بینالمجالس همزمان با کمیسیون مقام زن، اظهار کرد: از کشور ایران لاله افتخاری و حلیمه عالی شرکت کردهاند. در این اجلاس یک روزه نقش جایگاه زنان در سیاست در سال ۲۰۱۴ منتشر شد. این نقشه تاکنون شش بار ترسیم شده است و نشاندهنده آن است که برخلاف رویکرد سنتی که زنان در پستها و مشاغل نرمی مانند وزارتخانههای آموزش و پرورش و کار فعال هستند. آنان در حال حاضر در وزارتخانههای دفاع و امور خارجه نیز فعالیت میکنند و یک پنجم کرسیهای پارلمانی دست زنان است. از سوی دیگر تعداد زنان در سطح سران کشورها در سال ۲۰۱۲، ۱۹ نفر بود این در حالی است که این میزان در سال ۲۰۱۴ به ۱۸ نفر کاهش یافته است.
مولاوردی با اشاره به گزارش ایران در کمیسیون مقام زن، اظهار کرد: در این گزارش به پیشرفتهای زنان ایرانی در زمینه پوشش تحصیلی آنان در دانشگاه و کاهش مرگ و میر مادران اشاره شد. البته به این نکته نیز توجه شد که میزان پیشرفت کشورمان در دستیابی به اهداف توسعه هزاره، به یک میزان نبوده است.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در ادامه اظهار کرد: در این اجلاس تاکید شد که پیچیدن نسخه واحد برای کشورها با ویژگیهای متفاوت فرهنگی، مذهبی و تاریخی موثر نخواهد بود و لازم است به ریشههای دست نیافتن یا دستیابی کند به اهداف توسعه هزاره توجه شود. علاوه بر آن تقویت و تحکیم بنیان خانواده با تضمین مشارکت زنان مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در گزارش خود به اقدامات زورمدارانه و تحریمهای یکجانبه و تاثیر آن بر زنان و کودکان پرداختیم. چرا که این موضوع دستیابی به اهداف توسعه هزاره را کند میکند. علاوه بر آن وضعیت اسفبار زنان در سرزمینهای اشغالی را نیز بیان کردیم.
یکی از شاخصهای برابری جنسیتی را تعداد زنان در پارلمان هر کشور است
وی یکی از شاخصهای برابری جنسیتی را تعداد زنان در پارلمان هر کشور دانست و اظهار کرد: لازم است به این موضوع پرداخته شود. بنابراین باید موانع را برای تحقق این هدف از راه برداشت و از جمله موانع پیش رو رویکردهای فرهنگی و فقدان حمایت از سوی احزاب سیاسی و رسانهها از زنان است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اضافه کرد: برخی کشورها سهمیه بندی در میزان مشارکت زنان و مردان در مجالس و مشارکت موثر احزاب سیاسی در جهت مشارکت زنان در پارلمانها را در پیش گرفتهاند؛ البته به رغم پیشرفت زنان، سقفهای شیشهای و نامرئی برای حضور آنان در عرصه سیاست وجود دارد، چه نقش آنان به عنوان رأی دهنده و چه کاندیدا باشد.
مولاوردی افزود: میزان مشارکت زنان در قوه مجریه و مناصب وزارتی در سال ۲۰۱۴، ۱۶.۲ درصد بود که بیشترین میزان وزرای زن در کشورهای آمریکا و آفریقا بود.
وی با اشاره به سخنرانیهای هیئت ایرانی در پنجاه و هشتمین کمیسیون مقام زن گفت: دبیرخانه این نشست اعلام کرد که چندین بار سخنرانی ایران را خوانده و آنرا سرشار از امید یافته است. سفیر پاکستان نیز اشاره ایران در سخنرانی خود به نتایج تحریمها بر زنان و کودکان را شجاعانه خواند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه در حاشیه برگزاری کمیسیون مقام زن در نیویورک دیدار مهمی با مدیر اجرایی سازمان ملل داشتیم، ادامه داد: او اشاره کرد که آموزش در ایران و افزایش حضور دختران در دانشگاهها میتواند الگویی برای کشورهای جهان باشد و ما نیز از وی به صورت رسمی دعوت کردیم تا به ایران سفر کند و با مشاهده وضعیت زنان ایرانی از نزدیک، واقعیتهای زندگی آنها را بشناسند.
وی با اشاره به اقدامات معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری برای تسهیل حضور زنان در عرصههای بین المللی اظهار کرد: حضور فعال در مجامع بین المللی دو جنبه دارد و از طریق حضور رسمی دولتی و حضور سازمانهای غیر دولتی محقق میشود و با توجه به آنکه باید پنج ماه قبل از اجلاس نهادهای غیر دولتی برای شرکت در کمیسیون مقام زن معرفی میشدند، اما ما توانستیم یک ماه قبل از اجلاس افرادی را معرفی کنیم که ویزا صادر نشد؛ اما با هماهنگیهای انجام شده تلاش شد که ویزا صادر شود. در این شرایط برنامههای مربوط به ایران بسیار محدود بود و تنها ائتلاف اسلامی زنان یک برنامه دو ساعته درباره توانمندسازی ارائه کرد؛ البته یک سازمان غیر دولتی که درباره مسائل زنان ایران کار میکند و در ایتالیا در حال فعالیت است، چالشهای زنان ایرانی در دستیابی به اهداف توسعه هزاره را بیان کرد.
وی تاکید کرد: زمینه سازی برای شرکت سازمانهای غیر دولتی در سال آینده در کمیسیون مقام زن در دستور کارماست، چرا که بر اساس ماده ۲۳۰ برنامه پنجم توسعه، تعاملات بین المللی یکی از وظایف معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است و در این جهت برنامههایی به منظور حضور در مجامع بین المللی، پذیرش و اعزام هیئتهای خارجی و غیره داریم.
چارت معاونت امور زنان و خانواده تصویب شد
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد تشکیل چارت معاونت امور زنان و خانواده، تصریح کرد: چارت معاونت امور زنان و خانواده در یکی دو روز اخیر تصویب شده است و بر همین اساس در سال جدید معاونان این معاونت منصوب میشوند.
مولاوردی اظهار کرد: بر اساس سیاست جدید دولت، مشاور رئیسجمهور در امور بانوان به معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ارتقاء پیدا کرد و از سوی دیگر سیاست چابکسازی و کوچکسازی دولت را در پیش گرفته است. بنابراین معاونت امور زنان و خانواده نیز در جهت کوچکسازی، پروژهمحوری و کارشناس محوری سوق پیدا کرده است.
افراد تعدیل شده در معاونت امور زنان اخراج نشدهاند
وی با اشاره به تعدیل برخی از نیروهای معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری، گفت: افراد تعدیل شده اخراج نشدهاند، چرا که نیروهای رسمی این معاونت محسوب نمیشوند و در پایان ماه جاری ماموریت آنها به پایان میرسد. از سوی دیگر معاونت پشتیبانی و امور اداری و پرسنلی به مجموعه نهاد ریاست جمهوری واسپاری شده است و معاونت امور زنان و خانواده صرفا به صورت تخصصی به امور مربوط به زنان و خانواده میپردازد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در ادامه اظهار کرد: به دستگاههای اجرایی در کشور نیاز داریم و ساختار امور زنان را در وزارتخانه بررسی میکنیم؛ البته این بررسیها هنوز نهایی نشده است.
مولاوردی با اشاره به بخشنامه حذف الزام پست مشاور امور زنان در دستگاهها، اظهار کرد: این بخشنامه به معنای حذف پست مشاور نبود و دستگاهها فرصت سه ماههای برای ارائه پیشنهادات خود به منظور ایجاد ساختار مناسب برای حوزه زنان و خانواده را داشتند و اخیرا با تمام وزارتخانه و سازمانها مکاتبه کردیم تا گزارشی از پیشنهادات ارائه شده از سوی خود به دولت را در این زمینه به ما ارائه دهند و تاکنون سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارشهایی برای ما ارسال کردهاند.
وی درباره پرسش دیگر ایسنا درباره سرنوشت مرکز رصد امور زنان و خانواده، اظهار کرد: وجود چنین مرکزی میتواند موثر و مناسب باشد. البته شاید علمی نباشد که معاونت
امور زنان و خانواده این موضوع را رصد کند.
از زمان تشکیل دولت یازدهم شاهد تفاوتهای فاحشی در برخوردهای صورت گرفته در حوزه گشت ارشاد بودهایم
مولاوردی درباره اقدامات معاونت امور زنان و خانواده در زمینه گشت ارشاد نیز اظهار کرد: ۲۶ دستگاه در قانون راهکارهای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب نقش دارند و اگر اقدامات و سیاستهای نرم آنها موثر نباشد، در نهایت باید منجر به مداخله نیروی انتظامی شود. البته از زمان تشکیل دولت یازدهم شاهد تفاوتهای فاحشی در برخوردهای صورت گرفته در حوزه گشت ارشاد بودهایم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: این موضوع در وزارت کشور و شورای اجتماعی در حال بررسی است. علاوه بر آن با پلیس امنیت تهران مکاتبه و درخواست بازدید از پشت صحنه گشت ارشاد را کردهایم.
هر گونه برخورد با موضوع عفاف و حجاب باید فرهنگی و با حفظ کرامت انسانها باشد
مولاوردی تاکید کرد: هر گونه برخورد با موضوع عفاف و حجاب باید فرهنگی و با حفظ کرامت انسانها و با احترام به آنها به دور از امنیتی کردن موضوع باشد. البته برخی اوقات گفته میشود که باندهایی در جهت ترویج این موضوع فعال هستند. اما ما معتقدیم که مباحث اندکی ممکن است مربوط به باندها باشد.
وی در زمینه چشماندازهای معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت: در مرحله نهایی کردن چشمانداز، بیان ماموریتها و اهداف و فعالیتها هستیم و در سال جدید اسناد راهبردی را به صورت مصوب خواهیم داشت و در حال تدوین شاخصهایی هستیم که این شاخصها را در دورههای سه ساله و پنج ساله ارزیابی میکنیم.
استیفای حقوق زنان در همه زمان
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده افزود: تقویت نهاد خانواده، استیفای حقوق زنان در همه زمان از جمله موارد مطرح در سند چشمانداز است و ما تلاش میکنیم بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری اسناد بالادستی نظام در جهت ارتقای وضعیت زنان در جامعه عمل کنیم.
کارگروه رسانه معاونت امور زنان کار خود را آغاز کرد
مولاوردی با اشاره به راهاندازی شش کارگروه در معاونت امور زنان و خانواده اظهار کرد: روز گذشته کارگروه رسانه کار خود را آغاز کرد و با بهرهگیری از توان خبرنگاران تلاش میکنیم به سمت راهبردهای رسانهای پیش برویم و افزایش تعاملات با رسانهها، یکی از راهبردهای ماست.
بسته جامع توسعه امور زنان و خانواده هنوز اجرایی نشده است
به گزارش ایسنا، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: در زمینه عملیاتی شدن بسته جامع توسعه امور زنان و خانواده که به تصویب هیات وزیران رسیده بود، از وزارتخانهها درخواست گزارش کردیم اما هیچ گزارشی به دست ما نرسید و این نشان دهنده اجرایی نشدن این برنامه است.
تدوین بستههای حمایتی فرزندآوری برای زنان شاغل
وی افزود: معاونت امور زنان و خانواده در زمینه افزایش جمعیت به بررسیهای تطبیقی در زمینه اقدامات انجام شده در کشورهای دیگر دنیا پرداخته است و قصد تدوین بستههای حمایتی در این حوزه به ویژه برای زنان شاغل را داریم تا آنان ضمن حضور در اجتماع بتوانند به فرزندآوری بپردازند.
تشکیل کارگروه ساماندهی آسیبهای اجتماعی با حضور دانشگاهیان و سازمانهای غیردولتی
تشکیل کارگروه زنان خیابانی از برنامههای معاونت امور زنان
مولاوردی با اشاره به تلاشهای مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در حوزه آسیبهای اجتماعی، اظهار کرد: با هدف استفاده از تواناییهای موجود برای ساماندهی این حوزه، کارگروهی را با حضور دانشگاهیان و سازمانهای غیردولتی تشکیل دادهایم، چرا که بدون مشارکت مردم، برنامههای پیشگیری و رفع آسیبهای اجتماعی محقق نمیشود. در این جهت لازم است در جهت ترویج مسوولیت اجتماعی بکوشیم. این در حالی است که مسوولیت اجتماعی در حال حاضر در کشور کمرنگ است و نظام جمهوری اسلامی ایران و حاکمیت به تنهایی نمیتواند برای کاهش پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اقدام کند. از سوی دیگر تشکیل کارگروه زنان خیابانی جزو برنامههای ماست.
پیشنهاد تامین اعتبار مرخصی زایمان از بودجه وزارت بهداشت
وی با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده در زمینه افزایش مرخصی زایمان، گفت: روز گذشته در جلسه کمیسیون اجتماعی دولت، نماینده معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور پیشنهاد داد که از محل اعتبارات سیاستهای افزایش جمعیت، از بودجه وزارت بهداشت، بودجه لازم برای اجرا کردن افزایش مرخصی زایمان تامین شود.
موافقت بهزیستی با حذف تبصره امکان ازدواج فرزند خوانده با سرپرست
مولاوردی در ادامه درباره استفتای صورت گرفته از مراجع عظام در زمینه مجاز بودن ازدواج فرزند خوانده با سرپرست نیز اظهارکرد: در این زمینه قصد داریم لایحهای به مجلس شورای اسلامی ارائه دهیم؛ البته لازم است که از نظر فقهی نیز این موضوع را بررسی کنیم. در این جهت از آیتالله العظمی مکارم شیرازی و آیتالله العظمی فاضل لنکرانی استفتا کردیم. علاوه بر آن با سازمان بهزیستی نیز مکاتبه کردهایم و آنان نیز اعلام کردهاند که قصد انجام اقداماتی به منظور حذف تبصره امکان ازدواج فرزند خوانده با سرپرست خود را دارند. در این شرایط قرار است به زودی نشست مشترکی میان معاونت امور زنان و خانواده و سازمان بهزیستی برگزار شود.
نشست معاونت امور زنان با نمایندگان مجلس برای بیمه زنان خانهدار
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده درباره جلسه خود با فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در زمینه بیمه زنان خانهدارهم گفت: با توجه به آنکه بیشتر خانمهای نماینده مجلس به حوزه انتخابی خود رفتهاند، قرار است در اولین فرصت در زمینه بیمه زنان خانهدار جلسهای را با آنان برگزار کنیم.
استفاده از واژه توان افزایی برای زنان به جای توانمندسازی
وی با بیان اینکه از این پس در حوزه زنان از واژه توانمندسازی استفاده نمیکنیم، اظهار کرد: این واژه نشان دهنده آن است که گویی زنان هیچ توانایی ندارند. بنابراین از واژه توان افزایی یا ارتقاء تواناییهای سیاسی و اقتصادی زنان بهره میبریم که این کار از جمله ماموریتهای معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و جزو چالشهای جدی است، چرا که در برخی از شاخصها پیشرفت ما مطلوب نبوده است که از جمله آنها به دستیابی زنان به جایگاه سیاسی و اقتصادی میتوان اشاره کرد.
مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال تدوین سیاستهای کلی نظام درحوزه جمعیت
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به برنامههای معاونت امور زنان و خانواده درباره ازدیاد جمعیت گفت: این یکی از دغدغههای نظام است، اخیرا نیز در مجلس یک طرح دو فوریتی مطرح شد و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در حال تدوین سیاستهای کلی نظام در این حوزه با نگاهی واقع بینانه است.
وی افزود: مجموع مصوبات به علاوه دیدگاههای کارشناسان را ارزیابی میکنیم و در حال حاضر در حال نهایی کردن دیدگاههای خود و پیشنهاداتمان هستیم و پس از تعطیلات نوروزی پیشنهادات خود را در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار میدهیم. در شورای فرهنگی اجتماعی زنان نیز ازدیاد جمعیت در دستور کار است و با توجه به عضویت معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این شورا در آنجا نیز دیدگاههای خود را مطرح میکنیم.
مولاوردی با بیان اینکه یکی از وظایف معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است، تاکید کرد: ما به طور مستقیم در این زمینه وارد نمیشویم؛ بلکه در جهت سیاست گذاری و رصد کردن اقدامات در حال انجام عمل میکنیم. از بدو شروع فعالیت خود درباره زنان بهبود یافته بررسیهایی را انجام دادهایم و بدین منظور با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وارد گفتوگو شدهایم و پیشنهاد تشکیل کارگروهی را در این وزارتخانه به مسوولان آن ارائه دادهایم. ما عضو این کارگروه هستیم و قصد داریم به تعریف مشترکی در حوزه زنان بهبود یافته دست پیدا کنیم.
وی در ادامه افزود: تا کنون چهار تفاهم نامه با نهادهای مختلف امضاء کردهایم و تا پایان سال جاری دو تفاهم نامه دیگر نیز به امضا میرسد.
تفاهم نامه معاونت امور زنان و کمیته امداد یرای ازدواج دختران و پسران روستایی
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به امضای تفاهم نامه با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: علاوه بر انعقاد این تفاهم نامه از کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز بازدید کرده و قرار است همکاریهایی را با این نهاد در زمینه دختران روستایی بازمانده از تحصیل که سن ازدواج آنها بالا رفته و پسرهای تحصیلکرده روستا نیز که تمایلی به ازدواج با آنان ندارند، داشته باشیم و کارهای مشترکی برای اشتغال و اوقات فراغت این دسته از دختران انجام دهیم.
وی افزود: در شورای اجتماعی کشور نیز در حال نهایی کردن گزارش آسیبهای اجتماعی و ارائه راهکارهایی هستیم و در حال حاضر این گزارش برای اعلام نظر به دستگاهها ارسال شده است.
مولاوردی در ادامه گفت: یکی از کارگاههای تشکیل شده در معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری آسیبهای اجتماعی است که با هدف استفاده از حداکثر توان موجود در کشور تشکیل شده است.
ساعات کار منعطف برای زنان در نظر گرفته شود
وی با اشاره به تدوین بستههای حمایتی برای زنان اظهار کرد: بدین منظور بررسی تطبیقی انجام شد تا بجای کاهش ساعت کار زنان که لایحه آن در مجلس است و منجر به حذف زنان از بازار کار میشود، ساعات کار منعطف برای زنان در نظر گرفته شود؛ البته احیای مهدهای کودک نیز میتواند در رغبت زنان شاغل برای فرزندآوری موثر باشد.
معاون رییس جمهور در امور زنان افزود: در کشور ترکیه تسهیلاتی برای کارفرمایانی که از زنان برای اشتغال استفاده میکنند در نظر گرفته شده است.
کار خانه نیز به طورعادلانه بین زنان و مردان تقسیم شود
زنان پس از فراغت از اشتغال شیفت دوم کاری خود را در خانه آغاز میکنند
مولاوردی تاکید کرد: مهمترین نکته جلب مشارکت مردان و پسران برای تحقق اهداف توسعه هزاره است. علاوه بر آن باید تلاش شود که کار خانه نیز به طورعادلانه بین زنان و مردان تقسیم شود، چرا که در حال حاضر مهمترین کار مردان در خانه خواندن روزنامه و تماشای تلویزیون است. این در حالی است که زنان پس از فراغت از اشتغال شیفت دوم کاری خود را در خانه آغاز میکنند.
ویراست دوم منشور حقوق شهروندی هنوز نهایی نشده است
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درباره زمان انتشار ویراست دوم منشور حقوق شهروندی نیزاظهارکرد: قرار بود ویراست دوم این منشور ۲۲ بهمن ماه منتشر شود اما هنوز نهایی نشده است و تا کنون حدود ۷۰۰ نظر دریافت شده است و در صحبتی که با معاون حقوقی رییس جمهور داشتهام او اعلام کرده که تا حد امکان این دیدگاهها در منشور مورد توجه قرار میگیرد و هر دیدگاهی نیز که به دست ما در حوزه مسایل زنان رسید را یا شخصا تحویل معاون حقوقی دادهام و یا از طریق دیگری به دست او رساندم.
موفقیت برای رفع خشونت علیه زنان نسبی بوده است
وی درباره اقدامات معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری برای رفع خشونت علیه زنان گفت: مقام معظم رهبری در سفر خود به آذربایجان شرقی به این موضوع اشاره و اظهار کردند که باید هم در این زمینه فرهنگسازی و هم تصمیمهای قانونی در نظرگرفته شود و موفقیت در این حوزه نسبی بوده است.
مولاوردی با اشاره به پیگیریهای معاونت امور زنان در زمینه لایحه تامین امنیت زنان اظهار کرد: مجموعه تدابیر لازم برای تامین امنیت زنان در این لایحه در نظر گرفته شده است؛ البته برخی از این اقدامات جنبه پیشگیرانه و بخشی دیگر جنبه حفاظتی حمایتی دارد. قوه قضاییه در حوزه حقوقی این لایحه وارد شده است و بخش حمایتی این لایحه قرار است در کمیسیون لوایح بررسی شود.
بازنگری سند ملی امنیت زنان و کودکان در وزارت کشور و معاونت امور زنان
وی در زمینه ماده ۲۲۷ برنامه پنجم توسعه نیز گفت: این ماده به سند ملی امنیت زنان و کودکان اشاره میکند. بر اساس آن دولت موظف است با همکاری وزارت کشور، معاونت امور زنان و خانواده و برخی نهادهای دیگر سندی را در این حوزه تدوین کند. در زمان دولت دهم سازمان مدیریت و برنامه ریزی از وزارت کشور خواسته بود که پیش نویس این لایحه را تدوین کند که این پیش نویس آماده شده است و اکنون بازنگری آن در دستور کار وزارت کشور و معاونت امور زنان است.
ارزیابی طرح مطلع مهر و ادامه اجرای آن با رویکردی جدید
پیگیری اجباری شدن آزمایش ژنتیک پیش از ازدواج
وی در پاسخ به این پرسش که آیا اجرای طرح مطلع مهر و پیگیری اجباری شدن آزمایش ژنتیک پیش از ازدواج در دستور کار معاونت امور زنان است، اظهار کرد: در حال ارزیابی طرح مطلع مهر هستیم و به طور حتم با یک رویکرد جدید اجرای آن را ادامه میدهیم؛ البته ما در طرحهای خود افزایش مهارتهای اجتماعی و ارتباط موثر و سالم بین زن و مرد را در دستور کار داریم، چرا که در این زمینهها دچار مشکل هستیم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار کرد: باید به افزایش مهارتهای اجتماعی و ارتباط موثر و سالم بین زن و مرد توجه کافی داشته باشیم و در تحقق این هدف کتابهای درسی و رسانهها به ویژه صدا و سیما میتوانند نقش زیادی داشته باشند، چرا که کودک از زمان کودکی باید مواردی مانند مهارتهای اجتماعی و ارتباط موثر و سالم را بیاموزد.
مولاوردی در پایان گفت: در حال پیگیری اجباری شدن آزمایش ژنتیک پیش از ازدواج هستیم.