اعزام کارشناسان کتابداری خوزستان به کتابخانههای بزرگ جهانی
نماینده مردم شهرستانهای اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی، اعزام گروههای کارشناسی از میان کتابداران استان را به کتابخانههای بزرگ جهانی برای بازدید و استفاده از تجربیات این اماکن پیشنهاد داد.
سید شریف حسینی عصر امروز در جمع مدیر کل، معاونان، مسئولان ستادی و کارشناسان اداره کل کتابخانههای عمومی خوزستان اظهار کرد: سنگر کتاب و کتابخانه از مهمترین سنگرهای عرصه فرهنگی است که نیاز به توجه ویژه مسئولان و مردم دارد.
وی با بیان اینکه باید نگاه خاصی به حوزه کتابخانههای عمومی داشته باشیم افزود: من با کتابخانه از دوران کودکی آشنایی دارم و در دوران ابتدایی عضو کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودهام، در دوران دبیرستان عضو کتابخانه عمومی شهید رجایی اهواز بوده و در دوران بعد هم به دلیل نیاز شدید به کتابخانه و کتاب در عرصه تحقیق و پژوهش در کتابخانه عمومی شهید باهنر اهواز عضو شده و از آن استفاده میکنم.
نماینده مردم شهرستانهای اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی خطاب به مسئولان اداره کل کتابخانههای استان تصریح کرد: یکی از وظایف شما در این عرصه، رشد وضعیت موجود بوده زیرا سرعت این رشد بسیار پایین است.
*کتابخانه مرکزی خوزستان به نماد فرهنگ استان تبدیل شود
حسینی ادامه داد: سرعت رشد کتابخانهای رقبای ما در عرصه بینالملل بسیار بالا است و ما باید تلاش کنیم به آنها برسیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ما کشوری با عقبه فرهنگی بسیار غنی و کشوری هستیم که معدن کتاب و کتابخانههای عظیمی مانند کتابخانه خواجه نصیر که دارای ۴۰۰ هزار جلد کتاب بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در همان دوران، اروپا فاقد کتابخانه بوده است و ما باید از این عقبه فرهنگی غنی نهایت استفاده را برده و در پیشبرد و رشد وضعیت فرهنگی کشور استفاده کنیم.
نماینده مردم شهرستانهای اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: در حال حاضر در عرصه بینالمللی هر منطقه، کتابخانهها نماد فرهنگ هستند و در ایران نیز باید به همین صورت باشد.
حسینی گفت: باید کاری کنیم که کتابخانه مرکزی خوزستان به نماد فرهنگ استان تبدیل شود.
این نماینده مجلس در همین زمینه تاکید کرد: پیشنهادم این است که گروههای کارشناسی از میان کتابداران استان خوزستان به کتابخانههای بزرگ جهانی برای بازدید و استفاده از تجربیات آنها اعزم شوند تا از طرحهای جدید و خوب آن کتابخانههای بزرگ استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: با تحقق این امر شاهد رشد بیشتر فعالیتهای کتابخانههای عمومی استان نیز خواهیم بود.
*لزوم افزایش سرانه مطالعه
حسینی خطاب به نهاد کتابخانههای استان تصریح کرد: سهم شما در این عرصه، افزایش سرانه مطالعه استان در مقایسه با دیگر استانها بوده و نیاز است در این مسیر راهکارهای خوبی ارائه دهید.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با ذکر مثالی در این راستا اظهار کرد: به عنوان نمونه مادران برای بچهها قصه را از حفظ میگویند یعنی فرهنگ شفاهی؛ در حالی که در کشورهای توسعه یافته مادران با خواندن کتاب فرهنگ مطالعه را در بین فرزندان بسط و گسترش دهند.
نماینده مردم شهرستانهای اهواز، باوی، کارون و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: در این راستا و برای گسترش بحث کتاب و کتابخوانی در عرصه، کار بلند مدت را باید از خانوادهها آغاز کرد یعنی خانواده اصل و شالوده ایجاد شوق مطالعه در انسان بوده و نیاز است که این فرهنگ از خانواده آغاز شود.
وی خاطرنشان کرد: در ادامه در بحث میان مدت، آموزش و پرورش نقش اساسی در بهینه کردن فرهنگ مطالعه دارد و باید این فرهنگ را بین دانش آموزان بسط و گسترش دهد.
حسینی اضافه کرد: در کوتاه مدت نیز نیاز به فعالیتهای زیربنایی و اساسی شما کتابداران است که باید با تمام تلاش و توان خود در این عرصه فعالیت کنید.
این نماینده ادامه داد: باید این فرهنگ را در استان خوزستان از طریق طرحها و ابتکارات جدید خودتان، برنامههای فرهنگی مختلف، جذب عضو برای کتابخانه و…گسترش دهید.