خبیر: زمینه فعالیت‌های قانونی احزاب فراهم می‌شود

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با بیان این‌که از همه فعالیت‌های سیاسی قانونمند احزاب، تشکل‌ها و جمعیت‌ها دفاع می‌کنیم‎، گفت: این‌طور نیست که بگوییم هیچ چالشی وجود ندارد. باید به تدریج این فضا را باز و چالش ها را برطرف کنیم؛ نمی‌شود طی چندماه همه مسائل را حل کرد و باید فرآیند آن طی شود.

فرج‌الله خبیر در دیدار با شورای هماهنگی جوانان احزاب اصلاح‌طلب استان که شامگاه گذشته در مهمانسرای دانشگاه شهیدچمران اهواز برگزار شد، بخش مشترک مطالب و مطالبات مطرح شده در جمع حاضر را به فضای کلی حاکم بر کشور در گذشته مربوط دانست و با بیان این که این فضا هنوز هم تا حدودی ادامه دارد، درخصوص درخواست به‌کارگیری جوانان و نیروهای توانمند و اصلاح طلب در بدنه دولت، اظهار کرد: در حال حاضر متأسفانه دولت برنامه‌ای برای جذب نیروهای جدید در بدنه‌اش ندارد.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان درباره استفاده از جوانان و ورود به دستگاه‌های دولتی با طی مراحل استخدامی نیز تصریح کرد: در حال حاضر مطلقأ هیچ مجوز استخدامی داده نمی شود و شخص رئیس جمهور هم کاملأ روشن و شفاف اعلام کردند که نمی خواهیم این بدنه را رشد دهیم.

خبیر با بیان این‌که هم‌اکنون ۵۸ درصد پست‌های سازمانی استانداری، فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها خالی و بلاتصدی است و خودمان هم تحت فشار زیادی هستیم و با تعداد نیروهای موجود نمی‌توانیم کارکنیم، به مجموعه اداره‌کل سیاسی استانداری اشاره و با بیان این که البته همه بحث ها انجام شده و موارد را مطرح کردیم، ادامه‌داد: این موضوع تنها در صورتی قابل پیگیری است که دولت تغییراتی در سیاست های استخدامی خود ایجاد کند.

وی تاکید کرد: برای تغییر سیاست ها باید در کل نگرش‌ها تغییر ایجاد شود.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان ادامه داد: این درست است که آقای روحانی مواردی را عنوان و مطالباتی را که در اجتماع وجود داشت به درستی احصا و مطرح و رأی مردم را دریافت کرد و هنوز هم با شجاعت روی مواضع خود ایستاده و قاطعانه آن را پیگیری می کند ولی توجه داشته باشید که دولت با چه مشکلاتی مواجه است.

خبیر با بیان این‌که باید سطح انتظارات خود را با بدنه دولت تنظیم کنید، تاکید کرد: دولت با فشارهای بسیارمضاعفی روبه‌رو است و تنها فرجی‌دانا نیست که استیضاح می‌شود؛ همه تحت فشارند و فکر می کنم این موضوع ادامه دارد. حال این که آیا در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد باید منتظر ماند. ما در صحنه اجتماعی دچار چالش هایی جدی هستیم و این طور نیست که تصور کنید مسائل به سادگی حل شود.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان افزود: اصلأ بحث اصلاح طلبی و اصولگرایی مطرح نیست و این مسئله در درجه بعدی اهمیت است. ما در این حوزه با مشکلات جدی مواجه هستیم و باید همه بسیج شوند و حرکت کنند که اتفاقات خوبی رخ دهد.

وی همچنین با تأکید بر لزوم خودسازی فردی با افزایش سطح اطلاعات در همه زمینه ها پیش از واردشدن به میدان فعالیت، ادامه داد: در فضای عمومی کشور مواردی مطرح شده و رئیس جمهور هم سیاست‌های بسیارخوبی در پیش گرفته است. اگر رویکردهای ایشان در حوزه سیاست خارجی را می بینیم زیرا در حوزه اقتصاد به مشکلات جدی دچار هستیم و اگر این مسائل حل نشود اصلأ اصولگرایی و اصلاح طلبی در کشور مفهوم ندارد و جایگاهی پیدا نمی کند.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با بیان این که باید به صورت جدی به این قضایا پرداخته شود، افزود: امیدوارم دولت باتوجه به این‌که واقعأ در این قضیه توان خود را گذاشته است، بتواند موفق شود زیرا اگر توفیقی در این زمینه نداشته باشد کل مملکت دچار مشکلات جدی می شود.

خبیر درخصوص مطالبات مطرح شده در زمینه ایجاد فضای باز سیاسی، این موضوع را شعار همه جریان ها دانست و تصریح کرد: آقای روحانی گفتند این جزو مطالبات است و وزیر کشور هم که فردی اصولگراست بیان می کند که یکی از سیاست های این وزارتخانه تقویت احزاب، جمعیت ها و تشکل های سیاسی در سطح کشور است ولی تلقی ها تا حدودی با هم متفاوت است. حدود فعالیت‌های احزاب در سطح ملی مورد مناقشه است اما حداقل به دنبال بازکردن این فضا هستند.

وی در حوزه اختیارات استانی اظهارداشت: از همه فعالیت‌های سیاسی قانونمند احزاب، تشکل‌ها و جمعیت‌ها دفاع می‌کنیم‎؛ اما این‌که بگوییم هیچ چالشی وجود ندارد این‌طور نیست و باید به تدریج این فضا را باز و چالش ها را برطرف کنیم. نمی‌گویم طی چندماه همه مسائل حل می شود زیرا فرآیندی باید طی شود که بتوانیم مسائل را حل کنیم.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با بیان این‌که این حرکت باید از سطح ملی آغاز شود و تا درون استان‌ها و شهرستان‌ها ادامه داشته‌باشد، ادامه داد: همه باید به میدان بیایند و فعالیت کنند؛ استانداری هم از فعالیت‌های احزاب، اصلاح‌طلب یا اصولگرا حمایت و زمینه فعالیت‌های قانونی را فراهم می کند. همه باید کمک کنند که فضا به‌تدریج باز شود و آن فضای امنیتی کم کم رنگ ببازد و شرایط بهتری برای حضور نیروهای فعال در سطح اجتماع فراهم شود.

خبیر با بیان این‌که درصدد هستیم زمینه فعالیت سازمان های مردم نهاد را گسترش دهیم، افزود: از تشکیل NGOها استقبال می‌کنیم زیرا معتقدیم مسئله مهمی است؛ رئیس جمهور هم چند روز پیش در جمع سازمان‌های مردم نهاد حضور یافت.

وی با بیان این که این طور نیست که نیروهای سیاسی نتوانند در NGO ها حضور داشته باشند، خاطرنشان کرد: البته NGO محل فعالیت سیاسی نیست و خود افراد باید این موضوع را رعایت کنند که وقتی یک NGO با هدف خاصی مانند حفظ محیط زیست یا دفاع از حقوق مردم تشکیل می شود نباید آن را تبدیل به میدان فعالیت سیاسی کرد که قابل دفاع نباشد.

خبیر با بیان این‌که جلب مشارکت گسترده مردم با سازماندهی آن‌ها امکان‌پذیر است، گفت: یک روش آن تشکیل سمن‌ها است که این سازمان‌ها وظایف و مسئولیت‌ها را برعهده بگیرند و در واقع کار دولت را صادر کنند نه این که کار دولت را انجام دهند.

وی هدف‌گذاری برای استان طی سال آینده را ایجاد ۴۰۰ NGO عنوان و اظهار کرد: در مقایسه خوزستان با اصفهان؛ که آن‌ها هم در این هشت سال در همین فضا فعالیت کردند، در اصفهان ۵۰۰NGO  وجود دارد در حالی که تعداد NGOهای ثبت شده در خوزستان ۱۲۰ عدد است که نشان می دهد مشکلات اساسی در استان وجود دارد. نخست باید این مسائل حل شود و مردم خود در این زمینه پیش قدم شوند.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان در ارتباط با ادغام سازمان جوانان با حوزه ورزش، افزود: مسئولان ورزشی اصلا تخصصی در این زمینه ندارند که امور مربوط به جوانان را انجام دهند و توان لازم را هم ندارند؛ به همین دلیل درخواست کردیم این موضوع را به وضع سابق برگردانند و بحث جوانان را از این وزارت‌خانه جدا کنند. این وزارت درگیر هیئت‌های ورزشی، فدراسیون‌ها و برنامه‌ریزی برای ورزش است و اصلأ وقت و توانایی برای فعالیت‌های غیرمرتبط با ورزش را ندارد‎؛ این یکی از اشکالات مهم در این زمینه است.

خبیر خاطرنشان کرد: اگر این مجموعه به نوعی به استانداری ها وصل باشد اتفاقات بهتری رخ می دهد و قدرت تأثیر آن بالاتر می رود و بهتر می‌توانند زمینه فعالیت برای جوانان در امور مربوطه را فراهم کند.

وی با بیان این‌که از دیدگاه من در حال حاضر نباید احزاب، جمعیت‌ها و گروه‌های سیاسی در برگزاری اجتماعات قانونی خود مشکلی داشته باشند، تصریح کرد: ‌ما مکلف هستیم این زمینه را فراهم کنیم‎؛ بنابراین اگر مسئله‌ای وجود دارد آن را گزارش دهید. همچنین همه فرمانداران مکلف شدند در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند و فضا را برای این فعالیت‌ها باز کنند که این رویکرد به تشکل‌ها و جمعیت‌های دانشجویی هم تسری پیدا می‌کند.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با ابراز قدردانی از دیدگاه جوانان اصلاح‌طلب حاضر در این دیدار که بیان کردند بنای ما همراهی با سیاست های دولت است، خاطرنشان کرد: ‌این خوب است؛ البته سیاست های دولت هم باید مرتب نقد شود؛ همه به نقد احتیاج دارند. همه باید نقد شویم زیرا در غیر این صورت به بیراهه می‌رویم اما نقدی که دلسوزانه باشد و به اصلاح راه و تصحیح تصمیم اشتباه کمک کند نه آن نقدی که هدف آن بیشتر تخریب باشد که در استان هم نشانه‌هایی از این حرکت‌ها را مشاهده می‌کنیم.

خبیر با بیان این‌که اکنون به نظر می‌رسد هم از جناح اصولگرا و هم اصلاح‌طلب، کسانی که در این زمینه عاقلانه برخورد می‌کنند، در این موضوع که باید اجازه داد فعالیت‌های سیاسی شکل بگیرد، با یکدیگر اتفاق‌نظر دارند؛ اظهارداشت: واقعأ نمی‌توان مملکت را بدون حزب اداره کرد و اصلأ چنین چیزی امکان‌پذیر نیست.

وی با تاکید بر این‌که این احزاب هستند که می‌توانند مردم را ساماندهی و شرایط مناسبی ایجاد کنند و به مردم آموزش بدهند، افزود: احزاب می‌توانند برنامه‌های خود را در طول دوره‌ای که در قدرت نیستند منتشر کنند و گروهی که قدرت را به دست می‌گیرند نیز باید از خود دفاع و برنامه‌های خود را اجرا کنند و این همان چیزی است که در همه دنیا مرسوم است. باید به این سمت حرکت کرد؛ فکر می‌کنم اکنون جرقه‌های آن زده شده که امیدوارم در چند سال آینده شاهد فعالیت مجدد احزاب باشیم و این فعالیت‌ها در سطح کشور گسترده شود.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان همچنین در خصوص مطالبات فرهنگی مطرح‌شده با بیان این‌که قرائت‌ها از مقوله فرهنگ بسیار متفاوت است، خاطرنشان کرد:‌ رهبر انقلاب امسال را به نام فرهنگ و اقتصاد نام‌گذاری کردند. ممکن است فرهنگ را ما به‌گونه‌ای بفهمیم و فردی دیگر طور دیگری معنا کند؛ ما فرهنگ را به این صورت می‌فهمیم که باید زمینه لازم برای انجام آنچه به آن کار فرهنگی اطلاق می‌شود و برای هرکسی بدون نگرانی و با فراغ بال و البته با رعایت ضوابط قانونی، فراهم شود.

خبیر افزود: ممکن است برخی هم آن را در محدود کردن این فضا تعریف کنند ولی در استانی مانند خوزستان نیاز است فعالیت‌های فرهنگی را گسترش دهیم و ما از این نگاه دفاع می‌کنیم. این موضوع برای ما پذیرفتنی نیست که فعالیت قانونمند و دارای مجوز با محدودیت و مزاحمت روبه‌رو شود و آمده‌ایم این مطالبات را برآورده کنیم. به مدیرکل ارشاد هم تأکید شد که حوزه فرهنگ را با استفاده از فعالان فرهنگی گسترش دهد زیرا می‌تواند فضای جامعه را تلطیف و محیطی مساعد و پرنشاط به‌ویژه برای جوانان ایجاد کند.

وی گفت: ما در شرایطی هستیم که بسیاری از نیروهای کارآمد در حوزه فرهنگ و سیاست از استان خارج می‌شوند؛ این نارسایی‌ها در استان وجود دارد و وقتی این افراد کارآمد از استان خارج شوند چه کسانی می‌توانند جای آن‌ها را پر کنند. در همه حوزه‌ها با فرار نیروهای کارآمد مواجه هستیم؛ بعضی از افراد دانشگاهی حداقل یک خانه دیگر در منطقه‌ای دیگر از کشور هم دارند که این قضیه به فقر استان هم دامن می‌زند؛ بنابراین باید تلاش کنیم این فضا را تغییر دهیم و وضعیت را اصلاح کنیم.

https://hoorkhabar.ir/222902کپی شد!
93
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.