ارتقای فرهنگ کتابخوانی با همبستگی عشایر و مسئولان فرهنگی میسر است
فرماندار ویژه آبادان گفت: همبستگی عشایر و مسئولان فرهنگی موجب ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در شهرستان آبادان میشود.
صبح امروز جلسهای مشترک با حضور فرماندار آبادان، معاونان فرماندار، رئیس اداره کتابخانههای عمومی آبادان، شهردار و اعضای شورای این شهر، جمعی از مسئولان شهرستان و بزرگان و سران عشایر در منطقه شطیط با هدف بررسی وضعیت کتابخانه عمومی گلستان آبادان برگزار شد که در این جلسه فرماندار ویژه آبادان با اشاره به کتابخانه عمومی گلستان که در یکی از مناطق حاشیهای شهرستان قرار دارد، گفت: برای مکان ساخت این کتابخانه به دلیل دوری از منازل مسکونی متاسفانه کارشناسی خوبی نشده و هیچگونه مرکز آموزشی اطراف کتابخانه مذکور وجود ندارد.
عزیزالله شهبازی افزود: با توجه به احترام و جایگاه خاص بزرگان و سران عشایر میان مردم منطقه و رایزنیهای مکرر اداره کتابخانههای عمومی با معتمدین منطقه و روسای قبایل و عشایر این جلسه با هدف ارائه راهکارهای مناسب به منظور استفاده بهینه از کتابخانه عمومی گلستان و همچنین گسترش و ترویج فرهنگ کتابخوانی در این منطقه برگزار شده است.
وی با اشاره به رشادتها و جانفشانیهای مردم شطیط در هشت سال دفاع مقدس و تقدیم بیش از ۴۰ نفر شهید و جانباز، همت همهجانبه این عزیزان را در راستای ارجگذاری به اماکن فرهنگی و علمی از قبیل کتابخانه عمومی خواستار شد تا با حمایتهای بزرگان عشایر بتوانیم از این کتابخانه عمومی استفاده لازم را ببریم.
معاون استاندار و فرماندار ویژه آبادان تصریح کرد: علم و فرهنگ زیربنای تحقق عمران و آبادی هر منطقه است و زمینه رشد و شکوفایی را در آینده برای نسل جوان و نوجوان و کودک فراهم میکند.
عالیترین نماینده دولت در شهرستان آبادان گفت: مهمترین مزیت علم و فرهنگ این است که مشکلات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، شهری و … هر جامعه را نیز به تدریج حل خواهد کرد و جامعهای آرام و بانشاط خواهد ساخت.
همبستگی عشایر و مسئولان فرهنگی اهداف دشمنان جاهل را از بین میبرد
وی عنوان کرد: همبستگی عشایر و مسئولان فرهنگی شهرستان آبادان موجب ارتقای فرهنگ مطالعه و کتابخوانی خواهد شد و اهداف دشمنان جاهل را از بین میبرد و موجب اتحاد اقوام مختلف منطقه و پیشرفتهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی خواهد شد.
شهبازی خاطرنشان کرد: در راستای مسائل فرهنگی شهرستان و اهمیت و نقش فرهنگ در میان عموم مردم جامعه، روسا و بزرگان عشایر نیز بر اساس تجربیات خود در این زمینه میتوانند نقش بیبدیل و موثری را ایفا کنند.
وی با بیان مثالی در این زمینه توضیح داد: به طور مثال آنها میتوانند عضویت تمام ساکنان منطقه در کتابخانههای عمومی را فراهم و به این ترتیب زمینه حضور عموم مردم منطقه اعم از جوانان، نوجوانان، کودکان، میانسالان، بانوان و … را در محیط کتابخانه هموار کنند.
فرماندار ویژه آبادان در ادامه با بیان اینکه دشمنان ما امروز میخواهند از راه فرهنگی در کشور رخنه کنند به اهمیت نامگذاری امسال به سال «فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی» تاکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری نیز به همین سبب بوده که این شعار را برای امسال در نظر گرفتند؛ معظم له به اهمیت بحث فرهنگ واقف بوده و نیاز دیدند که مسئولان اجرایی به مسائل فرهنگی کشور بیش از پیش توجه کنند.
شهبازی در ادامه جلسه به برنامهها و اهداف کتابخانههای عمومی اشاره کرد و افزود: برگزاری برنامههای مختلف مناسبتی در کتابخانههای عمومی، برگزاری مسابقات کتابخوانی آنلاین و مکتوب، راهاندازی بخشهای مختلف کتابخانه از جمله بخش کودک و نابینایان، ارائه مقالات علمی و پژوهشی به اعضا، استفاده از کتابخانههای عمومی سراسر کشور با توجه به طرح عضویت ملی، برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی علمی، هنری، فرهنگی و ورزشی در کتابخانههای عمومی، برگزاری ویژه برنامههای کودک و نوجوان در کتابخانههای عمومی، برگزاری ویژه برنامههایی با موضوع زنان و بانوان خانهدار و … از جمله برنامههای اجرا شده در کتابخانههای عمومی است.
فرماندار ویژه آبادان ادامه داد: این برنامهها میتواند حضور عموم مردم در کتابخانه را تضمین کند و در حال حاضر نیز در حال برگزاری است.
نظر مساعد بزرگان و سران عشایر خوزستان برای ارتقای وضعیت کتابخوانی
در ادامه جلسه، بزرگان و سران عشایر خوزستان نظرات و پیشنهادات خود را در زمینه کتابخانه عمومی گلستان که دارای شرایط خاص مکانی است ارائه و اعلام کردند: در خصوص مسائل مربوط به کتابخانههای عمومی و مباحث فرهنگی در مناطق مختلف شهرستان آبادان تمام تلاش خود را به کار بسته و از هیچ کمکی فروگذار نخواهند کرد چراکه توسعه و پیشرفت محیط امن و علمی مانند کتابخانههای عمومی موجب تربیت نسلی آگاه، دانشمند و نخبه خواهد شد که شرایط فرهنگی خوبی را در این بخش فراهم خواهد کرد.