خبیر خواستار شد: تهیه برنامه جامع پیشگیری از قانون گریزی در خوزستان

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان بر تهیه بسته آموزشی جامع برای پیشگیری از قانون گریزی در استان و همچنین فراهم آوردن شرایط اجرای آن تاکید کرد.

فرج الله خبیر در جلسه کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان که در محل معاونت سیاسی اجتماعی استانداری برگزار شد، اظهار کرد: تقریبا در هر شهر سه محله حاشیه نشین مشخص شده اند تا اقداماتی در جهت ساماندهی این مناطق صورت گیرد؛ مناطق حاشیه نشین بر اساس ضوابط معیار توسعه پیدا نکرده اند و وقتی می گوییم سکونتگاه های غیررسمی یعنی یک عده بی ضابطه و بدون توجه به قانون در محلی ساخت و ساز انجام دادند.

وی ادامه داد: سنگ بنای این مناطق بر عدم تبعیت از قانون و نقض قانون بوده است اما این که چرا به وجود آمده اند مطمئنا قصور بسیاری از دستگاه هاست. متاسفانه برای ما قانون خیلی ارزش ندارد؛ لازم است آموزش ها از سنین پایین به طور جدی شروع شود و برای مردم هم آموزش های ضروری در بحث قانون مداری برنامه ریزی و ارایه شود به طوری که این آموزش ها فراگیر باشند.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان افزود: بسته آموزشی باید با همکاری دستگاه های مربوطه تهیه شود تا بر جامعه تاثیر داشته باشد. البته در استان گروهی از اساتید و افراد فرهیخته استان گردهم آمده اند و در حال تدوین یک برنامه هستند که بر فرهنگ شهروندی کار می کند.

خبیر گفت: رعایت قانون از سوی همه ما لفظ شهروند را به ما اطلاق می کند. نیاز است آموزش ها در حوزه های مختلف تعریف شوند و دستگاه های فرهنگی و هنری، دستگاه های تبلیغی، شهرداری، نیروی انتظامی و فرمانداری ها وارد عمل شوند تا جریانی ایجاد شود که بر جامعه تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: مباحث مربوط به مناطق حاشیه ها بسیار گسترده و طبیعت حاشیه نشینی، قانون شکنی است که ضروری است فکری برای ساماندهی این مناطق صورت بگیرد. البته در سال های اخیر کار زیاد انجام شد و هزینه های زیادی صرف شد ولی این اقدامات عمدتا به کارهای عمرانی معطوف بوده و زیاد دنبال کارهای آموزشی، تبلیغی و تبیینی نبودیم. امیدوارم روزی بتوانیم حاشیه نشینی را کنترل کنیم و اجازه ندهیم که بیش از این گسترش پیدا کند و وضعیت نابسامان در حاشیه شهرهای بزرگتر ایجاد شود.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان گفت: البته قانون گریزی تنها مربوط ‌به مناطق حاشیه نشین نیست بلکه در جای جای شهر قانون گریزی را می بینیم.

خبیر در ادامه اظهار کرد: خروجی نظام های آموزشی و تربیتی همین ما هستیم که قانون را یا رعایت می کنیم یا رعایت نمی کنیم. این نشان می دهد که کارکرد معیوب است و نشان می دهد که ما برنامه مناسبی برای تربیت جوانان و نسل خود نداریم و این یک مشکل اساسی است. حل این موضوع نیازمند برنامه ای فراگیر است که از مهدکودک ها تا پایان دوره ای که شخصیت جوان شکل می گیرد، طراحی شده باشد و افرادی را تربیت کند که الزام به اجرای قانون داشته باشند. به دنبال اجرای این برنامه، مشکلاتمان در این حوزه کمتر خواهد شد و این همه هزینه نمی کنیم که ۱۴ هزار زندانی داشته باشیم و ۵۰ هزار نفر هم در طول سال وارد زندان ها شوند و از آن جا خارج شوند.

وی عنوان کرد: باید مجموعه های مشاوره ای قوی داشته باشیم که در این زمینه دارای صلاحیت باشند و طرح خود را ارایه دهند و تکالیف دستگاه ها مشخص شود. دستگاه ها نیز در چارچوب تعیین شده، عمل کنند و این می تواند موثر باشد.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان اظهار کرد: یکی از مباحث مهم در این حوزه، مشارکت دادن مردم است؛ تا وقتی که مردم مشارکت نداشته باشند کار به شکل مناسبی پیش نخواهد رفت. لازم است که گروه های مردمی را در این حوزه وارد کنیم و مسئولیت بپذیرند زیرا سازمان مردم نهاد با علاقه مندی خاصی کار می کنند. اگر به دنبال این جلسات، برنامه و نقشه راهی تدوین شود، می تواند یک قدم مثبت در جهت قانون مداری در استان باشد.

خبیر خطاب به دستگاه های اجرایی، گفت: پیش طرح خود را تهیه و تقاضای بودجه برای اجرای آن تقاضا کنید.

https://hoorkhabar.ir/216465کپی شد!
143
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.