آهن جان تشریح کرد : محورهای اصلی فعالیتهای معاونت فرهنگی شهرداری

معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری در سال۱۳۹۳ اهداف و محورهای اصلی اقدامات خود را در زمینه فرهنگی و اجتماعی تشریح نمود. امیرآهن جان معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری اهواز طی گفت و گویی به سوالاتی در این خصوص پاسخ داد.

محور اصلی برنامه های فرهنگی و اجتماعی شهرداری اهواز چیست؟
-امیر آهن جان معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری در این خصوص گفت: اقدامات و برنامه های معاونت فرهنگی شهرداری در سه محور اصلی«سبک زندگی»،«هویت» و«مدیریت تغییرات فرهنگی» خلاصه می گردد که هر یک از این محورها شامل موضوعات گوناگونی است.
سبک زندگی در برنامه های شما چه موضوعاتی را در برمی گیرد؟
-سبک زندگی یکی از اصلی ترین محورهای فعالیت های فرهنگی ما در شهرداری است زیرا اگر سبک زندگی افراد بر اساس قواعد اساسی برنامه ریزی شده باشد بسیاری از مشکلات بعدی بروز نخواهد کرد. سبک زندگی در واقع مجموعه ای از چندین موضوع مختلف است که از جمله آنها می توان به زندگی شهری اشاره نمود. همانطور که همه می دانیم لازمه زندگی شهری به عنوان یک شهروند متعهد رعایت یکسری اصول  و مقررات است که در نهایت می تواند زندگی آرام و خوبی را برای افراد به همراه آورد. در واقع ارتقاء فرهنگ نظافت و کاهش تولید زباله و همچنین ارتقاء فرهنگ شهروندان در خصوص کاهش ترافیک که مستلزم استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی است از جمله اهداف کلان برای رسیدن به آرامش در زندگی شهری است.
وی در ادامه گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که سبک زندگی بر آن استوار است اخلاق و رفتار شهروندی است که با توجه به آن می توان به عنوان شهروندی فهیم در پیشرفت جامعه نقش داشت. بالا بردن روحیه قناعت و ساده زیستی، بالا بردن فرهنگ نظم و رعایت حقوق دیگران و گسترش صبر و بردباری از جمله عواملی است که افراد را در رسیدن به مقام شهروندی آگاه و فهیم راهنمایی می کند.
از دیگر موضوعات و عوامل موثر در زندگی شهری، سلامت شهری است . برای داشتن شهری پیشرفته و مدرن قطعا نیاز به شهروندانی است که از نظر روحی و جسمی در سلامت به سر می برند و برای رسیدن به این هدف می بایست به توسعه ورزش همگانی، ارتقاء خدمات و رفاه اجتماعی، ارتقاء سلامت جامعه و حساس کردن افراد نسبت به موضوع سلامت و در نهایت تحکیم بنیان خانواده توجه خاص نمود.
محور هویت شامل چه موضوعات و بخشهایی می شود و چه اهدافی را دنبال می کند؟
-معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری در پاسخ به این سوال گفت: همانطور که می دانیم موضوع هویت در نظام اجتماعی از اهمیت بسزایی برخوردار است و می تواند زیر ساخت بسیاری از تحولات درونی و بیرونی در افراد باشد و جامعه ای را تحت تاثیر خود قرار دهد. محور هویت با توجه به گستردگی و وسعتی که دارد موضوعات بسیاری را شامل می شود. از جمله «هویت بومی» که خود به «هویت محله ای» و « هویت ملی» تقسیم می شود.
در واقع هویت مجموعه ای از ویژگی هاست که فردی را از سایر افراد متمایز می سازد. هویت به طور کلی بر نوعی شناخت تاکید دارد که نهایتا موجب خودآگاهی فرد نیز می شود. هویت محله ای موجب همبستگی اجتماعی میان اهالی یک محله یا منطقه می شود و برای رسیدن به هویت ملی که گستره ای وسیع تر دارد باید اهدافی از جمله تکریم و پاسداشت گویش ها، آداب و رسوم، سنت ها و فرهنگ های ایرانی را به همراه احساس تعلق به سرزمین، پرچم و… ؛ فراگیری خود اتکایی و خود باوری، گسترش نشانه ها و نمادهای فرهنگ اساسی ایران در تمامی بناها و در نهایت شناخت و معرفی مفاخر ادبی، علمی و فرهنگی و… مد نظر داشت.
هویت بخشهای دیگر هم دارد در خصوص آنها نیز توضیح دهید.
-البته هویت گستره ای وسیع از موضوعات را در بخشهای گوناگون در بر می گیرد.« هویت دینی» یکی از این بخشهاست که از اهمیت بسزایی برخوردار است. آگاهی افراد نسبت به دین، گسترش و تعمیق شناخت شهروندان از الگوهای دینی و ترویج بهره گیری از متون دینی در زندگی روزمره از اهدافی است که ما را در رسیدن به هویت دینی راهنمایی می نماید.
وی افزود: علاوه بر هویت بومی و هویت دینی، ما در کشور جمهوری اسلامی هویت انقلابی را نیز مد نظر داریم. شناخت افراد نسبت به انقلاب و باور هویت انقلابی چیزی است که امروزه نیاز ضروری جامعه است. در زمینه هویت انقلابی ما با دو موضوع تقویت هویت انقلابی مبتنی بر انقلاب اسلامی و تقویت هویت انقلابی مبتنی بر دفاع مقدس مواجه هستیم که هر یک از آنها در جای خود اهمیت بسیاری دارند. در واقع افزایش آشنایی با فلسفه و ماهیت انقلاب اسلامی و ترویج فرهنگ و ارزش های دفاع مقدس موجب تقویت هویت انقلابی در افراد و به خصوص در جوانان می شود.
همانطور که بیان کردید مدیریت تغییرات فرهنگی یکی از محورهای اصلی برنامه های معاونت فرهنگی شهرداری است این محور شامل چه موضوعاتی است؟
-معاون شهردار اهواز در این خصوص گفت: یکی از مباحث بنیادین در زمینه کارهای فرهنگی توجه خاص و مدیریت نمودن تغییرات فرهنگی است که خواه ناخواه جامعه را درگیر خود نموده و بر عناصر گوناگون اجتماعی اثرگذار است. این تغییرات فرهنگی را در دو حوزه می توان بررسی نمود. یکی رسانه های جدید و دیگری جریانهای فکری نوظهور. اطلاع رسانی در خصوص هر یک از این دو حوزه و آشنایی افراد و خانواده ها با این موضوعات آسیب هایی را که ممکن است به بدنه جامعه وارد شود به حداقل ممکن می رساند. در واقع استفاده صحیح از رسانه های جدید برای دستیابی به علم روز و آشنایی شهروندان با انحرافات فکری و خرده فرهنگ های منحرف و خرافات برای پیشگیری از در معرض آسیب قرار گرفتن را می توان بخشی از مدیریت تغییرات فرهنگی دانست و از این تغییرات در راستای اهداف متعالی بهره برد.
برای دستیابی به این محورهای اصلی با موضوعات و اهداف مشخص چه برنامه ای پیش رو دارید؟

  • -برای رسیدن به این منظور از تمام توان معاونت اموراجتماعی وفرهنگی شهرداری استفاده کرده و با توجه به نیاز از بخشهای دیگری از شهرداری نیز کمک خواهیم گرفت. انگیزه خدمت به شهروندان می تواند مهمترین محرک برای اجرایی ساختن این موضوعات باشد که امیدواریم با همکاری مجموعه شهرداری و نیروهای جوان معاونت اموراجتماعی و فرهنگی شهرداری به این مهم دست یابیم.
https://hoorkhabar.ir/215448کپی شد!
146
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.