شفیعی: اتکا به نبوغ باید به تلاش و حفظ فرصت‌ها متصل شود

رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خوزستان با بیان این‌که شکر استعداد و یادگیری، حریص‌بودن و تلاش برای آموختن و زکات علم، نشر و انتشار آن است، بر کم‌رنگ‌نشدن قدرشناسی در دانشجویان تأکید کرد و گفت: دانشجویان باید بدانند قدرشناسی، اظهار کوچکی و ادای حق صاحب حق، انسان را در اذهان جامعه به‌عنوان فردی وارسته و بزرگ بالا می‌برد.

 

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین سیدمحسن شفیعی در دهمین آیین تجلیل از دانشجویان دارای استعدادهای درخشان دانشگاه شهیدچمران که عصرگذشته ۱۶ اردیبهشت، در آمفی‌تئاتر شهید مطهری دانشکده علوم این دانشگاه برگزار شد، با اشاره مفهوم آیه‌ای از قرآن که “شکر نعمت نعمتت افزون کند، کفر نعمت از کفت بیرون کند” اظهار کرد: این مفهوم برای جامعه آشنا و مأنوس‌شده است و در این مراسم نیز اولین کار شکرگزاری از درگاه الهی است.

وی با بیان این‌که هوش، استعداد، توفیق، کمال و امکان استفاده، از آنِ خداست و ما از خود هیچ نداریم، افزود: آنچه است همه از لطف الهی است؛ باید توجه داشت شکر هر نعمتی متناسب با همان نعمت است و شکر استعداد و یادگیری، حریص‌بودن و تلاش برای آموختن و زکات علم، نشر و انتشار آن است؛ شکر نعمت نبوغ و توانایی باعث ماندگاری و فراخ‌تر شدن آن می‌شود.

رییس دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان خوزستان با ذکر این‌که نعمت‌های عمر، جوانی و توانایی بسیار زود خواهند گذشت، خاطرنشان کرد: این تعبیر کلام امام علی(ع) است که می‌فرمایند “فرصت‌ها همانند ابر در گذرند.”

شفیعی با بیان این‌که اتکا به نبوغ باید به تلاش و حفظ فرصت‌ها متصل شود، تصریح کرد: نظام آموزشی در فضای آموزشی بر اساس متوسط‌ها تنظیم می‌شود و همت دانشجویان فرصت جدیدی را ایجاد می‌کند. علم با تلاش و جوشش از خود شخص آغاز می‌شود و توسعه می‌یابد و دانشگاه برای دانشجوی فعال به‌مثابه کمک محسوب می‌شود. به صورتی که امام علی(ع) فرمودند “از نشانه‌های تقوا حریص‌بودن در یادگیری و توقف نکردن است.” در همین راستا حق‌شناسی نسبت به کسانی که برای ما تلاش کرده‌اند حائز اهمیت است.

وی ادامه‌داد: قدرشناسی که جزء کرامت‌های انسانی است نباید در دانشجویان کمرنگ شود. دانشجویان باید بدانند قدرشناسی، اظهار کوچکی و ادای حق صاحب حق، انسان را در اذهان جامعه به‌عنوان فردی وارسته و بزرگ بالا می‌برد. خداوند در قرآن می فرمایند “همه آنچه از علم در اختیار شما قرار گرفته‌است بخش کوچکی از علم است” به‌همین دلیل نباید در علم قانع بود یا به آنچه که به دست می آورید راضی شوید. خداوند هر آنچه از نعمت را که لازمه پیشرفت است، بر ملت ما تمام کرده‌است. امید است که با وجود نخبگان دانشگاهی مسیر پیشرفت کوتاه شود.

https://hoorkhabar.ir/21069کپی شد!
124
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.