ایران از نظر ژئوپولوتیکی ۱۵ همسایه دارد / گرانی پول بزرگ‌ترین مانع صادرات است

مشاور معاون اول رئیس جمهور در امور عراق گفت: کشور ما از نظر ژئوپولوتیکی ۱۵ همسایه دارد و از نظر مسائل اقتصادی و ژئوپولوتیکی ویژگی‌های خاصی دارد.

رستم قاسمی ظهر امروز در همایش راهکارهای روان سازی تجارت ایران با عراق اظهار کرد: با نگاهی به ظرفیت‌های کشورمان می‌بینید که ایران کشور بزرگی است و در بسیاری از کشور‌ها مزیت‌هایی وجود دارد که برخی امکانات جغرافیایی، برخی دارای معادن و برخی از نظر ژئوپولوتیک ظرفیت‌هایی دارند اما کشور ما همه این مزیت‌ها را می‌توان به جرأت گفت که به طور منحصر به فرد دارد.

وی افزود: کشور ما از نظر ژئوپولوتیکی ۱۵ همسایه دارد و از نظر مسائل اقتصادی و ژئوپولوتیکی ویژگی‌های خاصی دارد.

قاسمی گفت: کشور ایران پتانسیل‌های عظیمی از لحاظ اقتصادی و حتی آبی دارد؛ با پرهیز از منابع حاشیه‌ای می‌توان منابع عظیمی را در کشورمان بالفعل کرد.

دبیر ستاد توسعه روابط ایران و عراق اضافه کرد: در کشورمان در بحث‌های مختلف به ظرفیت‌های خوبی رسیدیم و ایران می‌تواند جزو صادر کنندگان عمده دنیا باشد، استان خوزستان نیز در بخش کشاورزی و فولاد می‌تواند منشأ مهمی در صادرات باشد.

وی تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا می‌توانیم منبع صادرات مهمی باشیم و با این منابع بالقوه و بالفعل تنها تفکرات دولت باقی می‌ماند.

قاسمی با بیان اینکه ساختار کشور در واردات شکل گرفته است گفت: باید این موضوع را برای ایران ۱۴۰۴ اصلاح و صادرات غیر نفتی را به ۲۰۰ میلیارد دلار رساند که عدد بزرگی و با روش‌های جاری و عادی امکان‌پذیر نیست.

مشاور معاون اول رئیس جمهور در روابط عراق یادآور شد: باید جهشی در تفکرات صادراتی ایران ایجاد کرد؛ در سال‌های گذشته و سال جاری میزان صادرات غیر نفتی ۴۷ میلیارد دلار بوده است که اگر ۱۷ میلیارد دلار پتروشیمی را از آن جدا کنیم، تنها ۳۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی باقی می‌ماند، که رسیدن به ۲۰۰ میلیارد دلار جهش و تفکر خاص خود را می‌طلبد.

وی ادامه داد: در زمینه تولید و صادرات این کار شدنی است اما برای تبدیل ۳۰ میلیارد دلار به ۲۰۰ میلیارد دلار نگاه کشور را باید از وارداتی به صادراتی تبدیل کرد.

قاسمی با اشاره به اینکه موانع زیادی در بستر راه صادرات کشور وجود دارد که علت آن دستگاه‌های مبتنی بر واردات است یادآور شد: برای تبدیل نگاه وارداتی به صادراتی باید نگاهی به اقتصاد کشور کرد.

وی عنوان کرد: امنیت سرمایه‌گذاری و امنیت پولداری را باید خوب دانست و به بخش‌های خصوصی که سربازان خط مقدم سرمایه‌گذاری هستند اهمیت داد.

دبیر ستاد توسعه روابط ایران و عراق بیان کرد: باید دولت کمک کند تا سرمایه‌گذاران فعالیت کنند و سرمایه‌داری و پولداری بیشتر شود از این طریق فقر حتما از بین خواهد رفت.

وی با بیان اینکه مطالعاتی در زمینه موانع صادراتی کشور انجام شده است ادامه داد: برای اضافه کردن صادرات کشور باید موانع و مشکلات را از بین برد که این موانع در کشور ما کم نیست، در مرز شلمچه بازرگانانی که از بصره بر می‌گردند باید در صف زوار قرار گیرند؛ لازم است شرایط لازم برای عبور و مرور سرمایه‌گذاران فراهم شود زیر توسعه کشور توسط این افراد صورت می‌گیرد.

قاسمی خاطر نشان کرد: حدود ۲۰ مورد جزو موانع صادراتی ما تعیین شده بود که دولت که در بحث اقتصاد مقاومتی و چه بحث توسعه خروج از رکود نگاه مثبتی نسبت به رفع این موانع دارد که در حال تصمیم‌گیری برای رفع این مشکلات است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از موانعی که در اقتصاد ما وجود دارد پول گران است که گران‌ترین پول دنیا پول کشور ما است، رقبای ما با پول ارزان سرمایه‌گذاری می‌کند.

مشاور معاون اول رئیس جمهور در عراق با بیان اینکه صادرات کشور ما باید صادرات پایداری باشد گفت: صادرات ما به عراق مثل صادرات ما به کل دنیا است؛ برای رسیدن به صادرات پایدار باید نفوذ بیشتری در کشور عراق داشته باشیم.

قاسمی گفت: بودجه عراق در سال ۲۰۱۴، ۱۴۸ میلیارد دلار است اما سهم ما از اقتصاد کشور کافی نیست و باید فعالیت‌های اقتصادی در مرز مشترک و یا در کشور عراق ایجاد کرد و خطوط منتاژ را در این کشور راه‌اندازی کرد.

وی گفت: در صادرات سه مؤلفه مهم وجود دارد که همه کشور‌ها با این سه مؤلفه به پیشرفت رسیده‌اند، این سه مؤلفه کیفیت سرعت و قیمت هستند.

وی افزود: تا پیش از جریان داعش ۷۰ درصد صادرات ما به کشور عراق از طریق کردستان بود اما پس از آن مشکلات مرزی برداشته شد، شرایط برای صادرات بسیار مناسب شد و این رقم در بخش جنوبی کشور که عموما شیعه نشین هستند برای استان خوزستان افزایش یافت.

قاسمی تصریح کرد: در جنوب کشور عراق امنیت خوبی برای کشور ما وجود دارد که شرکت‌های اروپایی بخاطر مسائل امنیتی وارد عراق نمی‌شوند و این فرصت خوبی برای ما است.

https://hoorkhabar.ir/204598کپی شد!
134
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.